Cum să înregistrați jocuri (și alte aplicații) folosind Game Bar în Windows 10

Cum să înregistrați jocuri (și alte aplicații) folosind Game Bar în Windows 10
⏱️ 5 min read

Dacă ești un jucător entuziast, probabil ai avut dorința de a înregistra și de a-ți arăta jocul. Pentru o lungă perioadă de timp, singura modalitate prin care puteai înregistra jocuri a fost prin intermediul unor software de la terți, cum ar fi Fraps. Recent, am văzut și Nvidia făcând un pas înainte cu Shadowplay pentru a ajuta jucătorii să-și înregistreze filmările de joc. Acum Microsoft și-a făcut mișcarea; dacă folosești Windows 10, s-ar putea să fii surprins să afli că vine cu propriul instrument de înregistrare a jocurilor. Nu este imediat evident cu privire la modul în care puteți înregistra jocuri cu Windows 10, dar odată ce ați aflat cum se face, este foarte ușor să vă amintiți și să utilizați atunci când doriți să înregistrați câteva imagini.

Activarea barei de joc

Pentru a activa această caracteristică, asigurați-vă mai întâi că aplicația Xbox oficială este instalată și gata să ruleze pe computerul dvs. Windows 10. După ce ați terminat, asigurați-vă că bara de joc este activată urmând acești pași.

Mai întâi, deschideți aplicația Xbox. Dacă nu dețineți un gamertag Xbox, poate fi necesar să creați unul pentru a vă conecta și a accesa opțiunile. În pagina Setări, faceți clic pe fila „Game DVR” și apoi „Înregistrați videoclipuri și capturi de ecran folosind Game DVR”.

Când aceasta este activată, apar unele opțiuni care vă permit să modificați bara de joc, cum ar fi tastele rapide care sunt asociate cu aceasta. Puteți modifica aceste taste rapide dacă doriți ceva mai convenabil pentru dvs.; cu toate acestea, acest articol va presupune tastele rapide implicite cu care vine aplicația, deci asigurați-vă că vă amintiți dacă modificați vreuna!

Dacă doriți, puteți activa și „Înregistrare în fundal”. Acest lucru vă va permite să înregistrați și să salvați evenimente care au avut loc în trecut – mai multe despre asta puțin mai târziu.

fundal-bar-joc

Utilizarea caracteristicilor Game Bar

Acum că bara de jocuri este pornită, porniți un joc pe care doriți să îl înregistrați. Aspectul frumos al Game Bar este că funcționează mai ales pe bază de suprapunere, în loc să trebuiască să fie modificat într-o fereastră separată. Acest lucru înseamnă că îl puteți aduce în mijlocul jocului fără a fi nevoie să faceți Alt-TAB într-un software diferit.

Odată ce jocul a fost lansat, puteți deschide bara de joc ținând apăsată tasta Windows și apăsând G.

joc-bar-activ

De aici, puteți selecta dacă doriți să înregistrați jocul sau dacă doriți să faceți o captură de ecran. Faceți clic pe opțiunea pe care doriți să o faceți, iar bara de jocuri va efectua acea acțiune pentru dvs. Dacă doriți să înregistrați jocul, o mică bară roșie va apărea în partea dreaptă sus pentru a arăta cât timp ați înregistrat. Pentru a vă opri, faceți clic pe butonul Stop din această bară, iar videoclipul dvs. va fi salvat pentru dvs.

joc-bar-record

Dacă știi deja ce vrei să faci, poți ocoli nevoia să aduci cu totul bara de joc. Pentru a începe o înregistrare, apăsați „Win + Alt + R.” Pentru o captură de ecran, apăsați „Win + Alt + PrtScn”. Dacă ați activat înregistrarea în fundal ca mai sus, atunci aveți și posibilitatea de a spune Barului de joc „Înregistrați asta”. Ceea ce face înregistrarea este să luați ultimele treizeci de secunde de filmare și să le salvați ca înregistrare. Acest lucru este foarte util dacă ați făcut o piesă excelentă și doriți să surprindeți momentul după s-a întâmplat. Puteți activa Record That cu „Win + Alt + G” atâta timp cât înregistrarea de fundal a fost activată.

Nu doar pentru jucători

Iată o caracteristică interesantă a barei de jocuri: când încercați să o activați într-o altă aplicație, este posibil să descoperiți că nu puteți afișa bara de jocuri. Cu toate acestea, dacă porniți un joc, activați-l în acel joc, apoi opriți jocul și porniți o altă aplicație, dvs. poate sa activați bara de joc. Nu va funcționa imediat; Game Bar trebuie mai întâi să îi spui că aplicația pe care urmează să o înregistreze este un joc. Este în regulă dacă nu este un joc atât de lung, deoarece faceți clic pe caseta „Da, acesta este un joc”, Bara de jocuri va fi activă pentru acea aplicație.

joc-bar-aplicație-exemplu

Acum puteți utiliza Game Bar exact așa cum ați face într-un joc obișnuit, dar în orice software doriți.

După înregistrare

După ce ați înregistrat sau ați făcut capturi de ecran ale jocului (sau software-ului), vă recomandăm să faceți înregistrările video și să le încărcați pe un site de partajare video, cum ar fi YouTube. Cu toate acestea, poate fi puțin confuz în ceea ce privește Unde aceste înregistrări și capturi de ecran sunt de fapt salvate.

Nu vă temeți niciodată. Dacă doriți să accesați fișierele pe care le-ați creat, accesați „Utilizatori”, dosarul contului dvs. personal, „Videoclipuri” (da, chiar și pentru capturi de ecran!), Apoi „Capturi”. Veți găsi aici toate materialele media gata pentru a fi redate, editate și încărcate pentru ca Internetul să le poată vedea.

bară-joc-salvare-locație

Înregistrare

Odată ce Let’s Plays devine o mare parte a pieței media online, devine din ce în ce mai ușor să înregistrați și să salvați materialele dvs. de joc. Acum, dacă utilizați Windows 10, puteți configura totul în sistemul de operare, chiar dacă nu aveți niciun interes pentru jocurile video.

Aveți o aplicație preferată de înregistrare a ecranului? Dacă da, care este? Vă puteți vedea în cele din urmă folosind Game Bar? Spuneți-ne mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x