Cum să instalezi OptiFine în Minecraft 1.18.1 – Ghid pas cu pas

Cum se instalează OptiFine în Minecraft 1.18.1
⏱️ 20 min read

OptiFine este un instrument popular și util pentru jucătorii de Minecraft, care permite o varietate de opțiuni de ajustare grafică și îmbunătățire a performanței. În acest articol, vom discuta despre modul în care puteți instala OptiFine în Minecraft 1.18.1. Pentru a începe, trebuie să descărcați versiunea potrivită de OptiFine pentru Minecraft 1.18.1 și să o salvați pe computerul dvs. Apoi, în Minecraft, deschideți profilul de lansare și selectați instalarea OptiFine. Cu toate acestea, dacă utilizați un alt mod de lansare Minecraft, va trebui să examinați instrucțiunile specifice pentru a instala OptiFine. În general, procesul este destul de simplu și ar trebui să dureze numai câteva minute. După instalare, puteți începe să utilizați OptiFine pentru a îmbunătăți grafica și performanța jocului Minecraft.

Actualizarea Minecraft 1.18 încântă comunitatea cu noile sale funcții uimitoare. Primim actualizări de generație mondială, semințe încrucișate și multe altele în această actualizare. Iar o actualizare atât de mare vine o presiune literală asupra performanței pentru multe PC-uri entry-level și mid-range. Din fericire, echipa OptiFine este aici pentru a vă ajuta. Dar acesta nu este singurul beneficiu. Combinat cu unele shadere Minecraft, OptiFine din Minecraft 1.18.1 vă poate ajuta, de asemenea, să îmbunătățiți drastic grafica jocului. Vă rugăm să rețineți că OptiFine funcționează numai cu Minecraft Java Edition datorită diferențelor de programare în edițiile Minecraft Java și Bedrock. Cu toate acestea, jucătorii Bedrock se pot bucura în continuare de RTX în Minecraft fără probleme. Cu asta din drum, haideți să aflăm cum să instalați OptiFine în Minecraft 1.18.1 pentru o grafică și FPS mai bune.

Ghid pentru instalarea OptiFine în Minecraft 1.18.1 (2022)

Datorită generării frumoase de teren din Minecraft 1.18.1, instalarea OptiFine este și mai plină de satisfacții cu această actualizare. De la lansare, OptiFine a avut mai mulți concurenți, dar rămâne cel mai eficient mod de a face acest lucru îmbunătăți performanța în minecraft. Vom acoperi chiar și cum vă poate ajuta să obțineți grafică mai bună in joc fără a compromite FPS. Dar haideți să o luăm mai ușor și să descarcăm mai întâi OptiFine pentru Minecraft 1.18.1.

Descărcați OptiFine pentru Minecraft 1.18.1

Deoarece programatorii din spatele OptiFine sunt concentrați pe incluziune, există fără cerințe minime pentru a-l instala. Asigurați-vă că rulați Minecraft versiunea 1.18 sau o versiune ulterioară. Puteți verifica versiunea jocului în colțul din stânga jos al ecranului de pornire al jocului. De asemenea, arată dacă jocul tău este modificat sau nu.

Puteți actualiza jocul folosind lansatorul Minecraft dacă versiunea dvs. de joc este mai veche de 1.18. După ce sunteți gata, iată cum puteți descărca OptiFine pentru Minecraft 1.18.1:

1. Pentru a începe, deschideți pagina de descărcare de la OptiFine. Aici puteți găsi OptiFine pentru toate versiunile disponibile de Minecraft. Lista este ordonată după data lansării. Odată ce găsiți cea mai recentă versiune a Optifine în secțiunea Minecraft 1.18faceți clic pe “Descarcare” sau utilizați linkul (Oglindă) pentru o cale alternativă de descărcare în caz de probleme.

Vom folosi versiunea Optifine 1.18 HD U H3 P8 în acest tutorial, dar o versiune mai nouă poate fi disponibilă atunci când o instalați. Așadar, asigurați-vă că descărcați cea mai recentă versiune de Optifine pentru Minecraft 1.18.1 pentru a evita blocările.

Descărcați Optifine 1.18

2. Butonul de descărcare duce la o pagină de anunțuri care se pot închide. Trebuie să așteptați 5-10 secunde până când apare mesajul „Hop Butonul apare în colțul din dreapta sus. Faceți clic pe „Omiteți” pentru a continua.

Pagina publicitară care poate fi omisă la descărcarea Optifine

3. După ce omiteți anunțul, va apărea o pagină de descărcare. De îndată ce tu faceți clic pe butonul „descărcare”. pe această pagină, fișierul va începe să se descarce.

Pagina de descărcare Optifine

4. Programul de instalare Optifine este un Java (.borcan) Arhiva. Astfel, browserul vă poate avertiza că fișierul este un potențial virus. Faceți clic pe “A pastra pentru a salva fișierul când vi se solicită. Puteți fi sigur că nu este ca și cum l-am scanat noi înșine și mii de utilizatori folosesc Optifine zilnic.

Salvați fișierul jar

Cum se instalează OptiFine în Minecraft 1.18.1

De îndată ce descărcarea este completă, faceți dublu clic pe fișier pentru a-l deschide. Fișierul .jar se va deschide în compilatorul Java ca program de instalare. Unii utilizatori se pot confrunta cu unele erori aici. Dar vă faceți griji, am adăugat o secțiune Întrebări frecvente și erori în partea de jos a acestui articol pentru a vă ajuta. Așa că urmați cu atenție pașii de mai jos:

1. După deschiderea programului de instalare, veți avea deja locația implicită de instalare. Dacă îl aveți instalat în altă parte, faceți clic pe pictograma puncte suspensie (trei puncte) pentru a o schimba manual. Apoi faceți clic pe butonul „Instalare” buton.

Expertul de instalare Optifine pentru Minecraft 1.18

2. Instalarea va dura doar câteva secunde pentru a se termina. După ce ați făcut acest lucru, faceți clic pe „Bine pentru a închide programul de instalare. Acest lucru va instala automat Optifine în Minecraft standard (nemodificat).

Instalați OptiFine în Minecraft 1.18

3. După instalare, deschideți lansatorul Minecraft și veți găsi Optifine preinstalat acolo. Pentru a-l selecta, faceți clic pe butonul „jos săgeată” lângă butonul de redare, selectați Optifine din listă și faceți clic Joaca.

Ecranul de pornire al lansatorului Minecraft

Cum se instalează OptiFine cu modurile Forge și Minecraft

Dacă intenționați să instalați Optifine pe Minecraft 1.18.1 împreună cu modurile, procesul este puțin diferit. Dar nu vă faceți griji, este chiar mai ușor decât instalarea Optifine în general. Asigurați-vă că instalați Forge în Minecraft în prealabil. Apoi descărcați Fișierul Optifine.jar folosind metoda menționată mai sus și deschideți folderul de unde este descărcat.

Asa de, copiați sau tăiați fișierul „.jar” și inserați-l în fișierul „modificări” folderul instalării dvs. Minecraft. Dacă nu îl puteți găsi, lipiți această adresă: %appdata%\.minecraft\mods în bara de adrese a Explorer sau în fereastra Run. Puteți accesa fereastra Run prin comanda rapidă de la tastatură Win + R din Windows 10. Puteți chiar să creați un folder nou și să-l numiți „moduri” dacă nu există deja.

folderul mods în minecraft

Acest lucru vă va permite să rulați Forge și modurile sale alături de Optifine în Minecraft 1.18.1 fără probleme. Nu vă faceți griji dacă Optifine nu apare în secțiunea „modificări” a jocului. Asta din cauza compatibilității dintre Forge și Optifine. inca poti observați opțiuni suplimentare în setările video precum shaders, calitate etc. pentru a verifica dacă Optifine rulează sau nu.

Setări FPS ridicate pentru Minecraft 1.18.1

Acum că știți cum să instalați Optifine în Minecraft 1.18.1, să vedem cum să profităm la maximum de acest instrument. Dacă performanța este motivația ta principală pentru instalarea Optifine, este ușor să profiti la maximum de ea. Doar fiți pregătit să suportați grafică sub medie dacă aveți un PC de gamă scăzută.

Dacă vă aflați în lumea dvs. Minecraft, apăsați pe Esc tasta și mergeți la „setari video„. De asemenea, puteți face clic pe butonul „Opțiuni” pe ecranul de start și selectați „setari video” pentru a ajunge în această locație. Aici, trebuie să replicați setările de bază de mai jos înainte de a modifica setările detaliate.

Cele mai bune setări video Minecraft pentru FPS

am stabilit Grafică rapidă, ceea ce reduce calitatea texturii și le face mai moi. Dimpotrivă, cel Iluminarea slabă și nivelurile sale sunt oprite deoarece necesită prea multă putere GPU pentru a funcționa. Apoi, distanța de randare trebuie să fie între 8 și 12 fragmente pentru ca jocul să rămână jucabil. Puteți să o reduceți mai mult dacă computerul dvs. o cere. În cele din urmă, rata de cadre poate fi nelimitată, deoarece oricum nu veți depăși niciodată rata de reîmprospătare a monitorului.

Alte setări, cum ar fi scalarea GUI, luminozitatea și fluctuația, au puțin sau deloc efect asupra memoriei GPU. Asta înseamnă că le poți lăsa așa cum sunt. Dar tu poti dezactivați umbrele entităților pentru a reduce și mai mult sarcina pe GPU. Cu toate acestea, nu este necesar, deoarece texturile sunt deja la cel mai scăzut reflux. O alternativă mai eficientă este dezactivarea altor elemente de joc. Puteți utiliza secțiunea detalii și calitate din setările video pentru a face acest lucru.

Setări de calitate pentru FPS ridicat

Mergeți la „Calitate setări pagina în setările video. Este evidențiat în captura de ecran de mai sus. Setările aduc în joc opțiuni suplimentare care nu afectează jocul principal. Le puteți înțelege ca caracteristici bonus suplimentare pe care Minecraft ni le oferă grafic. În ceea ce privește editările de aici, aveți nevoie dezactivați fiecare dintre aceste caracteristici.

Cele mai bune setări de calitate Minecraft pentru FPS

Când dezactivați funcțiile, jocul poate reporni de câteva ori. Nu intrați în panică, deoarece este un proces regulat de a aplica modificările. Odată ce ați oprit totul, nu uitați să setați harta mip scrie la Nearest. Apoi faceți clic pe butonul „Terminat” pentru a salva modificările și a ieși.

Ajustări detaliate pentru o performanță mai bună

Spre deosebire de setările de calitate, secțiunea „Detalii” a setărilor video vă afectează jocul. Caracteristicile de aici nu au un impact major asupra majorității GPU-urilor. Dar puteți modifica în continuare unele dintre funcții în funcție de preferințele dumneavoastră personale. Ceea ce credem că funcționează cel mai bine fără a compromite jocul este următoarea configurație:

Cele mai bune setări de detalii Minecraft pentru FPS

Pentru a începe, setați toate valorile fără glisor la “OFF” sau pentru “Rapid”. Oprirea acesteia va elimina complet caracteristica, în timp ce pornirea acesteia rapid va reduce calitatea texturii. Caracteristici precum înălțimea norilor, sfatul instrument al obiectelor reținute și începe ceața nu afectează deloc calitatea graficii tale. Așa că nu ezitați să experimentați cu aceste setări fără probleme. Dacă versiunea dvs. de Optifine 1.18 în Minecraft are o setare pe care nu o înțelegeți, trecerea cu mouse-ul peste ea va dezvălui mai multe detalii pentru o mai bună luare a deciziilor.

Păstrează distanta entitate intre 75% – 125% pentru a evita problemele în timpul jocului. Este distanța la care un jucător poate vedea mafioții din joc. Folosiți glisorul pentru a seta Mix de biom ca „off” pentru cea mai rapidă performanță. După ce toate setările sunt pe placul dvs., faceți clic pe „Făcut” pentru a salva setările.

Cât de diferit arată lumea setărilor FPS ridicate?

După ce ați aplicat setări FPS ridicate în Minecraft utilizând OptiFine 1.18, lumea dvs. din joc ar arăta astfel:

Grafică inferioară Minecraft 1.18 OptifineCea mai înaltă grafică Minecraft 1.18 Optifine
Minecraft 1.18 la setările grafice cele mai joase (L) și cele mai înalte (R) cu OptiFine

Diferentele sunt semnificative. Copacii își pierd transluciditatea, entitățile își pierd umbrele, iar lumea pare să-și fi pierdut munții. Cu o distanță de randare mai mică, nu puteți vedea lumea Minecraft dincolo de un anumit punct. Calitatea generală a texturii este redusă și la setările grafice mai mici. Deși aceste modificări nu vă vor afecta jocul general, este posibil să nu se potrivească atractivității vizuale ale tuturor. Prin urmare, încercați să experimentați cu setările înainte de a finaliza ceea ce vi se potrivește cel mai bine.

Cum să obțineți cea mai bună grafică în Minecraft 1.18.1

Acum este momentul să ne concentrăm pe celălalt capăt al spectrului. Dacă FPS nu este scopul tău principal sau dacă PC-ul tău este suficient de puternic, OptiFine 1.18 în Minecraft acceptă și shadere. Deoarece ediția Java a jocului nu acceptă RTX în Minecraft, spre deosebire de ediția Bedrock, pachetele de shader sunt singura modalitate de a obține cea mai bună grafică din joc.

Există numeroase pachete de shader pentru Minecraft 1.18.1 din care puteți alege. Le puteți descărca online și plasați-le în %appdata%\.minecraft\shaderpacks fişier. Dar cât de mare ar face asta față de actualizarea Minecraft 1.18.1, deja plăcută din punct de vedere estetic? Multă joacă. Convinge-te singur:

Minecraft 1.18 Village fără shadereCum se instalează OptiFine în Minecraft 1.18.1
Minecraft 1.18 Fără (L) și Cu (R) Shaders

Chiar și la cele mai înalte setări, lumea Minecraft se simte destul de plictisitoare în fața shaderelor. Obțineți o cartografiere mai bună a texturilor, texturi realiste ale cerului și apei și chiar și iluminarea generală din lume se simte mai dinamică. Pachetul de shader pe care îl folosim în ghid este sunt reînnoiți. Dar o poți alege pe cea care se potrivește cel mai bine gusturilor tale. Continuând comparația, stâncile de munte nu sunt singurele locuri care beneficiază de shaders în Minecraft 1.18.1.

Minecraft 1.18 Lushcaves fără shadereCum se instalează OptiFine în Minecraft 1.18.1
Minecraft 1.18 Lushcaves fără (L) și cu shadere (R).

Odată ce porniți shaderele, peșterile (în special Lushcaves în Minecraft) arată cinematografic. Fructele Luminoase au o strălucire reală care interacționează cu mediul înconjurător. Între timp, cel pesterile in general sunt si ele mai intunecate, adăugându-le vibrația misterioasă provocată. De asemenea, cea mai bună parte este că, deoarece toate pachetele de shader sunt bazate pe comunitate, nu trebuie să plătiți nimic pentru a obține aceste grafice de înaltă calitate în Minecraft.

Cum se dezinstalează OptiFine din Minecraft 1.18.1

OptiFine poate avea unele probleme de compatibilitate cu unele dintre modurile tale Minecraft preferate. Pentru astfel de scenarii, dezinstalarea acestuia poate fi singura soluție. Din fericire, dezinstalarea Optifine este la fel de simplă ca și instalarea Optifine. Asigurați-vă că lansatorul sau jocul dvs. Minecraft nu rulează și să începem:

1. Mai întâi, deschideți directorul Minecraft sau folderul în care este instalat jocul. Puteți face acest lucru făcând clic dreapta pe comanda rapidă a jocului și selectând „deschide locația fișierului„. Sau puteți, de asemenea, să tastați următoarele în bara de adrese a browserului dvs. sau să utilizați comanda Run (Win + R): %appdata%\.minecraft\

Deschiderea locației de instalare Minecraft

2. Apoi, în directorul tău Minecraft, șterge optifine.jar fișier sau orice folder cu „Optifine” în nume din următoarele locații:

  • .minecraft/mods/
  • .minecraft/versiuni/

Este posibil să existe mai multe copii ale Optifine instalate în jocul dvs. Asigurați-vă că le eliminați pe fiecare pentru a evita erorile. Cu toate acestea, dacă aveți probleme de compatibilitate, eliminarea uneia dintre ele odată și testarea jocului ar putea fi o metodă mai bună.

Cum se dezinstalează Optifine din Minecraft

Nu uitați să ștergeți și fișierele și folderele OptiFine din coșul de reciclare. Alternativ, le puteți șterge definitiv de la sursă folosind Shift + Delete Comanda rapidă de la tastatură. Odată ce OptiFine este eliminat, setările video ale jocului vor reveni la valorile implicite și opțiunile suplimentare vor dispărea.

OptiFine în Minecraft 1.18.1 – Întrebări frecvente și posibile erori

erori JNI

Toate erorile JNI sunt erori bazate pe Java cauzate de compilatoare Java învechite de pe sistemul dumneavoastră. Mulți utilizatori se confruntă cu aceasta în timpul instalării fișierului optifine.jar. Din fericire, trebuie să descărcați și să instalați cea mai recentă versiune de Java pentru a remedia aceste erori. Toate versiunile Java sunt disponibile Aici.

jdk java descărcare

probleme de performanta

Jucătorii de PC de gamă inferioară pot experimenta un întârziere de joc atunci când folosesc OptiFine pentru prima dată. Din fericire, soluția este să folosiți setările FPS ridicate menționate mai devreme în acest articol. Dacă folosirea acestor setări nu funcționează, asigurați-vă că utilizați o versiune de OptiFine compatibilă cu versiunea dvs. de Minecraft.

Cât costă OptiFine?

La fel ca majoritatea modurilor Minecraft, OptiFine este gratuit de utilizat. Există suplimente suplimentare, cum ar fi pelerine, pe care le puteți achiziționa. Dacă doriți să sprijiniți dezvoltatorii OptiFine, puteți folosi opțiunea „donați” de pe site-ul lor.

Care este dimensiunea OptiFine 1.18?

Chiar și cu diferite opțiuni, configurația OptiFine are o dimensiune de doar 6-8 MB. După instalare, nu necesită niciodată mai mult de 20 MB din spațiul de stocare.

Cum se instalează OptiFine în Minecraft Bedrock?

Din pacate, OptiFine este disponibil numai pentru Minecraft Java Edition. Și din moment ce Bedrock Minecraft nu acceptă majoritatea modurilor bazate pe Java, nu există nicio soluție pentru a-l face să funcționeze de asemenea. Fie va trebui să te descurci cu ceea ce oferă Bedrock, fie va trebui să instalezi Java Minecraft dacă vrei OptiFine.

Notă: Dacă testați Minecraft 1.19 sau pur și simplu nu doriți să instalați OptiFine, puteți verifica unele dintre cele mai bune pachete de texturi Minecraft 1.19 pentru a îmbunătăți FPS-ul sau grafica jocului.

Instalați OptiFine în Minecraft 1.18.1 pentru a îmbunătăți grafica

Minecraft 1.18.1 are multe de oferit, iar jucătorii sunt toți pentru asta. Acum, vă puteți împinge grafica pentru noua actualizare la maximum. Și, de asemenea, capacitatea de a sacrifica calitatea graficii pentru a se concentra pe îmbunătățirea ieșirii FPS. Indiferent de ce alegeți, Minecraft Terrain Generation 1.18.1 va satisface un public de ambele tipuri. Și dacă sunteți interesat să explorați cele mai bune noi biome Minecraft și multe altele, consultați colecția noastră de cele mai bune semințe Minecraft 1.18.1. Ca să nu uităm, am compilat o listă separată cu cele mai bune semințe Minecraft 1.18.1 Bedrock pentru a vă ușura selecția. Sunt multe de explorat în ambele articole. Așadar, nu pierde niciun moment și instalează Optifine pentru Minecraft 1.18.1 pentru a-ți explora lumea Minecraft cu cea mai bună grafică.

Actualizarea Minecraft 1.18 este una extrem de așteptată, aducând comunității multe funcții uimitoare, însă poate provoca probleme de performanță pentru PC-urile entry-level și mid-range. Însă echipa OptiFine se află la dispoziția jucătorilor pentru a-i ajuta să îmbunătățească performanța jocului. Cu ajutorul OptiFine și a shaderelor Minecraft, grafica jocului poate fi îmbunătățită fără a compromite FPS-ul. OptiFine funcționează doar cu Minecraft Java Edition, dar jucătorii Bedrock se pot bucura în continuare de RTX în joc. Instalarea OptiFine pentru Minecraft 1.18.1 este ușoară, iar ghidul de mai sus oferă informații detaliate pentru a ajuta jucătorii în procesul de instalare. Odată instalat, OptiFine poate fi utilizat imediat pentru a îmbunătăți performanța jocului. Jucătorii pot ajusta setările pentru a obține o performanță optimă, fără a sacrifica grafica jocului.
Încheiem astfel această postare plină de informații și noutăți din lumea tehnologiei din România. Ne bucurăm să fiți alături de noi și sperăm să vă fi fost de folos cu cele prezentate. Vă mulțumim pentru interesul acordat și vă așteptăm la următoarea postare. Până atunci, nu uitați să fiți conectați la viitorul tehnologic!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x