Cum să înregistrați și să redați activitatea mouse-ului în macOS

Cum să înregistrați și să redați activitatea mouse-ului în macOS

Primul pas pentru creșterea eficienței dvs. de calcul este recunoașterea oportunităților de automatizare. Ori de câte ori trebuie să repetați aceeași acțiune de mai multe ori, ar trebui să vă gândiți la modul în care o puteți automatiza. De exemplu, dacă trebuie să executați mereu aceeași acțiune a mouse-ului, puteți utiliza software-ul pentru a înregistra și reda activitatea mouse-ului.

Înainte de a începe, este important să ne dăm seama că înregistrarea mouse-ului este puțin prost. Înregistrează și redă pur și simplu o serie de acțiuni. Nu se schimbă în funcție de context sau de poziția ferestrei, astfel încât lucrurile simple pot cauza eșecul acesteia.

De exemplu, dacă mutați accidental o fereastră de câțiva pixeli, cursorul ar putea să rateze un buton și să provoace eșecul întregii macrocomenzi. Din acest motiv, înregistrarea mouse-ului este deosebit de utilă numai în circumstanțe de nișă, cum ar fi repetarea aceleiași acțiuni exacte de multe ori fără schimbări.

Folosind Automator pentru a înregistra și reda acțiunile mouse-ului

Fiecare Mac conține un software încorporat numit Automator. Această aplicație vă permite să automatizați un set de acțiuni de bază pe Mac folosind un limbaj de programare rudimentar, bazat pe blocuri. Dar Automator nu are blocuri pentru toate, deoarece minoritatea aplicațiilor își pun la dispoziție funcțiile interne pentru Automator. Pentru a evita acest lucru, Automator include o caracteristică numită „Watch Me Do”, care permite utilizatorilor să înregistreze și să redea acțiunile lor. Puteți utiliza acest lucru ca parte a unui flux de lucru Automator mai mare sau îl puteți folosi ca o acțiune independentă.

1. Deschideți Automator din meniul Spotlight sau din folderul Aplicații.

2. Faceți clic pe pictograma Flux de lucru și faceți clic pe „Alegeți” pentru a crea un flux de lucru nou. Fluxurile de lucru sunt declanșate din aplicația Automator și rulează în timp ce aplicația este deschisă. De asemenea, puteți crea aplicații care pot fi rulate în afara Automator pentru utilizare ulterioară sau servicii care rulează din meniul contextual.

automat-creați-flux de lucru

3. Faceți clic pe butonul Înregistrare din bara de meniu. Dacă nu ați adăugat încă Automator în meniul Accesibilitate, va trebui să faceți acest lucru înainte de a putea continua.

buton de înregistrare-automat

4. Executați acțiunile pe care doriți să le salvați ca macro. Orice intrare pe care o furnizați va fi înregistrată. Aceasta include mișcarea mouse-ului și acțiunile de pe tastatură.

5. Când ați terminat, faceți clic pe butonul „Stop” din Automator HUD.

automat-hud-buton-stop

6. Faceți clic pe butonul „Run” pentru a reda acțiunile dvs.

butonul de rulare al automatizatorului

Folosirea MurGaa Recorder pentru înregistrarea și redarea acțiunilor mouse-ului

Dacă nu sunteți un fan al Automator sau considerați că interfața acestuia este limitată, puteți utiliza MurGaa Recorder gratuit pentru a înregistra și reda acțiunile mouse-ului în macOS.

1. Descărcați MurGaa Recorder de pe site-ul dezvoltatorului.

2. Dezarhivați fișierul descărcat și deschideți aplicația.

murgaa-recorder-general

3. Înainte de a începe înregistrarea activității mouse-ului, ar trebui să setați o comandă rapidă de la tastatură pentru a începe și a termina înregistrarea. Acest lucru vă va face înregistrările mai curate și mai repetabile, deoarece acestea nu vă vor include să faceți clic pe butoanele de pornire și oprire a înregistrării.

murgaa-recorder-keyboard-shortcut

4. Folosiți comanda rapidă de la tastatură pentru a începe și a termina înregistrarea mouse-ului. Un efect vocal digital va confirma că înregistrarea a început și s-a oprit atunci când apăsați cu succes tastele rapide.

5. Faceți clic pe butonul „Redare înregistrare” pentru a reda înregistrarea.

murgaa-recorder-redare-înregistrare

Dacă doriți să repetați acțiunea de mai multe ori, puteți schimba numărul de lângă butonul „Redare înregistrare” cu ceva mai mare decât unul. De asemenea, puteți seta o întârziere înainte de a începe redarea sau regla viteza de redare cu opțiunile din partea de jos a ferestrei.

opțiuni-recorder murgaa

Concluzie

Așa cum ați văzut aici, puteți utiliza cu ușurință aplicația automator încorporată macOS sau MurGaa Recorder gratuit pentru a înregistra și reda acțiunile mouse-ului pe macOS.

Scroll to Top