Cum să îți schimbi parola de la Facebook în câțiva pași simpli

how to change facebook password
⏱️ 9 min read

Atunci când dorești să-ți protejezi contul Facebook de accesul neautorizat, o soluție este să-ți schimbi parola. Începe prin a accesa contul tău și a da clic pe pictograma în formă de triunghi, situată în partea dreaptă sus a ecranului. Din meniul care apare, selectează “Setări și confidențialitate”, apoi “Setări”. Pe ecranul “Setări generale”, dă clic pe secțiunea “Securitate și conectare”. Aici vei găsi opțiunea “Schimbă parola”. După ce completezi informațiile necesare, poți să-ți stabilești noua parolă și să efectuezi modificările. Asigură-te că alegi o parolă puternică, care să nu fie ușor de ghicit și care să includă o combinație de caractere, cifre și simboluri. Mai mult decât atât, este important să nu împărtășești parola cu nimeni și să te asiguri că folosești dispozitive de încredere pentru a accesa contul tău.

Schimbarea parolei Facebook este o măsură eficientă de îmbunătățire a securității contului, mai ales dacă ați refolos parola în altă parte sau dacă aceasta a fost compromisă într-o încălcare a datelor. Facebook oferă opțiunea de a vă schimba parola contului pe toate platformele și o puteți reseta de pe site-ul pentru desktop, din aplicațiile Android și iPhone. În acest articol, vă vom ghida prin pașii necesari pentru a seta o nouă parolă pentru contul dvs. de Facebook.

Schimbați parola Facebook (2022)

Am explicat cum vă puteți schimba parola contului de pe site-ul Facebook, aplicația Android sau aplicația iOS. Simțiți-vă liber să utilizați cuprinsul de mai jos pentru a trece la secțiunea corespunzătoare. Acestea fiind spuse, să trecem la treabă.

Schimbați parola Facebook pe computer folosind site-ul web

1. Conectați-vă la contul dvs. Facebook și faceți clic pe săgeata în jos din colțul din dreapta sus. Acum, extindeți „Setări și confidențialitate” pentru a accesa opțiunea de vizualizare a setărilor Facebook.

2. Apoi faceți clic pe „Setări” pentru a vedea pagina de setări Facebook.

accesează setările de pe facebook

3. Din pagina „Securitate și autentificare”, faceți clic pe butonul „Editați” de lângă „Schimbați parola” pentru a seta o nouă parolă pentru contul tău de Facebook.

editați pentru a schimba parola Facebook

4. Introduceți parola curentă în câmpul „Actual” și introduceți noua parolă în câmpurile „Nou” și „Reintroduceți nou”. Odata facut, faceți clic pe „Salvați modificările” pentru a începe să utilizați noua parolă Facebook.

salvați modificările parolei Facebook

5. Acum veți vedea un mesaj de confirmare despre schimbarea parolei. Puteți alege să rămâneți conectat pe alte dispozitive sau să examinați sesiunile active. Deși ar trebui să vă verificați dispozitivele dacă credeți că cineva v-a accesat contul, alegerea „Rămâneți conectat” este în regulă atâta timp cât vă actualizați parola ca măsură de securitate.

confirmarea schimbării parolei

Schimbați parola Facebook pe Android

1. Deschideți aplicația Facebook și atingeți meniul de burgeri în colțul din dreapta sus. Acum, apăsați „Setări și confidențialitate” și alegeți „Setări” pentru a intra în setările Facebook.

setări facebook și confidențialitate

2. În setările „Cont”, alegeți „Parolă și securitate” și apăsați pe „Schimbați parola” pentru a vă schimba parola Facebook.

schimba parola pe facebook

3. Introduceți vechea parolă Facebook și introduceți noua parolă. In cele din urma, apăsați „Actualizați parola” pentru a schimba parola. După cum sa menționat mai sus, aveți opțiunea de a examina alte sesiuni active sau de a rămâne conectat pe toate dispozitivele dvs.

actualizați parola și revizuiți dispozitivele

Schimbați parola Facebook pe iPhone

1. Deschide Facebook pe iPhone și atinge meniul hamburger din colțul din dreapta jos. Acum, extindeți „Setări și confidențialitate” și alegeți „Setări”.

setări facebook iphone

2. Când vă aflați pe pagina de configurare, alegeți „Parolă și securitate” și apăsați pe „Schimbați parola”.

facebook schimba parola iphone

3. Introduceți parola curentă împreună cu noua parolă. Atingeți „Salvați modificările” pentru a vă confirma noua parolă Facebook.

actualizați parola

Ai uitat parola Facebook? Iată cum să-l resetați

În cazul în care ați uitat parola contului Facebook, puteți alege să o resetați. Iată cum să schimbi parola Facebook fără o parolă anterioară:

1. Pentru început, faceți clic pe linkul „V-ați uitat parola?” opțiunea ecranului de conectare.

am uitat parola de pe facebook

2. Acum trebuie să introduceți adresa de e-mail sau numărul de telefon pentru a vă găsi contul. Folosiți oricare dintre aceste detalii și faceți clic pe butonul „Căutare”.

Gaseste-ti Contul

3. Odată ce Facebook îți identifică contul, alege „Trimite codul prin e-mail” pentru a primi codul de resetare prin e-mail și faceți clic pe „Continuați”. Introdu codul pentru a reseta parola și a seta una nouă.

trimite codul prin e-mail

Resetați parola Facebook pe dispozitivele mobile (Android și iOS)

1. Pentru a reseta parola Facebook pe telefon, apăsați „Ați uitat parola?” din ecranul de conectare și introduceți adresa dvs. de e-mail sau numărul de telefon pe pagina următoare.

găsiți contul prin e-mail

2. Facebook vă va trimite acum un cod de confirmare pe e-mailul înregistrat. Atingeți „Continuați” pentru a trimite codul și introduceți codul din 6 cifre pe pagina următoare. După confirmarea codului, puteți continua să resetați parola.

introduceți codul de confirmare fb

Găsiți și resetați-vă parola Facebook

Deci, da, aceștia sunt pașii pe care îi puteți urma pentru a vă schimba cu ușurință parola contului Facebook. În timp ce sunteți la asta, vă recomandăm, de asemenea, să încercați un manager de parole pentru a vă păstra parolele în siguranță, fără a fi nevoie să le amintiți. Între timp, dacă contul dvs. de Facebook este dezactivat, puteți consulta ghidul nostru legat pentru sfaturi pentru a-l recupera.

Schimbarea parolei Facebook este o măsură esențială pentru protejarea siguranței contului. Utilizarea aceleiași parole în alte locuri sau expunerea acesteia prin încălcări de date face ca schimbarea parolei să fie cu atât mai necesară. Facebook oferă opțiunea de a reseta parola de pe site-ul pentru desktop, dispozitive Android și iPhone. Procedura este ușoară și poate fi efectuată în câțiva pași simpli pentru a proteja contul. În plus, în cazul în care ați uitat parola, există și un proces de resetare simplu de urmat. În orice caz, schimbarea regulată a parolei și utilizarea unui manager de parole rămân cele mai bune practici de securitate pentru utilizatorii Facebook.
Întregul univers tehnologic este în continuă schimbare și dezvoltare, iar noi suntem excitați să împărtășim cu voi cele mai recente noutăți și inovații. Vă mulțumim că ați ales să ne citiți și să vă alăturați comunității noastre. Continuați să explorați lumea tehnologiei și să vă bucurați de schimbările și beneficiile pe care le aduce în viața voastră. Ne vedem la următorul update!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x