Cum să joci jocuri vechi DOS pe Mac

Cum să joci jocuri vechi DOS pe Mac

⌛ Reading Time: 4 minutes

Dacă ți-ai petrecut copilăria jucând jocuri DOS pe vechile tale mașini, trebuie să le ratezi acum, deoarece acestea nu sunt la fel de populare ca odinioară. Și odată cu popularitatea lor dispare, a devenit, de asemenea, greu să găsești mașini pe care să poți juca aceste jocuri. Deși a existat o schimbare drastică în lumea jocurilor, acele jocuri pot fi încă jucate pe mașini mai noi, cum ar fi Mac-ul tău. Deci, dacă aveți un Mac și doriți să știți cum puteți face să ruleze acele jocuri DOS pe acesta, iată cum:

Aplicația care face ca acest lucru să se întâmple este numită Boxer. Este o aplicație Mac care funcționează la fel ca orice altă aplicație de pe computer și vă permite să încărcați și să jucați acele jocuri DOS în vârstă. Ce este atât de grozav la această aplicație este că nu costă nimic. Este absolut gratuit pentru descărcare.

Noțiuni introductive despre Boxer pentru Mac

Mergeți la Site-ul Boxerului și descărcați aplicația. Odată descărcat, faceți dublu clic pe fișierul zip descărcat pentru al extrage. Trageți și fixați fișierul aplicației în folderul Aplicații situat în Finder. Odată ajuns acolo, ar trebui să îl puteți vedea în Launchpad, la fel ca orice altă aplicație.

Deschideți Launchpad și faceți clic pe Boxer pentru al lansa. Ecranul de întâmpinare vă arată ce puteți face cu aplicația. Deoarece scopul aplicației este de a vă permite să jucați jocuri DOS, opțiunile pe care le găsiți acolo se vor roti în jurul acestui lucru. Deoarece abia începeți cu aplicația, faceți clic pe opțiunea “Răsfoiți-vă jocurile” pentru a vedea cu ce jocuri a fost preîncărcat.

dosformac-bun venit

Pe ecranul care urmează, ar trebui să puteți vedea câteva jocuri pe care le puteți juca imediat. Doar faceți dublu clic pe orice joc, de exemplu Underworld Demo, și ar trebui să se lanseze.

dosformac-games

Aici începe jocul propriu-zis. Folosiți doar tastele de pe tastatură pentru a muta lucrurile în joc. Pentru a bloca mouse-ul în joc, trebuie doar să faceți un singur clic în fereastra emulatorului și cursorul dvs. va fi blocat acolo.

dosformac-probă

A fost vorba despre jocurile care au fost preîncărcate cu aplicația. S-ar putea să vă întrebați cum puteți adăuga alte jocuri în această aplicație. Ei bine, este foarte ușor să o faci.

Adăugarea unui nou joc DOS

Lansați aplicația Boxer din Launchpad. Când se lansează, faceți clic pe opțiunea “Importați un joc nou” pe ecranul de întâmpinare.

dosformac-bun venit

Apoi vă va arăta o fereastră în care puteți trage și plasa jocurile DOS. Dacă ați descărcat deja un joc pe care doriți să îl jucați, trebuie doar să plasați dosarul acestuia în această fereastră și acesta va fi importat automat. Puteți găsi câteva jocuri DOS gratuite pe site-uri web precum Arhiva Jocurilor DOS.

dosformac-import

În ecranul următor, alegeți programul de instalare a jocului și faceți clic pe “Lansați programul de instalare”. În majoritatea cazurilor, programul de instalare va fi fișierul “setup.exe”. Apoi, urmați instrucțiunile de pe ecran și veți fi bine să mergeți.

dosformac-installer

Apoi, ar trebui să puteți juca jocul importat chiar pe Mac. Noroc!

Concluzie

Deși jocurile DOS nu sunt prea populare astăzi, tot merită să le jucăm, deoarece ne amintesc de copilăria noastră (cu toții ne dorim să fim încă o dată copil!). Spuneți-ne care este jocul DOS preferat și dacă v-a plăcut să îl jucați cu Boxer după atâția ani!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.