Cum să încerci Windows 11 fără a utiliza Windows 10

Try Windows 11 Featured Image
⏱️ 13 min read

Windows 11 include o mulțime de îmbunătățiri față de Windows 10. Din păcate, pentru a face o instalare completă a Windows 11, trebuie să renunți la Windows 10 stabil.

Cum Să Convertiți Un Articol Înt...
Cum Să Convertiți Un Articol Într -Un Videoclip Gratuit Online?

Vestea bună este că puteți încerca Windows 11 pe mașina dvs. principală fără să vă încurcați cu Windows 10. Aveți trei opțiuni: folosiți o mașină virtuală, pornirea dublă sau un simulator Windows 11. Puteți alege metoda care funcționează cel mai bine pentru dvs. și vă vom arăta cum să configurați fiecare în cele ce urmează.

Utilizați o mașină virtuală

O mașină virtuală (VM) vă permite să instalați Windows 11 deasupra sistemului de operare Windows 10. Pe scurt, veți avea Windows 11 care rulează într-o fereastră de aplicație pe desktop-ul Windows 10.

Ce vei avea nevoie:

 • Aplicație de virtualizare (Oracle VirtualBox)
 • Fișier ISO Windows 11

În plus, va trebui să verificați Cerințele hardware ale Windows 11 pentru a vă asigura că sistemul de operare poate rula în VM. Dacă nu sunteți sigur de unele dintre lucrurile de pe listă, este posibil să doriți să efectuați un test de compatibilitate cu Windows 11 înainte de a continua.

Notă: VirtualBox nu acceptă TPM 2.0, care este o cerință pentru instalarea Windows 11. Cu toate acestea, este posibil să ocoliți acest lucru modificând registry după pornirea instalării Windows 11. Dacă nu sunteți pregătit să faceți asta, poate doriți să aruncați o privire asupra celorlalte două metode prezentate în această postare.

1. Instalați VirtualBox pe Windows 10

VirtualBox este un software popular de utilizat în acest scop, deoarece este ușor de instalat și configurat. De asemenea, nu acaparează resursele PC-ului, ceea ce doriți într-un VM.

 1. Îndreptați-vă spre Site-ul VirtualBox.
 2. Faceți clic pe opțiunea „Windows Hosts” pentru a descărca VirtualBox pe computer și instalați-l urmând instrucțiunile.
Încercați Windows 11 Instalați Virtual Box

2. Creați o mașină virtuală VirtualBox

Înainte de a trece la instalarea Windows 11, va trebui să configurați o mașină virtuală VirtualBox.

 1. Începeți prin a lansa VirtualBox și faceți clic pe butonul Nou din meniul VirtualBox Manager.
Încercați Windows 11 Create Vm
 1. În fereastra nouă, denumește-ți mașina virtuală. În cazul nostru este Windows11VM. De asemenea, selectați o locație de instalare cu cel puțin 64 GB de spațiu pe disc. În cele din urmă, selectați „Windows 11” din meniul Versiune și faceți clic pe Următorul.
Încercați Windows 11 Create Vm Step2
 1. În fereastra următoare, va trebui să alocați un minim de 4.096 MB de memorie mașinii virtuale. Dacă aveți suficientă RAM instalată, alocați mai multă memorie VM. Nu uitați să lăsați o memorie adecvată pentru ca Windows 10 să funcționeze fără probleme.
Încercați Windows 11 Virtualbox Create Vm Pasul 4
 1. În următoarele trei ecrane, asistentul de instalare vă va ghida prin configurarea hard diskului virtual.
 2. Faceți clic pe Creare pentru a finaliza instalarea.
Încercați Windows 11 Virtualbox Create Vm Pasul 7

3. Instalați Windows 11 în VirtualBox

 1. Descărcați imaginea discului Windows 11 (ISO) mergând la pagina oficială Pagina de descărcare Windows 11.
Încercați Windows 11 Descărcați Windows Iso 1
 1. Acum, deschideți VirtualBox și selectați Windows11VM din partea stângă.
Încercați Windows 11 Instalați Windows Pasul 1
 1. Faceți clic pe Start pentru a continua.
 1. Vi se va solicita să selectați un disc de pornire. Faceți clic pe pictograma folderului pentru a selecta fișierul ISO Windows 11 pe care l-ați descărcat.
 2. Faceți clic pe Start.
Încercați Windows 11 Instalați Windows în Virtualbox Pasul 2

Notă: Presa Schimb + F10 și apoi urmați instrucțiunile din „Modificarea registrului pentru o instalare nouă de Windows 11” din postarea de ocolire a cerințelor TPM înainte de a trece la pasul următor.

 1. Selectați setările de limbă, oră și tastatură pe care le preferați și faceți clic pe Următorul.
Încercați Windows 11 Instalați Windows Pasul 2
 1. Faceți clic pe „Instalare acum” pe pagina următoare. Apoi vi se va cere să introduceți cheia de produs Windows. Dacă nu aveți una, faceți clic pe „Nu am o cheie de produs”.
Încercați Windows 11 Virtualbox Instalați Windows Pasul 4a
 1. Selectați versiunea de Windows pe care doriți să o instalați. Faceți clic pe Următorul.
 2. Acceptați acordul de utilizare. După ce ați terminat, faceți clic pe „Personalizat: Instalați numai Windows (avansat)” și alegeți unde să instalați Windows. Procesul de instalare va începe.
Încercați Windows 11 Instalați Windows în Virtualbox Pasul 6 1
 1. Cu Windows 11 instalat, îl veți putea accesa pornind VirtualBox și pornind Windows11VM.
Încercați Windows Virtual Box Install 7

Dual Boot Windows 11 Cu Windows 10

Pornirea duală înseamnă pur și simplu să ruleze două sisteme de operare pe un singur computer în același timp. Deși nu este la fel de simplă ca rularea unei mașini virtuale, este mai puțin solicitantă pentru resursele computerului.

Pentru a porni dual Windows 11 cu Windows 10, computerul dvs. ar trebui să aibă un minim de 8 GB RAM, mai mult de 64 GB spațiu de stocare disponibil, firmware UEFI, versiunea TPM 2.0 și să fie capabil de pornire sigură. Pentru a vă asigura că computerul dvs. are tot ce are nevoie, puteți continua și efectua un test de compatibilitate cu Windows 11 în prealabil.

1. Pregătiți o partiție pentru Windows 11

 1. presa Victorie + R.
 2. Introduceți compmgmt.msc și lovit introduce pentru a deschide „Gestionarea computerului”.
 3. Navigați la „Gestionare disc” din meniul din stânga și faceți clic pe el pentru a vedea configurația discului.
Încercați Windows 11 Instalați Windows Dual Boot Pasul 1
 1. Selectați un disc care are cel puțin 64 GB de spațiu liber. Este mai bine dacă poți aloca mai mult spațiu. Faceți clic dreapta pe unitate și selectați „Shrink Volume”.
Încercați Windows 11 Instalați Windows Dual Boot 2
Cum să încerci Windows 11 fără a utiliza Windows 10
 1. Introduceți cantitatea de spațiu de micșorat în MB și faceți clic pe Shrink.
Încercați Windows Virtual Dual Boot 12
 1. Spațiul nealocat ar trebui să fie acum vizibil în Manager de discuri. Faceți clic dreapta pe el și selectați „New Simple Volume”.
Încercați Windows Virtual Dual Boot 11
 1. Pe următorul ecran, se va lansa noul expert pentru volum. Vă va ajuta să configurați, să formatați și să atribuiți o literă de unitate și o etichetă de volum noii partiții de hard disk. Asigurați-vă că atribuiți o etichetă de volum memorabilă (de exemplu, Windows11BootDrive). Faceți clic pe Următorul pentru a continua.
Încercați Windows 11 Instalați Windows Dual Boot 4 1
 1. Faceți clic pe Terminare pentru a închide expertul.

2. Instalați Windows 11

 1. Descărcați Instrumentul de creare media Windows 11.
Încercați instalarea Windows 11 Dual Boot.1
 1. Înainte de a rula instrumentul, conectați o unitate flash USB (cel puțin 8 GB) la computer. Urmați solicitarea pentru a crea o unitate flash USB bootabilă. Când procesul este finalizat, veți vedea un mesaj „Unitatea dvs. flash USB este gata”.
 1. Reporniți computerul în BIOS și alegeți unitatea USB ca dispozitiv de pornire. Se va lansa asistentul de instalare Windows 11.
 2. Urmați promptul până când ajungeți la „Ce tip de instalare doriți?” fereastră. Faceți clic pe „Personalizat: Instalați numai Windows (avansat)” și faceți clic pe Următorul.
Încercați Windows 11 Instalați Windows în Virtualbox Pasul 6 1
 1. Alegeți partiția pe care ați creat-o (Windows11BootDrive) și apoi faceți clic pe Următorul pentru a instala Windows 11.
 2. Odată cu finalizarea instalării, acum veți putea accesa Windows 10 și Windows 11 din meniul de pornire când reporniți computerul.
Încercați Windows 11 Dual Boot 12 1

Încercați simulatorul Windows 11

Una dintre cele mai ușoare modalități de a obține o senzație de Windows 11 este utilizarea acest simulator găzduit în cloud. Pur și simplu accesați site-ul web pentru a vă face o idee despre cum ar fi Window 11 dacă l-ați instala.

Lucruri pe care le puteți face

 • Deschideți meniul Start – puteți arunca o privire asupra modului în care arată meniul Start pur și simplu făcând clic pe pictograma Windows, care este acum situată central în mod implicit. Veți vedea aplicații fixate în partea de sus a meniului și elemente recomandate în partea de jos.
Încercați Windows 11 Simulator 2
 • Obțineți o privire din magazinul Windows – faceți clic pe pictograma Magazin Windows pentru a obține o idee despre magazinul cu aspect nou. Din păcate, nu puteți instala aplicații în simulator.
Încercați Windows 11 Simulator 3
 • Încercați noua căutare – faceți clic pe pictograma de căutare din bara de activități pentru a apărea noul meniu de căutare.
Încercați Windows 11 Simulator 4

Caracteristici suplimentare – puteți consulta, de asemenea, File Explorer, Edge browser și Settings.

Încercați Windows 11 Simulator 5

Încheierea

Acum că știți cum să încercați Windows 11 fără a renunța la Windows 10, poate că ați dori să aflați mai multe despre cel mai recent sistem de operare Microsoft. De exemplu, consultați această listă de funcții ascunse ale Windows 11 sau aflați despre toate modalitățile prin care vă puteți personaliza meniul de pornire Windows 11.

Credit imagine: Pixabay

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x