Cum să începeți cu Git și GitHub

Cum să începeți cu Git și GitHub
⏱️ 5 min read

GitHub este în prezent cea mai mare gazdă din lume de proiecte open-source. Există multe exemple populare de pagini GitHub, inclusiv editorul de text Atom, TensorFlow de la Google și React by Facebook. Este cel mai bine cunoscut pentru adăpostirea de proiecte avansate pe Big Data, Inteligență artificială sau Internetul obiectelor, dar puteți găsi, de asemenea, animații, emoji, jocuri și software mai simplu. Tehnica este oarecum similară cu „torrentele”, cu excepția software-ului și aplicațiilor.

Dacă tocmai ați început să explorați GitHub, veți găsi o curbă de învățare abruptă. Prin urmare, am pregătit un ghid pas cu pas care vă va introduce cu ușurință în lumea GitHub.

1. Creați un cont GitHub

Mergi la acest link și creați-vă contul GitHub. Puteți începe cu un cont gratuit pentru persoane fizice, care vă limitează la doar trei colaboratori. Există ediții profesionale, de echipă și de întreprindere care acceptă colaboratori nelimitați.

Selectați pentru ce intenționați să utilizați GitHub.

Scopuri Github

2. Creați primul dvs. depozit GitHub

După ce contul dvs. este creat și verificat, faceți clic pe semnul „+” din partea dreaptă sus pentru a crea un nou depozit.

Cum să creați un nou depozit Github

Alegeți dacă doriți ca depozitul dvs. să fie public sau privat. Nu uitați să bifați caseta „Inițializați depozitul cu README”. Este primul articol pe care îl va vedea un vizitator atunci când vă vizitează depozitul. Includeți în README o descriere a proiectului dvs., ce pot face cu el și cum să îl instalați / utilizați.

Github Creați un nou depozit

Odată ce primul depozit este creat, puteți vedea pagina de repo. Aceasta va fi adresa dvs. de domiciliu pe GitHub, cunoscută și sub numele de filială „master”. Dacă doriți să fie adăugate noi depozite, puteți crea noi ramuri separate de ramura principală de dezvoltare.

Depozitul a fost creat Github

Dezvoltatorii folosesc aceste ramuri pentru a stoca diferite versiuni de fișiere, pentru a asigura remedierea erorilor și alte activități.

Creați un depozit Github de marcă nouă

3. Descărcați GitHub și Git pentru a crea un mediu de stocare pe computer

Odată ce contul dvs. GitHub și primul depozit sunt create, trebuie să creați un mediu intermediar pe computerul dvs. pentru a primi fișiere GitHub și actualizări de versiune. Pentru aceasta, trebuie să descărcați și instalați GitHub Desktop. Suportă Windows și macOS.

Descărcare Git Desktop

După instalare, va trebui să vă conectați folosind contul dvs. GitHub. GitHub Desktop este utilizat pentru a importa descărcări de depozite GitHub, dar vă poate ajuta, de asemenea, să vă împingeți propriile actualizări în depozite (mai multe despre asta mai târziu)

Github Desktop instalat

Aveți nevoie de un alt instrument numit „Git”. Diferența dintre Git și GitHub este că primul este un sistem de control al versiunilor, iar cel de-al doilea un serviciu cloud. Puteți rula Git local pe computer, deoarece este independent de GitHub. Git este ceea ce vă ajută să rulați toate aplicațiile de la un terminal de comandă (mai multe despre asta mai târziu).

Descărcați Git

Este nevoie de ceva timp pentru a configura Git. Notați adresa de e-mail unică pe care o folosește pentru a vă înregistra contul.

Configurați Git

Git este instalat ca licență publică generală GNU. Instalarea durează puțin.

Git Setup Windows

Odată ce este instalat, puteți lansa „GitBash”, care este terminalul de comandă pentru Git folosit pentru a rula software-ul sau aplicațiile descărcate din depozitele GitHub.

Configurare Git finalizată

4. Clonați sau descărcați aplicații

Pentru a clona sau descărca aplicații, accesați orice pagină GitHub a dezvoltatorului. De exemplu, aici am vizitat pagina de joc a unui RPG JavaScript. Puteți să-l descărcați ca fișier ZIP sau pur și simplu să descărcați aplicația pe GitHub Desktop (consultați pasul 3). Puteți căuta orice depozit GitHub pe pagina principală a browserului GitHub sau pe desktopul GitHub.

Descărcați un joc Github

Odată ce aplicația este importată în tabloul de bord GitHub, faceți clic pe „clonează”.

Descărcați un joc de la Github

Aplicația va începe acum să se cloneze singură în sistemul dvs. Peste ceva timp, va fi disponibil ca depozit cu desktop-ul dvs. GitHub.

Clonarea unui joc Github Desktop

După ce ați terminat, lansați „Git”. (Consultați pașii de instalare din secțiunea de mai sus.) Urmați instrucțiunile de pe pagina de repo GitHub despre cum să descărcați și să rulați aplicația.

Clonarea în joc

În acest caz, a fost un joc simplu.

Lansați Exemplu de aplicație de joc Github

5. Contribuiți la comunitatea GitHub

Doriți să contribuiți la comunitatea GitHub? Pe GitHub, orice modificare salvată se numește „confirmări”. Efectuați modificările făcând clic pe fișierul „README.md”. Explicați altor utilizatori de ce ați făcut modificările.

Confirmați modificările Github

În cele din urmă, sunteți în centrul comunității GitHub: „trageți cereri”. Efectuați câteva modificări și spuneți autorului software-ului sau aplicației să „tragă” modificările dvs. în repo-ul său GitHub. Aici am adăugat un fișier Maven.

Creați o cerere de extragere

De asemenea, puteți extrage cereri de la GitHub Desktop.

Repositoare Push Pull

Concluzie

Depozitele GitHub sunt unul dintre cele mai minunate secrete ale internetului de astăzi. De la Big Data la IoT la aplicații industriale până la jocuri distractive, găzduiește totul. Folosind acest ghid, puteți începe imediat să lucrați cu aceste superapps.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x