Cum să importați sau să exportați marcaje în browserul Edge

Cum să importați sau să exportați marcaje în browserul Edge
⏱️ 4 min read

În Windows 10 browserul Edge este una dintre cele mai noi și mai importante caracteristici care are ca scop să concureze cu browserele deja stabilite și bine primite, cum ar fi Chrome și Firefox. De fapt, Microsoft este destul de agresiv în războaiele browserelor și chiar a arătat cât de bun este Edge în comparație cu Chrome, Firefox și Opera în ceea ce privește durata de viață a bateriei. Mai mult, odată cu actualizarea recentă a aniversării, Edge a adăugat suport pentru extensii.

Dacă doriți să încercați noul browser sau dacă îl utilizați deja, este posibil să doriți să importați sau să exportați marcajele browserului în sau din browserul Edge. Acest articol explică cum să faceți acest lucru.

Importați marcaje din Chrome sau Firefox în Edge

Importarea marcajelor din Chrome, Firefox sau Internet Explorer în Edge este destul de ușoară. Pentru a începe, deschideți browserul Edge și faceți clic pe pictograma Meniu (trei puncte orizontale) care apare în colțul din dreapta sus.

Acțiunea de mai sus va deschide meniul Edge. Aici, faceți clic pe opțiunea „Setări” care apare în partea de jos a meniului.

import-sau-export-marcaje-în-margine-selectați-setări-opțiune

Odată ce panoul de setări a fost deschis, derulați în jos până la secțiunea Favorite și faceți clic pe butonul „View Favorites Settings”.

import-sau-export-marcaje-în-margine-clic-buton-setări-preferate

Acțiunea de mai sus vă va arăta diferite opțiuni în ceea ce privește gestionarea Favorite. Aici, selectați browserele din care doriți să importați marcajele și apoi faceți clic pe butonul „Import”. După cum puteți vedea, am selectat să import marcaje atât din Chrome, cât și din Firefox.

import-sau-export-marcaje-în-margine-clic-import

Așteptați câteva secunde pentru ca Edge să finalizeze operațiunea și ați importat cu succes marcaje din Chrome și / sau Firefox.

Din păcate, deocamdată nu există un mod încorporat de a importa marcaje dintr-un fișier HTML, cum ar fi în Chrome sau Firefox. Cu toate acestea, deoarece funcția se află deja în cea mai recentă versiune internă, aceasta va fi adăugată în următoarea actualizare majoră Windows pentru toți utilizatorii Windows 10.

Exportați marcaje din Edge

Cu excepția cazului în care utilizați cea mai recentă versiune internă, trebuie să utilizați un software terță parte pentru a exporta marcaje din browserul Edge. Treceți peste și descărcați fișierul Gestionați Favorite Edge software. Veți găsi linkul de descărcare în partea de jos a paginii. De preferință, descărcați versiunea portabilă, astfel încât să nu trebuie să o instalați. Odată descărcat, extrageți folderul și apoi executați aplicația.

import-sau-export-marcaje-în-margine-deschidere-margine-favorite-manager

De îndată ce deschideți aplicația, software-ul va afișa toate marcajele din browserul dvs. Edge. Făcând clic pe pictograma „Plus” de lângă folderul de marcaje, acesta va extinde folderul, astfel încât să puteți vedea toate marcajele din acel folder.

import-sau-export-marcaje-în-margine-toate-marcaje

Pentru a exporta, pur și simplu selectați folderul pe care doriți să îl exportați, apoi selectați opțiunea „Export în fișier HTML” din meniul „Date”.

import-sau-export-marcaje-în-margine-selectați-export-în-fișier-html

În fereastra „Salvați ca”, selectați destinația și numele fișierului, apoi faceți clic pe butonul „Salvați”.

import-sau-export-marcaje-în-margine-selectare-destinație

Asta e tot ce trebuie făcut. Ați exportat cu succes marcajele din browserul Edge.

import-sau-export-marcaje-în-margine-export-complet

Folosind acest lucru ca software gratuit, puteți, de asemenea, să importați marcaje dintr-un fișier HTML, să adăugați sau să ștergeți marcaje și chiar să generați pictograme (favicoane) pentru toate marcajele dvs. (Utilități> Generare pictogramă). Jucați-vă cu software-ul și veți vedea câteva opțiuni cu adevărat utile.

Dacă utilizați Build 14926 sau o versiune ulterioară

Dacă sunteți Windows Insider și utilizați versiunea 14926 sau o versiune ulterioară, puteți importa sau exporta marcaje din sau într-un fișier HTML fără a utiliza niciun software terță parte.

Pentru aceasta, navigați la panoul Setări favorite așa cum se arată mai sus și veți vedea o nouă categorie numită „Importați sau exportați un fișier”. Dacă doriți să importați, faceți clic pe butonul „Import din fișier” și, dacă doriți să exportați, faceți clic pe „Export în fișier”.

import-sau-export-marcaje-în-margine-import-sau-export-dintr-un-fișier

Acum, selectați destinația pentru a deschide sau salva fișierul și sunteți bine să mergeți.

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre importul și exportul de marcaje în browserul Edge.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x