Cum să limitați utilizarea datelor WhatsApp și să vă salvați datele mobile

Cum să limitați utilizarea datelor WhatsApp și să vă salvați datele mobile

Datele mobile sunt ceva ce toată lumea încearcă să salveze întotdeauna. Unii utilizatori au planuri nelimitate, dar nu toată lumea are norocul să aibă unul. Datele mobile au restricții și salvarea acestora poate fi o sarcină dificilă, mai ales atunci când utilizați WhatsApp.

Este o aplicație pe care probabil trebuie să o folosiți în fiecare zi, dar vă este teamă să o lansați din cauza cantității de date mobile pe care o folosește. În loc să aveți tensiunea arterială prin acoperiș îngrijorându-vă de cât de multe date utilizează aplicația, încercați următoarele sfaturi de economisire a datelor mobile.

Dezactivați Backup Chat WhatsApp cu date celulare

Dacă folosiți WhatsApp pe un iPhone, faceți o copie de rezervă a chat-ului dvs. pe iCloud. Dacă nu faceți modificările necesare, veți obține cea mai scumpă factură telefonică de până acum. Pentru a dezactiva datele celulare pentru iCloud, trebuie să accesați „Setări -> iCloud -> iCloud Drive -> Utilizați datele celulare -> Dezactivați”.

Ceea ce puteți face în schimb este să alegeți când doriți să faceți backup pentru chat-uri, cum ar fi atunci când sunteți acasă conectat la WiFi. Puteți face acest lucru accesând „Setări -> Setări chat -> Chat Backup -> Backup Now” din aplicație.

Dacă sunteți pe Android, atunci istoricul dvs. de chat este făcut backup pentru Google Drive. Pentru a economisi date mobile, încercați să faceți o copie de rezervă a istoricului de chat numai atunci când sunteți conectat la WiFi. Puteți face acest lucru deschizând „WhatsApp -> Setări -> Chaturi -> Chat Backup -> Backup over -> WiFi”.

whatsapp-chat-backup

Opriți WhatsApp de la salvarea automată a conținutului media

Dacă nu vă pasă să salvați media pe care îl obțineți de obicei pe WhatsApp sau doriți să decideți mai târziu ce doriți să păstrați, există și o opțiune pentru asta. Dacă sunteți pe un iPhone, accesați „WhatsApp -> Setări -> Chat și apeluri -> Salvați mesajele primite -> Dezactivați”.

whatsapp-stop-media-iphone

Pentru a face același lucru pe dispozitivul dvs. Android, deschideți „WhatsApp -> Setări -> Utilizare date -> Când utilizați date mobile”. Acum alegeți ce doriți să descărcați WhatsApp și ce nu ar trebui. Trebuie doar să debifați ce doriți și ce nu, iar WhatsApp nu va mai salva.

WhatsApp-media-download

Faceți WhatsApp să utilizeze mai puține date în timpul apelurilor

În Setările WhatsApp există, de asemenea, o opțiune de salvare a datelor celulare în timpul apelurilor. Nu există o schimbare drastică a calității apelului, dar nu vă mirați dacă este puțin mai puțin decât de obicei. Încercați și vedeți dacă este ceva ce sunteți dispus să luați în considerare.

whatsapp-android-data-usage

Puteți activa această opțiune accesând setările WhatsApp și apoi Utilizarea datelor. Opțiunea de utilizare a datelor mai redusă este completă în partea de jos. Bifați-l „Activat” și data viitoare când sunteți într-un apel, WhatsApp nu va folosi atât de multe date. Pe iPhone, pașii sunt aceiași, cu excepția faptului că veți vedea Utilizarea datelor și stocării, iar Utilizarea redusă a datelor va trebui să fie activată „Activat”.

whatsapp-call-data

Concluzie

WhatsApp este cea mai populară aplicație de mesagerie instantanee. Deoarece acesta este cazul, probabil că nu veți avea de ales decât să îl folosiți. Dar cu aceste sfaturi utile veți ști ce să faceți pentru a salva cât mai multe date celulare posibil. Care sunt câteva dintre sfaturile dvs. de salvare a datelor mobile? Lăsați un comentariu mai jos și anunțați-ne.

Scroll to Top