Cum să înregistrați videoclipuri cinematografice pe Android

Cum să înregistrați videoclipuri cinematografice pe Android
⏱️ 5 min read

Camerele pentru smartphone-uri au parcurs un drum lung. Într-o perioadă relativ scurtă de timp, fotografia și videografia smartphone-urilor au trecut de la noutate la afaceri serioase. Astăzi, smartphone-urile pot și au fost folosite pentru a crea filme de lung metraj. 2015 Mandarină a fost împușcat în întregime pe un iPhone 5s. Mai recent, Steven Soderbergh a filmat Neobișnuit pe un iPhone 7. Dacă aveți un telefon Android, și dvs. puteți crea videoclipuri cu aspect profesional care rivalizează cu cel de la Hollywood.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Instalați Camera deschisă

Vestea bună este că majoritatea smartphone-urilor moderne sunt echipate cu un hardware fotografic impresionant. Vestea proastă este că aplicația pentru cameră care este preinstalată pe telefon este de obicei destul de simplă. Acestea sunt adesea aplicații ușor de utilizat, ușor de utilizat, concepute pentru compoziții simple de tip point-and-shoot. Pentru fotograful obișnuit de smartphone-uri, acest lucru este tot ce le trebuie. Cu toate acestea, dacă doriți să înregistrați videoclipuri care par să provină direct dintr-un film de la Hollywood, aceste aplicații pentru camere de stoc nu chiar le taie.

Aici e locul Open Camera de Mark Harman Open Camera este o aplicație fantastică care oferă o mulțime de personalizări, de la reglarea fină a expunerii la focalizarea manuală. Cea mai bună parte este că este 100% gratuit și nu include reclame! Practic, Camera deschisă vă permite să aveți un control mult mai mare asupra camerei din telefon pentru a vă oferi imagini cât mai bune.

Film la cea mai înaltă calitate posibilă

Android-film-rezoluție

Cu aplicația Open Camera deschisă, accesați Setări și atingeți „Rezoluție video”. Selectați cea mai mare rezoluție de care este capabil telefonul. Apoi, atingeți „Bitrate video”. Încă o dată, doriți să selectați cel mai mare bitrate pe care este capabil să îl înregistreze videoclipul dvs. Rețineți că acest lucru va crește semnificativ dimensiunea fișierelor video. Acest lucru este benefic din perspectiva realizării filmelor, deoarece videoclipurile dvs. vor conține mult mai multe date. Va fi util atunci când vă manipulați filmările în timpul editării.

Dezavantajul, desigur, este că va mesteca spațiul de stocare. Dacă spațiul de stocare este o problemă, optați pentru minimum 10 Mbps dacă fotografiați în 1080. Dacă fotografiați în 4K, veți dori mult mai mult, în jur de 40-50 Mbps.

android-film-bitrate

Setați rata cadrelor

Rata cadrelor, sau cadre pe secundă (fps), este frecvența cu care cadrele sunt afișate pe un ecran. Rata optimă a cadrelor variază în funcție de ceea ce se referă. De exemplu, jocurile video de pe un PC se recomandă în general să ruleze la 60 fps. Din 1927 filmele de la Hollywood filmează la 24 de cadre pe secundă. Televizorul nu are o rată de cadre „standard”; cu toate acestea, majoritatea emisiunilor se încadrează între 24-30 fps. Desigur, cu progresele tehnologice, unii regizori au crescut rata de cadre a filmelor lor. De exemplu, Peter Jackson a filmat trilogia „Hobbitul” la 48 fps, dublu față de normă.

android-film-framerate

Puteți seta rata de cadre mai mare, dar, în general, filmele de la Hollywood sunt blocate la 24 fps. Deci, dacă doriți ca filmările dvs. să arate cât mai mult cu un film de la Hollywood, cel mai bine este să rămâneți la 24 fps. Pentru a face acest lucru, lansați Camera deschisă și săriți în „Setări -> Rată cadru video” și selectați 24.

Blocați expunerea

android-movie-exposurelock

Camerele din telefoane ajustează expunerea în mod sălbatic. Acesta este motivul pentru care videoclipurile dvs. trec de la lumină la întuneric și revin din nou în intervalul de timp în care v-a trebuit să citiți această propoziție. Această stare constantă de flux face ca videoclipurile dvs. să pară amatoriale. Din fericire, cu Camera deschisă puteți bloca expunerea. Acest lucru împiedică camera dvs. să regleze automat expunerea, oferind o iluminare consistentă înregistrărilor dvs.

Mai întâi, atingeți undeva în cadru pentru a spune telefonului câtă lumină doriți în fotografie. Apoi, pentru a bloca expunerea, atingeți pictograma de blocare din partea de sus a ecranului.

Opriți focalizarea automată

android-movie-focuslock

La fel ca reglarea automată a expunerii, camerele găsite în telefoane ajustează automat focalizarea în funcție de ceea ce crede că vrei să filmezi. Acest lucru poate fi incredibil de frustrant pe măsură ce telefonul dvs. intră și nu se concentrează. Din fericire, putem preveni căutarea focalizării activând modul de focalizare manuală. Mai întâi, atingeți zona de pe ecran pe care doriți să o focalizați. Apoi, atingeți cele trei puncte stivuite din partea de sus a ecranului. În meniul care apare, atingeți pictograma de blocare.

Stabilizează-ți poza

Nimic nu țipă amator ca niște filmări tremurante. Pentru a vă stabiliza lovitura, va trebui să investiți în unele echipamente suplimentare. Cel puțin ar trebui să te uiți la un decent trepied. Dacă sunteți legat de bani sau doriți să începeți să trageți imediat și abia așteptați sosirea trepiedului, există câteva alte lucruri pe care le puteți face pentru a vă stabiliza lovitura.

În primul rând, utilizați-vă mediul. Căutați un gard, un teanc de cărți, orice lucru robust pe care să vă puteți așeza telefonul deasupra. Acest lucru vă va ajuta să eliminați ușoarele tremurături din mâini.

android-film-trepied

Dacă doriți să înregistrați videoclipuri în mișcare, este o idee bună să cumpărați o calitate gimbal. Alternativ, dacă nu vă puteți permite unul, puteți încerca un selfie stick. Nu va fi la fel de bun ca cardanul, dar stick-ul selfie va fi o îmbunătățire uriașă față de a vă ține telefonul în mână.

Aveți alte sfaturi sau trucuri pentru a face filmările dvs. Android mai cinematografice? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x