Cum să importați și să exportați marcaje în Google Chrome

Cum să importați și să exportați marcaje în Google Chrome
⏱️ 7 min read

Folosiți frecvent marcaje ale browserului pentru a salva informații importante? Dacă da, trebuie să faceți regulat backup și să exportați aceste date dacă utilizați un alt desktop sau dispozitiv mobil. Google Chrome vă permite să exportați și să importați cu ușurință marcajele, astfel încât să găsiți aceste date bine organizate și gata de utilizare pe un alt dispozitiv sau browser.

În afară de propriul browser, Chrome acceptă transferul de marcaje pe alte browsere bazate pe Chromium, cum ar fi Microsoft Edge. Diferitele metode de import și export a marcajelor sunt prezentate mai jos.

Metodă tradițională de a exporta și importa marcaje în Chrome

Cea mai tradițională modalitate de a gestiona marcajele în Chrome este de a folosi Bookmark Manager. Poate fi accesat cu ușurință din meniul cu trei puncte din partea de sus.

Aici puteți vedea o listă cu toate marcajele dvs. Chrome. Din nou, accesați meniul cu trei puncte din partea de sus și selectați „Exportați marcaje”.

Marcaje Chrome Exportă marcaje

Toate marcajele Chrome vor fi salvate pe computer sau laptop ca fișier HTML. Salvați fișierul HTML într-un folder ușor de reținut, cum ar fi „Descărcări”.

Marcaje Chrome Exportă Salvare ca HTML

Puteți verifica atributele fișierului HTML din „Proprietăți” pentru limitele de dimensiune. Dacă fișierul nu este prea mare, îl puteți trimite prin e-mail pentru restaurarea marcajelor de pe alt dispozitiv. În caz contrar, încărcați fișierul într-un serviciu de stocare în cloud, cum ar fi Google Drive, OneDrive, Box sau Dropbox.

Marcaje Chrome Dimensiune fișier HTML

După ce ați ajuns la fereastra browserului Chrome a computerului de destinație, faceți clic pe meniul cu trei puncte pentru a selecta „Importați marcaje” de data aceasta.

Marcaje Chrome Importați marcaje

Fișierul HTML poate fi încărcat direct și toate marcajele anterioare vor apărea sub marcajele importate. Acest lucru este ușor neelegant, deoarece dacă exportați frecvent marcaje, atunci datele pot părea repetitive pe dispozitivul dvs. de destinație. Prin urmare, vom discuta despre o altă metodă eficientă de sincronizare a unui cont Google. Dar mai întâi vom acoperi tehnicile de gestionare a marcajelor Chrome pentru alte browsere Chromium.

Marcaje Chrome Marcaje importate

Importul marcajelor Chrome în Microsoft Edge

Pentru a importa marcaje Chrome în browserul Microsoft Edge, accesați meniul cu trei puncte al Edge și selectați „Setări”.

Setări Edge pentru marcaje Chrome

Accesați „Importați datele browserului” pentru a importa marcajele Chrome. „Profilul 1” va fi pentru contul dvs. Microsoft, deci nu se va sincroniza cu Google.

Marcaje Chrome Importă date din browser

Aici puteți selecta elementele care pot fi importate din Google Chrome, inclusiv favoritele și marcajele, istoricul de navigare, parolele salvate și multe altele.

Marcaje Chrome Importuri Edge

Din meniul derulant, puteți selecta și o opțiune numită „fișier HTML favorite sau marcaje”. Acesta va fi fișierul HTML pe care l-ați creat inițial în timp ce salvați marcajele Chrome.

Fișier html pentru importul de marcaje Chrome Edge

Fișierul HTML al marcajelor Chrome poate fi ușor importat și ajustat în elementele de marcaje ale browserului Edge.

Marcaje Chrome Importați marcaje Chrome

Importați marcaje Chrome în alte browsere Chromium

Tehnicile pentru alte browsere Chromium în afară de Edge sunt ușor diferite. Este posibil să nu aibă o caracteristică pentru a importa fișiere HTML. De exemplu, cu Slimjet, una dintre cele mai populare alternative ușoare Chrome, o caracteristică numită „Google Smarts” permite importarea directă a marcajelor Chrome și a altor informații folosind o funcție „Activare sincronizare”. Pentru aceasta este nevoie de contul dvs. Google.

Marcaje Chrome Import Slimjet

O altă furcă Chrome populară, SRWare Iron, are, de asemenea, o funcție Google Smarts pentru a sincroniza și personaliza datele Google Chrome, inclusiv marcaje.

Marcaje Chrome Srware Iron Sync

Obțineți marcaje Chrome pe toate dispozitivele cu Activare sincronizare

Pentru aceasta, deschide Chrome și selectează pictograma „persoană” din partea dreaptă sus. Aici puteți adăuga o persoană la profilul Chrome și puteți crea o comandă rapidă pe desktop pentru acest profil. Dă-i un nume.

Marcaje Chrome Adaugă profil de persoană

La pasul următor, vi se va cere să vă conectați folosind contul dvs. Gmail pentru a accesa marcajele, istoricul, parolele și alte setări Google de pe orice dispozitiv.

Marcajele Chrome Gestionează setările Toate

Când vă întreabă dacă doriți să „Activați sincronizarea”, dați clic pe „Da sunt în” pentru a activa sincronizarea datelor Chrome pe toate dispozitivele.

Marcajele Chrome activează sincronizarea

După ce ați terminat, browserul Chrome va începe să sincronizeze informațiile. Marcajele vor fi acum importate automat pe orice alt dispozitiv. În mod clar, sincronizarea este cel mai eficient mod, care nu se repetă, de a exporta și importa marcaje în Chrome.

Marcajele Chrome gestionează ceea ce sincronizați

Puteți gestiona în continuare ceea ce sincronizați pentru o mai bună confidențialitate a datelor dvs. De exemplu, puteți alege să nu vă conectați la Google în timp ce vizitați site-uri web. Dacă vă pasă mai mult de confidențialitatea dvs. pe Chrome, consultați aceste sfaturi.

Credit de imagine: Toată lumea CHROMERCISE!

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x