Cum să înregistrați întâlniri online chiar și atunci când nu sunteți gazda

Cum să înregistrați întâlniri online chiar și atunci când nu sunteți gazda

⌛ Reading Time: 5 minutes

În ultimii câțiva ani, apelurile video au decolat în număr record. În special, Echipele Zoom, Google Meet și Microsoft au devenit cele mai populare instrumente de întâlnire. Dacă doriți să înregistrați întâlniri online pentru aceste programe, este foarte ușor să o faceți folosind opțiunile meniului încorporat.

Dar ce faci când ești utilizator invitat? Următoarele metode acoperă scenariile înregistrării întâlnirilor online chiar și atunci când nu sunteți gazda. Aceste metode au fost testate în mod fiabil pentru sistemele Windows 10.

Înregistrați întâlniri Cloud în Zoom ca utilizator invitat

Am prezentat modul de înregistrare a întâlnirilor Zoom ca organizator. Zoom este în prezent singurul instrument de întâlnire care oferă o opțiune participanților invitați să înregistreze apelul, cu condiția să fie în planurile lor de stocare în cloud.

Există însă un dezavantaj: utilizatorii de bază (gratuiți) pot înregistra numai pe un desktop sau laptop local. Pentru a putea utiliza serviciile de înregistrare în cloud, trebuie mai întâi să activați un plan plătit din pagina „Profil” de pe un browser desktop.

După actualizare, accesați fila „Înregistrare”. Acolo veți vedea opțiunea „Activați înregistrarea în cloud în contul dvs.”. Navigați la fila „Înregistrare” și confirmați că funcția „Înregistrare în cloud” este activată. Dacă nu, comutați pentru a o activa. După ce apare un dialog de verificare, faceți clic pe „Activare” pentru a verifica modificarea.

Înregistrați gazda întâlnirii Google Meet Fără opțiune

Chiar și cu planurile Zoom Pro pentru stocarea în cloud, există o limită lunară de 1 GB. Un fișier de apel video Zoom de 30 de minute este între 200 și 300 MB. Cu toate acestea, acest lucru este încă mai bun decât alte instrumente precum Google Meet sau Microsoft Teams, care nu oferă nicio opțiune de înregistrare ca utilizator invitat.

Înregistrați audio pentru întâlniri pe orice browser de desktop

Dacă participați la un Zoom, Google Meet sau Microsoft Teams apelează pe un browser desktop și aveți nevoie doar de audio pentru întâlniri, o extensie gratuită numită „Audio Recorder” oferă rezultate foarte fiabile. Puteți să o descărcați și să o instalați pe Crom, Margine, și Firefox.

Înregistrați gazda întâlnirii Captură audio Adăugați Etension

De îndată ce începe apelul, deschideți extensia din elementele de completare ale browserului. Pentru sistemele Windows 10, acordați-i permisiunea de a utiliza microfonul și managerul audio HD așa cum se arată aici.

Înregistrați gazda întâlnirii Utilizați microfonul audio

Apăsați butonul albastru „Record :: Start” pentru a începe înregistrarea audio. Vă va înregistra vocea, precum și difuzoarele de la celălalt capăt.

Înregistrați Înregistrare gazdă Audio Capture Start

În același mod, apăsați butonul „Înregistrați :: Opriți” pentru a termina înregistrarea. Este salvat ca fișier OGG, dar poate fi convertit și în MP3 folosind o opțiune de meniu. Puteți vizualiza toate înregistrările dvs. anterioare într-un singur loc.

Înregistrați întâlnire gazdă Audio Captură oprire

Înregistrați întâlniri online utilizând Panopto Express

Dacă aveți nevoie atât de audio cât și de video de la o întâlnire online, instrumentul freemium Panopto Express face treaba bine. Doar apăsați butonul roșu de înregistrare pentru a fi dus la ecranul de mai jos, care face înregistrarea. Puteți regla calitatea înregistrării video (SD, HD, U-HD etc.) din Setări. Faceți clic pe butonul roșu pentru a începe înregistrarea în timpul apelului.

Înregistrare întâlnire Gazdă Panopto Record

În acest exemplu, camera a fost oprită, dar software-ul online captează perfect sunetul și vocea.

Înregistrare gazdă întâlnire Panopto Înregistrare

Când întâlnirea sa încheiat, apăsați din nou butonul roșu pentru a opri înregistrarea. Odată ce videoclipul este gata de partajare, trimiteți-l la Panopto, YouTube sau la o sală de clasă.

Planul de bază Panopto pentru persoane fizice este gratuit și permite o stocare video generoasă de cinci ore și 100 de ore de streaming pe lună. Planurile mai mari încep de la 14,99 USD pe lună și permit 50 de ore de stocare video împreună cu streaming nelimitat.

Înregistrați întâlniri folosind OBS

Dacă doriți o metodă absolut gratuită pentru a înregistra atât audio, cât și video în cadrul întâlnirilor online, utilizați un software de încredere pentru gamecaster, cum ar fi OBS (Open Broadcaster Software). Descărcați OBS și instalați-l pe computer. Accesați semnul „+” din adăugarea sursei și selectați „Afișare captură”.

Înregistrați întâlnirea gazdă Obs Display Capture
Captură afișaj OBS

Dați un nume opțiunii „Creați / Selectați sursa” sub „Creați nou” și apăsați „Faceți clic pe OK”.

Înregistrați întâlnirile gazdei Obs. Creați o sursă selectată

Trebuie să setați anterior configurația audio și camera din opțiunea Setări din extrema dreaptă jos. După ce ați terminat, faceți clic pe „Începeți înregistrarea” pentru a înregistra totul pe ecran, inclusiv audio și video.

Înregistrare Obs. Gazdă întâlnire Începeți înregistrarea

Odată ce apelul s-a terminat și a fost înregistrat, puteți elimina instrumentul de întâlnire online din surse așa cum se arată aici.

Înregistrați gazdele întâlnirii Obs Eliminați clientul întâlnirii

Într-o eră post-pandemică, apelurile Google Meet și Zoom sunt aici pentru a rămâne, întrucât reduc semnificativ distanțele și îmbunătățesc productivitatea. Înregistrând conversațiile, puteți face referire cu ușurință la note într-un moment ulterior. Puteți, de asemenea, să înregistrați apeluri Skype pe Windows 10 și să utilizați aceleași tehnici de mai sus pentru înregistrare ca utilizator invitat non-gazdă.

Legate de:

  • Cum să vă transformați Raspberry Pi într-o stație de conferință video
  • Cum să îmbunătățiți calitatea apelurilor dvs. video
  • Sfaturi de top pentru conferințe video în timp ce lucrați de acasă

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.