Cum să înregistrați ecranul Windows 10 utilizând VLC Media Player

Cum să înregistrați ecranul Windows 10 utilizând VLC Media Player
⏱️ 4 min read

VLC Media player este considerat cuțitul elvețian al tuturor playerelor media, iar supremația sa nu este lipsită de motiv. Aruncați orice fișier media asupra acestuia, iar acest player inteligent nu numai că va reda, ci vă va oferi și opțiuni nesfârșite, permițându-vă în același timp să vizualizați toate informațiile relevante despre fișiere, inclusiv informații despre codec și FPS.

În afară de redarea oricărui format de fișier, VLC Media Player poate transmite în flux videoclipuri. În plus, VLC are și alte funcții mai puțin cunoscute, cum ar fi capacitatea de a rupe un DVD. Și acum facem un pas mai departe pentru a folosi o caracteristică mai puțin cunoscută, dar cea mai interesantă a acestui player, care este de a înregistra un desktop.

Nicio versiune de Windows nu are o funcție încorporată pentru a înregistra ecranul unui computer. Windows 10 a fost aproape de implementarea acestei funcționalități cu Game DVR. Cu toate acestea, această caracteristică poate înregistra doar jocuri și videoclipuri din aplicații. DVR-ul de joc nu poate funcționa în afara aplicațiilor. Aceasta înseamnă că pentru a captura ecranul computerului dvs., veți avea nevoie de o aplicație terță parte, iar majoritatea acestor aplicații nu sunt gratuite.

Dar de ce să instalați un software suplimentar atunci când puteți utiliza o aplicație deja existentă pentru a înregistra ecranul computerului? În acest tutorial vă vom prezenta prin procesul de înregistrare a ecranului Windows 10 utilizând VLC media player.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Înregistrați ecranul Windows 10 folosind VLC Media Player

Pentru a înregistra ecranul Windows 10 utilizând VLC, pur și simplu urmați pașii de mai jos:

1. Deschideți VLC Media Player. Dacă nu aveți unul pe computer, descărcați-l de la Site-ul oficial al Videolan pentru VLC.

2. Faceți clic pe meniul Media din bara de sus a playerului, apoi selectați opțiunea „Convert / Save”.

2. Se va deschide o fereastră nouă. Faceți clic pe fila „Capture Device” și, în secțiunea „Capture Mode”, selectați „Desktop”. Acolo jos veți găsi, de asemenea, opțiunea de a selecta rata de cadre preferată pentru captură. Alegeți o rată de cadre decentă – recomandăm între 5 și 15 pentru o calitate bună a imaginii.

vlc-media-player-mode-capture

3. Faceți clic pe butonul „Salvați” pentru a continua.

4. Dând clic pe butonul „Conversie / Salvare” se va deschide caseta de dialog de conversie. Aici veți alege unde doriți să fie salvat fișierul. Faceți clic pe butonul „Răsfoiți” din secțiunea destinație din partea de jos a ferestrei pentru a selecta destinația preferată.

vlc-media-player-convert-dialog

5. Faceți clic pe „Salvați” pentru a continua după ce ați definit locația preferată, iar sistemul vă va duce înapoi la dialogul de conversie. Acum faceți clic pe butonul „Start” pentru a începe înregistrarea ecranului. Rețineți că butonul „Start” va deveni activ numai după alegerea fișierului de destinație. De asemenea, merită remarcat faptul că VLC nu vă va arăta nicio indicație pe ecran că înregistrează.

vlc-media-player-start-recording

6. În cele din urmă, pentru a opri înregistrarea, faceți clic pe butonul „Stop” de pe playerul VLC și salvați fișierul.

vlc-media-player-stop-recording

Acum puteți deschide fișierul cu VLC sau orice alt player media pentru a viziona înregistrarea pe ecran.

Încheierea

În timp ce VLC Media player este un instrument excelent pentru înregistrarea ecranului, nu este cel mai bun instrument pentru funcționalitatea respectivă și lipsește în unele domenii. De exemplu, vă permite să înregistrați întregul ecran în format brut. Aceasta înseamnă că nu puteți înregistra o secțiune a ecranului, ceea ce duce la videoclipuri de dimensiuni mari, chiar și pentru o scurtă difuzare a ecranului.

De asemenea, nu vă permite să vă folosiți vocea în înregistrarea ecranului. Asta înseamnă că va trebui să vă înregistrați vocea separat și apoi să transmiteți audio împreună cu înregistrarea pe ecran. În afară de asta, VLC media player este un instrument excelent și convenabil de înregistrare a ecranului, gratuit și ușor de utilizat. Consultați și articolul nostru despre cum să adăugați și să sincronizați subtitrări în VLC Media Player.

Ați folosit vreodată VLC Media Player pentru înregistrarea ecranului? Împărtășiți-vă experiențele în secțiunea de comentarii de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x