Odată cu 2020 ne păstrează acasă pentru perioade lungi de timp, din ce în ce mai mulți oameni își dezvoltă seturile de abilități online. Învățarea online este accesibilă, flexibilă și ușor de personalizat.

Beneficiile sunt clare, dar rezultatele sunt profunde – studenții, lucrătorii la distanță, academicienii și constructorii beneficiază toți de învățarea online. Chiar m-am învățat noi abilități tehnice din resursele care urmează.

Această învățare m-a determinat să construiesc un site web de la zero pentru oameni și studenți lucru de acasă. Destul de cool, nu?

Cu resursele și instrumentele potrivite, și dvs. puteți obține rezultate ale învățării care se traduc în rezultate imediate și vă vor ajuta să construiți produse.

Dar găsirea tuturor instrumentelor potrivite pentru a vă îmbunătăți educația într-un singur loc este dificilă. Acest articol abordează acest lucru: facilitând găsirea tuturor resurselor de care aveți nevoie pentru a afla cum să codificați într-un singur articol, sper că puteți începe să învățați mai devreme.

Cum funcționează învățarea online?

Unii oameni sunt sceptici cu privire la învățarea online. Gândul din vechea școală este că aveți nevoie de lecții 1: 1, feedback în timp real și colaborare între colegi.

Dar ghicește ce? Toate aceste beneficii de bază sunt acum online. Unul dintre cei mai buni prieteni ai mei nu este în tehnologie, dar practică avocatura. Mi-a povestit despre timpul petrecut în facultatea de drept practicând și desfășurând metoda socratică.

Această formă de dialog argumentativ cooperativ între indivizi, bazată pe adresarea și răspunsul la întrebări pentru a stimula gândirea critică, l-a ajutat să păstreze materialul, să înțeleagă profund conceptele de bază și să practice.

Aceste site-uri web implementează un set similar de experiențe pentru utilizatori: sunteți forțați să învățați, să exersați, să vă angajați, să codificați de fapt, să vă vedeți greșelile, să înțelegeți ce ați făcut bine și să vă urmăriți progresul.

La fel ca metoda socratică, aceste site-uri web îți perfecționează abilitățile de gândire critică. Și se concentrează neobosit pe îmbunătățirea aptitudinii dvs. generale de a vedea probleme, de a recunoaște tiparele și, în cele din urmă, de a se îmbunătăți.

Fără alte întrebări, iată cele mai bune site-uri educaționale gratuite, mai fiabile, pentru a învăța cum să codificați.

Routech

Cum sa inveti sa codezi in 2021 10 site uri

Routech este o organizație non-profit din Statele Unite, dedicată ajutării oamenilor să învețe să codeze gratuit.

Prin conținutul lor, care include tutoriale interactive de codare, susținute de videoclipuri și articole, au asistat 40.000 de cursanți în realizarea locurilor de muncă de vis în companii precum Google, Spotify, Microsoft și multe altele.

Puteți obține certificări completând cursuri în diferite categorii. Routech oferă conținut pe web design, asigurarea calității, vizualizarea datelor, învățarea automată și alte subiecte suplimentare. Acestea acoperă, de asemenea, codificarea cadrelor adiacente, cum ar fi metodologiile Agile / Scrum.

În plus față de curricula de 3000 de ore (gratuită), ei au un program popular Canalul canalului YouTube și publicație tehnică.

Coursera

1611614168 977 Cum sa inveti sa codezi in 2021 10 site uri

Acest site web este una dintre cele mai bune referințe pentru studenți, angajați sau manageri pentru a-și dezvolta abilitățile și a ține pasul cu cele mai noi din domeniile lor.

Oferă cursuri gratuite, tutoriale și o mulțime de resurse despre aproape orice ați dori să învățați. Aceste opțiuni sunt compilate și predate de profesori din universitățile de top din întreaga lume.

Puteți explora atât de mult conținut centrat pe codare Coursera. Este demn de remarcat faptul că, dacă doriți certificări prin Coursera, veți atinge paravanul lor de plată.

Cu toate acestea, puteți învăța gratuit o introducere în programare, HTML, CSS, programare loT, limbaj C, Python, Java și multe altele, de la un nivel începător sau superior.

Coursera are, de asemenea, conținut non-tehnic, care vă poate ajuta să înțelegeți o gamă mai largă de subiecte, inclusiv designul produselor, marketingul digital și chiar planificarea taxelor. Tot conținutul interesant și relevant.

Codecademie

1611614168 211 Cum sa inveti sa codezi in 2021 10 site uri

Codecademy este o platformă dedicată special codificării. Potrivit lor site-ul web, 45 de milioane de cursanți și-au dezvoltat abilitățile de codificare prin intermediul site-ului web în doar șapte ani.

Puteți începe călătoria dvs. de învățare Codecademy evaluându-vă abilitățile de codare pentru a afla ce nivel vi se potrivește cel mai bine. Sau, dacă sunteți începător, pregătiți-vă să începeți codarea în câteva minute.

Software-ul lor de învățare vă permite să învățați făcând, adică „practica se perfectează”. Cu testarea instantanee a abilităților dvs. de codare, sunteți sigur că aplicați corect ceea ce învățați.

Acestea oferă sfaturi excelente despre instrumente și feedback în timp real pentru a vă debloca pe măsură ce modulele de învățare cresc în dificultate.

Aveți o varietate de opțiuni cu subiectele pe care le-ați putea învăța, inclusiv Dezvoltare web, Știința datelor, Informatică, Învățare automată, Proiectare web, Dezvoltare jocuri și Dezvoltare mobilă.

De asemenea, puteți începe să învățați limbi imediat cu cursuri de HTML și CSS, Python, Javascript, Java, SQL, C ++, PHP și multe altele.

edX

1611614168 713 Cum sa inveti sa codezi in 2021 10 site uri

edX oferă cursuri online gratuite de către universități apreciate și de renume precum Harvard, MIT, Georgetown, Universitatea din Columbia Britanică și multe altele. Au mai multe categorii din care să aleagă, dar dacă sunteți după ce învățați codarea, cu siguranță le veți găsi pe cele pentru dvs.

Vă recomandăm să consultați categoriile lor de Informatică și Știința datelor pentru cursuri aprofundate despre Dezvoltare completă, Javascript, Python, AI, Învățare automată și multe altele.

Pentru a obține un certificat verificat, va trebui să plătiți. Există, de asemenea, unele cursuri care necesită plata, dar în cea mai mare parte, puteți învăța o sumă excelentă doar participând la cursurile gratuite.

Udemy

1611614168 783 Cum sa inveti sa codezi in 2021 10 site uri

Udemy este o platformă de învățare unică, deoarece găzduiește cea mai mare colecție de cursuri din lume. Ei bine, asta pentru că tot conținutul lor este generat de utilizatori, astfel încât instructorul dvs. poate fi expert, profesor sau coleg de codificare.

Există o mulțime de cursuri gratuite și plătite cu privire la lumea dezvoltării web. În timp ce alegeți cursul pentru dvs., asigurați-vă că verificați evaluările pe care le-au acordat alții – acesta este, în general, un barometru decent cu privire la modul în care ar trebui să acordați prioritate cursurilor.

Apoi, începeți să învățați design, IT, Dezvoltare de software, și crește nivelul de la începător la profesionist.

Udacity

1611614168 549 Cum sa inveti sa codezi in 2021 10 site uri

Această platformă oferă o gamă largă de cursuri gratuite și plătite, care îi ajută pe cursanți să își perfecționeze abilitățile dorite, practicând în proiecte din viața reală. Acest lucru ajută la obținerea unui loc de muncă imediat după îmbunătățirea abilităților profesionale și tehnice.

Aveți spațiu liber cu timpul necesar pentru a vă stăpâni următoarea abilitate tehnologică, precum și libertatea de a alege dintre diversele lor opțiuni. Al lor categorii includ programare, știința datelor, inteligență artificială, cloud computing și multe altele.

W3Schools

1611614168 90 Cum sa inveti sa codezi in 2021 10 site uri

W3Schools este una dintre cele mai vechi și mai mari școli online. Este cu adevărat grozav dacă vrei să te gândești la școlile actuale. Recomand cu tărie tutorialul lor SQL. Funcționează pentru a vă ajuta nu numai la învățarea codării, ci și la reînvățarea consecventă a anumitor sintaxe și comenzi.

Obișnuiam să fac referire la documentația lor SQL în mod regulat când începusem.

Deci, chiar dacă sunteți un profesionist în codificare, W3Schools este plin de referințe și exemple pentru a vă ajuta să rămâneți la curent cu jocul în orice moment. De asemenea, au o bibliotecă video destul de decentă de tutoriale.

Puteți oricând să alegeți alternativa plătită pentru o certificare. Dar dacă sunteți doar un începător, puteți înțelege cu ușurință multe din această platformă. Indiferent dacă alegeți HTML și CSS, Javascript, PHP, Python, Java sau oricare dintre limbile disponibile, veți codifica în cel mai scurt timp.

Un fost coleg a folosit acest site pentru a afla cum să construiască un Server SMB pe măsură ce își spăla abilitățile de devops. Conținutul pe care îl puteți învăța și practica este, cu alte cuvinte, aplicabil imediat.

SoloLearn

1611614169 306 Cum sa inveti sa codezi in 2021 10 site uri

Această platformă uimitoare a transformat învățarea în cod în ceva foarte social și interactiv. SoloLearn lucrează pentru a crea o comunitate de dezvoltatori unde cursanții pot interacționa, aduna puncte și pot apărea în secțiunea lor „Cei mai buni cursanți”.

Este disponibil atât pe web, cât și pe o aplicație mobilă, astfel încât să puteți învăța oriunde, oricând. În plus, poți deveni parte a conversației. Puteți pune întrebări, răspunde la întrebările altor persoane și vă puteți distra cu alți cursanți în secțiunile „Code Playground” și „Discute”.

Cu cursuri pe Python, C ++, Java, Javascript, SQL, PHP, HTML și CSS, React, Angular și aproape orice te-ai putea gândi legat de cod.

Microsoft Learn

1611614169 500 Cum sa inveti sa codezi in 2021 10 site uri

Microsoft oferă acum o nouă platformă care prezintă o experiență interactivă pentru a învăța abilități tehnice care completează produsele și serviciile Microsoft, inclusiv Azure, Microsoft 365, Microsoft Dynamics și multe altele.

Microsoft Learn ajută cursanții să obțină activități de codificare, indiferent dacă sunt la nivel începător sau avansat.

Elevii pot alege să rămână online și să învețe în ritmul lor propriu sau să se alăture lecțiilor conduse de instructor. Desigur, aveți întotdeauna opțiunea de a obține certificarea de către platformă.

Hackr.io

1611614169 432 Cum sa inveti sa codezi in 2021 10 site uri

Această platformă este unică în funcția și aplicația sa. Dacă doriți să găsiți mai multe cursuri din surse diferite în același loc, nu căutați mai departe de Hackr.io.

Algoritmul site-ului web permite oricui să-și posteze cursul, dar cu voturile utilizatorilor, cei mai buni votează în sus. Puteți utiliza filtre pentru a îneca cursurile și tutorialele irelevante și alegeți doar dintre cele care corespund nevoilor dvs.

Concluzie: Învățarea codării prin intermediul site-urilor web gratuite

Când înveți online, ești împuternicit să te miști în ritmul tău propriu, să explorezi subiecte mai profund la care îți pasă și să valorifici puterea comunităților virtuale pentru a-ți accelera înțelegerea subiectelor fundamentale.

Crearea unei liste cu resursele de top necesită câteva lucrări de sapare și unele presupuneri. Mai mult ca prospectarea vânzărilor trebuie să puneți întrebări, să vă plimbați și să încercați site-urile. Folosiți această listă ca ghid, dar faceți și voi săpăturile.

Aceste site-uri web nu sunt doar resurse educaționale – sunt produse pentru ei înșiși. Asta înseamnă că au puncte forte și domenii de îmbunătățit. Îmi plac produsele de construcție și, folosind o serie de site-uri web, mi-am îmbunătățit abilitățile și aptitudinile.

Sper că aceste site-uri vă vor ajuta cu orice construiți, fie că este vorba de tehnologie transmite în flux videoclipuri, construirea unui aplicație web pentru tine sau folosind tehnologia pentru a cultiva comunități în jurul unor interese comune.

Acum aveți pietrele de temelie pentru învățarea codării, așa că începeți-vă călătoria și faceți o schimbare pentru 2021.

Construi pe!