de Akul Tomar

Cum să începeți cu PostgreSQL

Cum sa incepeti cu PostgreSQL

PostgreSQL este un Open Source Relational Database Management System (RDBMS). În acest articol, voi oferi o introducere pentru a începe cu PostgreSQL. Iată ce vom acoperi:

Instalare

Dacă aveți instalat homebrew pe sistemul dvs., puteți rula comanda de mai jos pe terminal pentru a instala rapid PostgreSQL:

brew install postgresql

Alții pot descărca cea mai recentă versiune a PostgreSQL aici și urmați pașii de instalare.

Odată descărcat, pentru a verifica dacă ați instalat PostgreSQL, rulați următoarea comandă pentru a verifica versiunea dvs. PostgreSQL:

postgres --version

Administrare

PostgreSQL poate fi administrat din linia de comandă folosind psql utilitar, executând comanda de mai jos:

psql postgres

Acest lucru ar trebui să pună în funcțiune utilitarul dvs. psql. psql este instrumentul pentru linia de comandă al PostgreSQL. Deși există multe instrumente terțe disponibile pentru administrarea bazelor de date PostgreSQL, nu am simțit încă nevoia de a instala niciun alt instrument. psql este destul de îngrijit și funcționează foarte bine.

Pentru a ieși din interfața psql, puteți tasta q și ești afară.

Dacă aveți nevoie de ajutor, tastați help pe terminalul dvs. psql. Aceasta va lista toate opțiunile de ajutor disponibile. Puteți introduce help [Command Name], în cazul în care aveți nevoie de ajutor pentru o anumită comandă. De exemplu, tastarea help UPDATE din cadrul psql vă va arăta sintaxa opțiunii de actualizare.

Description: update rows of a table[ WITH [ RECURSIVE ] with_query [, ...] ]UPDATE [ ONLY ] table_name [ * ] [ [ AS ] alias ]  SET { column_name = { expression | DEFAULT } |     ( column_name [, ...] ) = ( { expression | DEFAULT } [, ...] ) |     ( column_name [, ...] ) = ( sub-SELECT )    } [, ...]  [ FROM from_list ]  [ WHERE condition | WHERE CURRENT OF cursor_name ]  [ RETURNING * | output_expression [ [ AS ] output_name ] [, ...] ]

Dacă ești începător, este posibil să nu înțelegi încă. O căutare rapidă pe Google vă va oferi exemple de utilizare sau puteți oricând să căutați oficialul documentație psql care va oferi multe exemple.

Când instalați prima dată PostgreSQL, există câteva sarcini administrative comune pe care le veți efectua frecvent.

Primul lucru ar fi să verificați utilizatorii și bazele de date existente. Rulați comanda de mai jos pentru a enumera toate bazele de date:

list or l
1611681665 618 Cum sa incepeti cu PostgreSQL

În figura de mai sus, puteți vedea Trei baze de date implicite și un superutilizator akultomar care se creează atunci când instalați PostgreSQL.

Pentru a lista toți utilizatorii, utilizați du comanda. Atributele utilizatorului ne spun că sunt superutilizatori.

1611681665 851 Cum sa incepeti cu PostgreSQL

Operațiuni de bază de date

Pentru a efectua operațiuni de bază de date, utilizați Limbajul de interogare structurat (cunoscut în mod obișnuit ca SQL).

Creați o bază de date

Pentru a crea o bază de date, utilizați fișierul create database comanda. În exemplul de mai jos, vom crea o bază de date numită riskzone.

1611681666 476 Cum sa incepeti cu PostgreSQL

Dacă uitați punctul și virgula la sfârșit, = semnul la promptul postgres este înlocuit cu un - ca în figura de mai jos. Acesta este practic un indiciu că trebuie să încheiați interogarea. Veți înțelege semnificația acestuia atunci când începeți să scrieți interogări mai lungi. Deocamdată puneți doar un punct și virgulă pentru a completa instrucțiunea SQL și apăsați return.

1611681666 662 Cum sa incepeti cu PostgreSQL

Creați un utilizator

Pentru a crea un utilizator, utilizați fișierul create user comanda. În exemplul de mai jos, vom crea un utilizator numit no_one.

1611681666 409 Cum sa incepeti cu PostgreSQL

Când creați un utilizator, mesajul afișat este CREAȚI ROLUL. Utilizatorii au roluri cu drepturi de autentificare. Le-am folosit în mod interschimbabil. De asemenea, veți observa că coloana Atribute este goală pentru utilizator no_one. Aceasta înseamnă că utilizatorul no_one nu are permisiuni administrative. Ele pot citi doar date și nu pot crea un alt utilizator sau bază de date.

Puteți seta o parolă pentru utilizatorul dvs. Pentru a seta o parolă pentru un utilizator existent, trebuie să utilizați password comanda de mai jos:

postgres=#password no_one 

Pentru a seta o parolă atunci când este creat un utilizator, comanda de mai jos poate fi utilizată:

postgres=#create user no_two with login password 'qwerty';

Ștergeți un utilizator sau o bază de date

drop comanda poate fi utilizată pentru a șterge o bază de date sau un utilizator, ca în comenzile de mai jos.

drop database <database_name>drop user <user_name>

Această comandă trebuie folosită foarte atent. Lucrurile renunțate nu revin decât dacă aveți o copie de rezervă în loc.

Dacă rulăm du și l despre care am aflat mai devreme pentru a afișa lista utilizatorilor și respectiv a bazelor de date, putem vedea că noul nostru creat no_one utilizator și riskzone Bază de date.

1611681666 368 Cum sa incepeti cu PostgreSQL

Când specificați psql postgres (fără nume de utilizator), se conectează la baza de date postgres utilizând superutilizatorul implicit (akultomar În cazul meu). Pentru a vă conecta la o bază de date utilizând un anumit utilizator, puteți utiliza comanda de mai jos:

psql [database_name] [user_name]

Să ne conectăm la riskzone baza de date cu no_one utilizator. Lovit q pentru a ieși din baza de date postgres anterioară și apoi executați comanda de mai jos pentru a vă conecta riskzone cu utilizatorul no_one.

1611681667 458 Cum sa incepeti cu PostgreSQL

Speram să vă placă scurta introducere în PostgreSQL. Voi scrie un alt articol pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine rolurile. Dacă sunteți nou în SQL, sfatul meu ar fi să exersați cât de mult puteți. Murdărește-ți mâinile și creează-ți propriile mese mici și practică-te.