Acest articol va discuta despre cum să începeți un blog WordPress. WordPress este cel mai popular software de blog și sistem de gestionare a conținutului din lume.

Dacă aveți nevoie de o introducere, puteți afla totul despre elementele de bază ale WordPress în articolul meu anterior aici.

În această postare, vom discuta:

 • Noțiuni de bază despre blog
 • De ce ar trebui să alegeți WordPress
 • Lansarea unui blog gratuit cu WordPress.com
 • Lansarea unui blog auto-găzduit cu WordPress.org

Înainte de a discuta pașii pentru a utiliza WordPress pentru a crea un blog, voi începe prin a-mi lua timp să explic elementele de bază ale blogului.

Cum sa incepeti un blog gratuit cu WordPress Tutorial
Imagine de Kevin Phillips din Pixabay

Ce este un blog și de ce ar trebui să începeți unul?

Un blog este o discuție sau un site informativ publicat pe internet. Blogurile pot fi amuzante, informaționale sau inspiratoare și pot fi publicate pentru un public de înaltă țintă și de nișă sau pentru o gamă mai largă de cititori (cum ar fi Routech.org/news).

Un blog (o trunchiere a „weblogului”) este un site web de discuție sau de informare publicat pe internet constând din intrări de text (postări) discrete, adesea informale, în stil jurnal. – Wikipedia

Dacă doriți să începeți un blog (și am fost odată în locul dvs.) există câteva motive care vă pot motiva:

 1. Este distractiv și educativ.
 2. Ești super pasionat de un subiect și vrei să-ți împărtășești gândurile cititorilor despre acesta.
 3. Doriți să vă folosiți blogul ca site web pentru a genera bani.

Când am creat primul meu blog, a fost un amestec de dorința de a-mi împărtăși perspectiva asupra unui subiect și de a afla mai multe despre publicarea online (aveam 13 ani și am creat un blog pe GeoCities despre codurile de trișare ale jocurilor video).

Această experiență m-a determinat să creez zeci de site-uri web și acum eu creați site-uri web în primul rând cu WordPress.

Mediul actual servește și ca catalizator pentru a începe un blog. Oamenii au mai mult timp acasă, sunteți reconsiderarea carierelor, gândindu-se la urmărirea școlii postuniversitare, și învățarea de noi limbaje de programare în tendințe complet noi și neașteptate.

Odată cu creșterea masivă a lucrand de acasa, oamenii au avut mai mult timp de dedicat proiectelor secundare și antreprenoriatului. Mă aștept ca majoritatea oamenilor care încep bloguri astăzi să o facă fie pentru că au mai mult timp fără o navetă, fie că iau calea antreprenoriatului pe măsură ce lumea se schimbă.

Începerea unei noi întreprinderi nu a fost niciodată mai ușoară cu o platformă precum WordPress. Companii ca Superuman și Matinala sunt capabili să creeze site-uri web simple care colectează preînregistrări. Un CMS precum WordPress vă va permite să începeți mic și să extindeți cu ușurință capabilitățile site-ului dvs. în timp.

De la idei mici până la plin transformare digitală din afacerea dvs., WordPress vine plin de putere pentru a vă realiza visele. Indiferent cât de mică este ideea dvs., este ușor să începeți cu WordPress.

De ce ar trebui să alegeți WordPress?

WordPress este cel mai popular software de blog și sistem de gestionare a conținutului din lume. În prezent, are puteri jumătate de miliard site-uri web.

39% din web este construit pe WordPress. Mai mulți bloggeri, companii mici și companii Fortune 500 folosesc WordPress decât toate celelalte opțiuni combinate. Alăturați-vă milioanelor de oameni care apelează WordPress.com acasă. –WordPress.com

Dacă sunteți în căutarea unui software de blog, WordPress este o alegere evidentă cu 60% din piață.

Probabil ați auzit despre sau ați analizat alte gestionări de conținut precum Joomla, Drupal, Spațiu pătrat, Shopify, și Wix. Aceste sisteme de gestionare a conținutului oferă produse excelente, dar iată 3 motive pentru a alege WordPress.

 1. Mai mult de 500 de site-uri sunt construite în fiecare zi folosind WordPress în timp ce doar 60-80 pe zi sunt construite pe platforme precum Shopify și Squarespace
 2. Puteți începe pentru gratuit.
 3. WordPress are un ecosistem incredibil pentru dezvoltatori și vă puteți dezvolta abilitățile de dezvoltare web rapid cu WordPress.

Deci, dacă te-am convins să folosești WordPress, să discutăm cum să începi efectiv.

1611194468 508 Cum sa incepeti un blog gratuit cu WordPress Tutorial
Lansarea unui blog cu WordPress.org. Imagine de StockSnap din Pixabay

Cum să începeți un blog WordPress gratuit pe WordPress.com

Majoritatea oamenilor aleg să utilizeze WordPress.org pentru a crea un site web găzduit de sine. Mai multe despre asta mai jos. Dar puteți începe gratuit înscriindu-vă la WordPress.com. Puteți afla mai multe despre diferențele dintre WordPress.com și WordPress.org la WPBeginner.

Platforma gratuită WordPress.com este o alegere bună pentru a începe cu WordPress. Este foarte ușor de utilizat și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la actualizări sau copii de rezervă. Este gratuit pentru până la 3 GB de spațiu de stocare. Dincolo de 3 GB va trebui să plătiți pentru mai mult spațiu.

Platforma de blogging gratuită WordPress.com vă va permite să începeți rapid.

Incepe aici și introduceți adresa de e-mail, numele de utilizator și parola.

Odată ce ați configurat, veți vedea backend-ul de administrare WordPress. Aici puteți edita conținutul site-ului dvs., puteți selecta o temă și puteți revizui statisticile site-ului dvs.

Cum sa incepeti un blog gratuit cu WordPress Tutorial
WordPress.com tablou de bord pentru un prototip gratuit al unui site web despre care am construit luna de miere.

După personalizarea site-ului dvs. cu instrumente de editare vizuală ușor de utilizat, sunteți pregătiți să începeți să publicați postări și să distribuiți conținutul dvs. cu lumea!

Platforma gratuită disponibilă pe WordPress.com este foarte mare freemium și este conceput pentru a vă ajuta să treceți la un plan plătit. Este o modalitate excelentă de a începe să vă jucați cu instrumentul și să vă familiarizați cu adăugarea de pagini, postări și editarea conținutului.

Toate site-urile gratuite primesc un nume de domeniu de {ceva).wordpress.com. Puteți actualiza planul pentru a vă selecta propriul nume de domeniu sau îl puteți transfera de la un alt serviciu, dacă dețineți deja unul.

Puterea reală a WordPress este deblocată cu o versiune auto-găzduită.

Cum să începeți un blog auto-găzduit cu WordPress.org

WordPress.org vă permite să creați un site web care funcționează pe deplin, cu aceleași caracteristici ca WordPress.com și fără restricții. WordPress.org este open-source și 100% gratuit pentru oricine, dar va trebui să plătiți pentru două lucruri înainte de a începe.

Pentru a începe să vă găzduiți WordPress, site-urile web, veți avea nevoie de trei lucruri:

 1. Un nume de domeniu
 2. Un furnizor de hosting
 3. Dorința de a învăța (de aceea sunteți pe Routech!)

Puteți achiziționa un nume de domeniu de la o varietate de registratori, cum ar fi NameCheap, Bluehost, și Hai tăticu. Domeniile costă aproximativ 20 USD pe an.

Există sute de furnizori de hosting din care să alegeți. Este ușor să alegeți aceeași gazdă ca registratorul dvs. Bluehost sau Hai tăticu. Recent, a existat o creștere a gazdelor specifice WordPress, cum ar fi Kinsta specializate în WordPress.

Odată ce ai noul tău nume de domeniu și furnizorul de găzduire, trebuie să instalezi WordPress. Ta gazda vă va ajuta să faceți acest lucru.

Pentru dezvoltatorii avansați, puteți instalați WordPress pe propriul dvs. server pentru a avea control total asupra instalării WordPress pentru un control mai bun al vitezei și securității.

Când instalați WordPress, va trebui, de obicei, să furnizați câteva informații de bază despre site și utilizator:

 • Titlul site-ului (ușor de modificat ulterior)
 • Sloganul site-ului (ușor de modificat ulterior)
 • Nume utilizator de administrator (nu poate fi schimbat, alegeți ceva sigur)
 • parola administratorului
 • E-mail de administrator

Când WordPress a fost instalat cu succes pe site-ul dvs. web, puteți accesa backend-ul la domeniul dvs./ wp-admin. Introduceți informațiile de conectare pe care le-ați furnizat și veți fi direcționați către noul tablou de bord al administratorului propriului site web!

1611194469 76 Cum sa incepeti un blog gratuit cu WordPress Tutorial
Prin ce este tabloul de bord de administrare WordPress?

WordPress vine preinstalat cu o temă (care este actualizată în fiecare an) și, de obicei, un anumit conținut demonstrativ, cum ar fi un Sample Post și o Sample Page. Acest conținut este deja disponibil pe domeniul dvs.

Următorii pași după accesarea cu succes a tabloului de bord al administratorului ar trebui să fie adăugarea personalizărilor dvs. pe site. Începeți cu o temă și apoi editați-vă paginile și postările.

Cum să alegeți și să instalați teme

Temele sunt o parte fundamentală a WordPress. A Tema WordPress este o colecție de fișiere care funcționează împreună pentru a produce o interfață grafică cu un design unificator de bază pentru un site web. Acestea sunt aspectul site-ului dvs. web.

Temele pot fi personalizate la nesfârșit, dar începând cu o temă grozavă vă va face viața foarte ușoară. Puteți selecta dintre mii de teme disponibile pe ThemeForest și WordPress.org.

Temele pot fi ușor de instalat prin încărcarea unui fișier zip în tabloul de bord WordPress. Schimbarea aspectului site-ului dvs. web este la fel de simplă ca și clic pe „activați” pe tema nou instalată.

După ce ați adăugat ceva stil site-ului dvs. WordPress, este timpul să vă adăugați conținutul.

Cum să adăugați pagini și postări pe site-ul dvs. WordPress

Paginile și postările reprezintă majoritatea conținutului site-ului dvs. Pagini sunt paginile dvs. web, cum ar fi pagina dvs. de pornire, despre pagină, contactați-ne și așa mai departe. Postările sunt „blogurile” actualizate mai frecvent, care pot fi adăugate și organizate în mod constant sub WordPress Categorii.

Orice ai avea nevoie pentru a fi blogul tău WordPress, totul începe cu conținutul.

Fie că este o pagină de destinație simplă pentru a colecta e-mailuri precum Superhuman, o superputere de publicare ca. TechCrunch, site-ul oficial al Suediei, A site de comparație financiară, sau Blogul oficial Star Wars (toate acestea sunt site-uri web WP), oamenii vor să vă vadă conținutul! Deci, începeți prin adăugarea de pagini și postări.

1611194469 925 Cum sa incepeti un blog gratuit cu WordPress Tutorial
Imagine de Alexander Gounder din Pixabay

Înfășurând totul

WordPress este una dintre cele mai populare platforme software din lume.

Este ușor de configurat și este personalizabil la nesfârșit, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru a-ți începe propriul blog și site-ul web. Abilitățile dvs. de dezvoltare web vor crește odată cu conținutul și ideile dvs. pe măsură ce le veți scoate în lume.

Fie că utilizați gratuit WordPress.com sau o versiune auto-găzduită, WordPress este un instrument excelent de utilizat. Deci, începeți!