Cum să liniștiți ventilatorul zgomotos al laptopului

Cum să liniștiți ventilatorul zgomotos al laptopului

Laptopurile de astăzi au un control inteligent al temperaturii, ceea ce înseamnă că ventilatorul va regla viteza în funcție de temperatura computerului. Când rulați jocuri sau software mai complicate, vă puteți aștepta să auziți uneori un sunet mai puternic de la ventilator. Cu toate acestea, dacă ventilatorul laptopului dvs. este constant puternic, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a reduce stresul aparatului și pentru a liniști ventilatorul zgomotos al laptopului.

Ridică laptopul

Majoritatea laptopurilor au ventilatorul în partea de jos a aparatului. Acest lucru lasă doar un spațiu foarte mic pentru ca aerul fierbinte să scape din computer. Pentru a împiedica supraîncărcarea ventilatorului, este o idee bună să lăsați un spațiu între partea de jos a laptopului și suprafața la care lucrați. Puteți folosi aproape orice pentru a ridica computerul în sus, atâta timp cât acesta nu acoperă evacuarea. Există, de asemenea, suporturi pentru laptopuri pe care le puteți achiziționa, care ridică laptopul și mențin aerul curgând.

Curățați laptopul

Oamenii tind să-și ignore laptopurile și nu sunt întotdeauna curățați așa cum ar trebui. Acest lucru poate determina ventilatorul să facă zgomot. Praful ar putea bloca palele ventilatorului.

Noisy Laptop Fan Open Computer

Obțineți o cutie de aer comprimat și deschideți panoul din spate, astfel încât să nu suflați praful mai adânc în mașină. Poate doriți să curățați celelalte componente în timp ce le aveți deschise.

Utilizați aerul în rafale scurte pentru a îndepărta praful și alte particule din computer, în special în jurul ventilatorului și al radiatoarelor.

După ce ați suflat cât mai mult praf și murdărie, puneți computerul la loc și vedeți dacă ventilatorul funcționează în continuare zgomotos. Eliminarea prafului poate face chiar și computerul să funcționeze puțin mai rapid și mai rece.

Probleme zgomotoase de praf pentru ventilatorul laptopului

Chiar dacă ventilatorul dvs. nu face zgomot, este o idee bună să curățați interiorul laptopului o dată pe an pentru a evita problemele.

Obțineți un tampon de răcire pentru laptop

Dispozitivele de răcire pentru laptop asigură o circulație suplimentară a aerului, ceea ce le face o opțiune excelentă dacă utilizați computerul pe un birou sau în altă poziție statică. Aveți opțiuni precum plăcile de bază de răcire sau răcitoarele de ventilator cu vid care aspiră aerul fierbinte chiar din computer. Temperatura va reduce stresul asupra ventilatorului și poate elimina zgomotul.

Racitoarele sunt o necesitate pentru cei dintre voi care rulează programe extrem de complexe pentru a menține temperatura scăzută și pentru a reduce zgomotul de la ventilator. Cu toate acestea, utilizarea unui răcitor extern nu este o soluție pe termen lung dacă ventilatorul computerului face zgomot constant.

Închideți programele inutile

Majoritatea persoanelor care își folosesc computerele rulează doar două sau trei programe odată. Dar dacă utilizați mai multe programe concomitent, cum ar fi un browser web, un program de procesare a textului, un software de editare a fotografiilor sau a videoclipurilor și un serviciu de redare a muzicii, vă puneți mai mult stres pe aparat, determinând deseori fanul să facă zgomot suplimentar.

Noisy Laptop Fan Multe programe deschise

Uneori, computerul dvs. poate rula programe suplimentare în fundal, iar închiderea acestora poate reduce sarcina și poate reduce zgomotul. Pentru a închide programe, deschideți Managerul de activități. Puteți găsi acest lucru făcând clic dreapta pe bara de activități. Odată ce este deschis, căutați programe care vă epuizează memoria RAM și CPU. Faceți clic dreapta pe procesul pe care doriți să îl închideți și selectați opțiunea Finalizare sarcină.

Eliminați programele malware

Dacă închiderea unor procese nu afectează sunetul provenit de la ventilator, malware-ul ar putea fi vinovatul. Programele malware vor încetini computerul și vor crește temperatura pe măsură ce computerul încearcă, fără succes, să vă urmeze comenzile. Mai mult efort din computer înseamnă mai mult zgomot.

O modalitate foarte rapidă de a verifica malware-ul este să reveniți la Managerul de activități și să căutați procese numite cu șiruri de litere ciudate sau alte nume ciudate. Google-l pentru a afla ce este. Dacă puteți găsi informații despre aceasta și este legitim, atunci lăsați-o în pace. Dacă nu îl găsiți, ar putea fi malware.

Doar pentru că nu găsiți nimic în Managerul de activități nu înseamnă că malware-ul nu este prezent. Dacă nu aveți un program antivirus, descărcați unul și rulați o scanare pentru a fi sigur.

Dacă niciunul dintre aceste sfaturi de depanare nu funcționează în liniște pentru ventilatorul dvs. zgomotos, este timpul să vă adresați unui profesionist. Poate fi necesar să înlocuiți ventilatorul sau să reparați computerul.