Cum să încorporați fonturi în Microsoft Word

Cum să încorporați fonturi în Microsoft Word
⏱️ 3 min read

S-ar putea să fi observat că, atunci când un coleg sau un colaborator deschide un document Word pe care l-ați stilat cu atenție, acesta arată puțin diferit. Acest lucru se întâmplă adesea deoarece utilizatorul nu are aceleași fonturi pe care le aveți. Și când utilizați unul dintre acele fonturi în document, copia lor din Word nu o poate recrea. În schimb, Word alege doar fontul implicit sau un font similar și face tot posibilul.

Pentru documentele de zi cu zi, aceasta nu este o problemă. Dar pentru documentele în care aspectul contează, acesta poate fi un dezavantaj major. Este unul dintre motivele pentru care mulți oameni folosesc PDF-uri pentru a distribui conținut, dar PDF-urile nu oferă aceleași capacități de editare ca și documentele Word. Dacă aveți nevoie ca textul dvs. să rămână același și să păstreze capacitățile de editare, va trebui să încorporați fonturile în Microsoft Word.

Ce face încorporarea fonturilor?

Încorporarea fontului salvează fișierul fontului în documentul dvs. Word. Acest lucru va avea ca efect creșterea dimensiunii fișierului, deoarece acum fontul trebuie să circule împreună cu documentul. Cu toate acestea, dacă aveți deja imagini încorporate, diferența nu va fi prea vizibilă. Există, de asemenea, măsuri de economisire a spațiului pe care le puteți lua pentru a reduce amprenta fișierului.

Acest lucru funcționează numai cu Microsoft Word, PowerPoint și Publisher și numai cu versiunea Windows a aplicațiilor. Nu va funcționa pe Mac, iOS, Android sau versiunile web ale oricărei aplicații.

Mai mult, fontul poate fi încorporat numai dacă fontul o permite. Aceasta se numește „permisiune de încorporare” și nu toate fonturile o vor permite. Este o modalitate de a limita utilizarea fontului la mai multe mașini, astfel încât licențele ar putea exclude această utilizare pentru a reduce costul. Dacă se întâmplă acest lucru, veți descoperi că destinatarul poate vizualiza și imprima documentul, dar nu îl poate edita.

Cum se încorporează fonturi în Microsoft Word

Pentru a încorpora fonturi în Microsoft Word, va trebui să aveți documentul relevant deschis și activ.

1. Faceți clic pe meniul „Fișier” din panglică.

2. Faceți clic pe „Opțiuni” din partea stângă a ecranului.

word-embed-fonts-2

3. Faceți clic pe „Salvare” în panoul de meniu din stânga.

word-embed-fonts-3

4. Găsiți „Păstrați fidelitatea atunci când partajați acest document” și bifați opțiunea „Încorporați fonturile în fișier”.

word-embed-fonts-4

5. Dacă doriți să reduceți dimensiunea fișierului, bifați opțiunea „Încorporați numai caracterele utilizate în document (cel mai bun pentru reducerea dimensiunii fișierului)”. Aceasta va include numai caractere care apar deja în document, reducând dimensiunea fișierului. Cu toate acestea, destinatarul dvs. nu va avea capacități complete de editare, iar alte stiluri ale tipografiei, cum ar fi „Light” sau „Semi-bold”, nu vor fi disponibile dacă nu apar deja în document.

word-embed-fonts-5

6. Asigurați-vă că lăsați opțiunea „Nu încorporați fonturi de sistem comune” activată. Acest lucru va evita livrarea documentului cu fonturi obișnuite precum Calibri și Times New Roman. Puteți presupune că destinatarul final are deja aceste fonturi instalate.

Concluzie

Dacă trebuie să păstrați aspectul documentului dvs. Word, puteți încorpora fonturi neobișnuite cu documentul în sine. Acest lucru va preveni erorile de afișare legate de font și înlocuiri. Dar poate crește în mod semnificativ dimensiunea fișierului, deci fiți atenți. PDF-urile pot fi o opțiune mai bună dacă editarea nu este o problemă.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x