Cum să înregistrați sunetul sistemului pe Linux

Cum să înregistrați sunetul sistemului pe Linux
⏱️ 5 min read

Una dintre cele mai bune părți despre Linux este că, ca stație de lucru creativă, este un concurent incredibil de viabil. Pentru crearea audio, de exemplu, există câteva standarde excelente din industrie disponibile pentru utilizatori, cum ar fi Audacity și Ardor, și, în general, este un sistem puternic și flexibil. Acest tutorial vă arată cum să înregistrați sunetul sistemului în Linux, atât de la un microfon, cât și de la sistemul dvs., utilizând Audacity și PulseAudio.

Instalarea Audacity

Audacity este disponibil într-o mare varietate de distribuții. În general, este disponibil în principalele depozite.

Pentru distribuția bazată pe Debian / Ubuntu / Ubuntu:

Pentru Fedora:

Pentru OpenSuse:

Pentru Arch Linux:

Dacă preferați Snaps sau Flatpaks, acestea sunt disponibile și ambele.

sau

Înregistrați sunetul Linux Flatpak Audacity

Instalarea controlului volumului PulseAudio

Aceasta este aplicația pe care o veți utiliza pentru a înregistra audio din sistem. Este o modalitate excelentă de a captura conținut audio din videoclipuri, melodii sau alte materiale media pentru a le utiliza pentru o dată ulterioară. Dacă v-ați întrebat vreodată cum obțin oamenii mostre audio de înaltă calitate, aceasta este o modalitate de a face acest lucru.

Controlul volumului PulseAudio este disponibil în majoritatea depozitelor majore. Veți utiliza aceleași comenzi ca mai sus pentru ao instala.

Pentru distribuția bazată pe Debian / Ubuntu / Ubuntu:

Pentru Fedora:

Pentru OpenSuse:

Pentru Arch Linux:

Înregistrați sunetul Linux Dnf Pavucontrol

Controlul volumului PulseAudio este disponibil și ca Flatpak, dar nu ca Snap.

Înregistrați sunetul Linux Flatpak Pavucontrol

Înregistrarea sunetului de pe un microfon

Cu microfonul conectat la sistemul dvs., deschideți Audacity. Ar trebui să vă găsească automat hardware-ul și să se deschidă gata de înregistrare.

Înregistrare sunet Linux Audacity Open

Doar faceți clic pe butonul mare de înregistrare roșu și înregistrați. Este la fel de simplu ca asta! Audacity este un instrument atât de simplu de utilizat încât este greu să greșești.

Înregistrare sunet Linux Audacity Mic Record

Înregistrarea sunetului din sistemul dvs.

Acesta este puțin mai complicat. Apăsați butonul de înregistrare, la fel ca mai sus. Aceasta va începe înregistrarea de pe microfonul dvs. După ce înregistrați deja, deschideți controlul volumului PulseAudio și navigați la fila „Înregistrare”.

Înregistrați sunetul Linux Pavucontrol

Faceți clic pe meniul drop-down care spune: „ALSA plug-in [audacity]… din. ”

Alegeți opțiunea care spune: „Monitorul stereo analogic încorporat”. Acest lucru va ține evidența informațiilor pe care aplicațiile le trimit către PulseAudio și va înregistra acest lucru, mai degrabă decât sunetul care vine de la microfonul dvs.

De acolo, continuați și redați orice sunet doriți și veți vedea acel sunet care apare în Audacity în timp ce se redă. Puteți opri înregistrarea, curăța redarea și trata orice sunet pe care îl înregistrați ca orice altă intrare audio în Audacity.

Înregistrare sunet Înregistrare sistem Audacity Linux

Sper că ați învățat un lucru sau două utile despre Audacity și PulseAudio Volume Control. Acum că știți cum să înregistrați sunetul sistemului dvs. în Linux, asigurați-vă că consultați câteva dintre celelalte articole audio Linux, cum ar fi îmbunătățirea sunetului cu PulseEffects, cum să utilizați utilitățile ALSA pentru a gestiona sunetul de la terminal și instrumentele esențiale pentru producerea de podcast-uri de înaltă calitate în Linux.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x