Astăzi suntem norocoși că avem la îndemână resurse aproape interminabile pentru învățarea dezvoltării web. Printre aceste resurse se numără jocurile de codare.

Am creat jocuri de genul Flexbox Froggy și Grădină Grid, alături de alții de genul CSS Diner și CodeCombat, care ajută la împachetarea unei experiențe educaționale într-un format distractiv și captivant.

Totuși, ca în cazul oricărei resurse de învățare, apar adesea aceste întrebări:

  • În ce jocuri de codare ar trebui să mă deranjez să îmi investesc timpul?
  • Cum pot folosi jocurile de codare pentru a învăța cel mai eficient?

În acest articol, vă ofer câteva sfaturi pentru a vă ajuta să răspundeți la aceste întrebări pe baza experiențelor mele ca dezvoltator și educator de jocuri.

Aveți un Gameplan

Când începeți o misiune de învățare a dezvoltării web, indiferent dacă implică sau nu jocuri, ar trebui să începeți cu un plan.

Deși planul dvs. nu trebuie să fie pus în piatră, având o strategie pentru ceea ce doriți să realizați și cum veți face acest lucru vă va pune deja câțiva pași înainte.

ad-banner

Când sunteți înscris la un curs sau bootcamp, o mare parte din această planificare este deja realizată pentru dvs. de către facilitatori experimentați. Routech oferă și un curriculum minunat organizat.

Dar, dacă înveți singuri, toate resursele disponibile pe web (care se simte deodată ca un gol solitar și un spectacol haotic) pot fi copleșitoare. Deci, să o descompunem.

Când formați un plan, există aproximativ trei moduri de învățare pe care ar trebui să le vizați.

În primul rând este instrucțiunea. Aici veți fi introdus într-un nou concept sau abilitate, fie sub formă de videoclipuri, cărți, tutoriale sau documentație. În clasă, acesta ar putea fi un profesor pe tablă.

În al doilea rând este practica, unde poți să-ți exersezi mușchii cognitivi și să-ți întărești înțelegerea asupra acestor noi concepte. Acest lucru poate lua forma unor probleme de practică, exerciții sau provocări de codare.

Al treilea este integrarea, în care încorporați cunoștințele și abilitățile nou acumulate în practicile dvs. existente. Nu este nimic mai bun pentru acest lucru decât învățarea bazată pe proiecte, unde aplicați ceea ce ați învățat într-un scenariu mai autentic și bine rotunjit.

Un exemplu în acest sens este o aplicație web pe care o începeți ca proiect de weekend. Chiar și una relativ simplă va trage din toate fațetele diferite ale dezvoltării web (și există atât de multe), ajutându-vă să contextualizați ceea ce ați învățat.

Aceste trei moduri nu au diviziuni rigide, iar multe resurse pe care le întâlniți vor acoperi mai mult de una dintre ele. Totuși, este un mod util de a vă gândi și de a vă planifica învățarea.

Acum, când vine vorba de codificarea jocurilor, și ele se pot potrivi în oricare dintre aceste moduri. Multe dintre jocurile de coduri existente au cea mai mare forță în cel de-al doilea mod – practică, cu o doză mică de instrucțiuni.

De exemplu, în Flexbox Froggy, vi se prezintă o varietate de provocări în modul în care poziționați broaștele folosind CSS flexbox, cu fiecare nivel crescând dificultatea.

Până la final, veți fi aplicat proprietățile Flexbox de multe ori, în multe combinații, până la punctul în care acestea încep să devină a doua natură.

codepip.com_games_flexbox-froggy_
Mutați broaștele la crinele lor folosind CSS flexbox.

Prin acest obiectiv, puteți vedea că jocurile de codare servesc cel mai bine ca o completare a altor resurse pe care le puteți utiliza, inclusiv lecțiile Routech.

Fii un critic

Următoarea întrebare pe care o puteți avea este ce jocuri de codare ar trebui să jucați. În loc să vă ofer o listă statică, vă încurajez să le evaluați la fel ca la orice referință pe care o întâlniți.

În primul rând, ia în considerare jocul dintr-un unghi de divertisment. La urma urmei, este un joc și ar trebui să fie distractiv pentru tine. Apoi, ia în considerare unghiul pedagogic. Adică, ce învăț din joc și îl învăț eficient?

Designerii de jocuri educaționale trebuie să meargă pe o frânghie în echilibrarea distracției cu învățarea. Pentru ceva care se bazează mai mult pe învățare, există multe resurse în interiorul și în afara jocurilor.

Dar ferește-te de cealaltă direcție, un joc cu doar o fațadă de substanță educativă. Un joc de codare poate eșua atunci când conținutul educațional este prea superficial sau există prea multe alte mecanici de joc care vă distrag atenția de la implicarea cu ceea ce trebuie să învățați.

Evaluarea unei resurse de învățare pe cont propriu poate fi dificilă, mai ales ca începător. Deci, evaluarea dvs. ar trebui să cântărească și perspectivele celorlalți.

Consultați-vă cu un mentor sau blogger de încredere. Sau căutați resurse care au recomandări pozitive în comunitatea dvs.: în forumurile Routech, subreditări pentru dev web sau în grupul dvs. preferat Discord sau Slack.

Apăsați Start acum

Chiar dacă vă puneți aceleași întrebări ca toți ceilalți despre cum să încadrați cel mai bine jocurile de codare în planul dvs. de învățare, toată lumea va avea un răspuns diferit. Nu există o soluție unică.

Stilul dvs. de învățare și ceea ce vă stârnește pasiunea vor depinde de experiențele, preferințele și obiectivele dvs. Deci, ceea ce vă încurajez să faceți este să începeți astăzi, să vă distrați cu el și să descoperiți ce funcționează pentru dvs.

Deși ideea jocurilor de codare care vă ajută să învățați web dev a fost de ani de zile, genul este încă la început. Există atât de mult potențial neexploatat în ideea că poți învăța într-un mediu distractiv, interactiv, captivant, iar jocurile sunt un vehicul excelent pentru asta.

Din fericire pentru noi, mai multe jocuri de codare devin disponibile tot timpul. Vă urez bun venit să treceți pe aici Codepip și joacă un joc de codare pentru tine astăzi.