Come contrassegnare una cartella nel Finder su Mac

Cum să marcați un folder în Finder pe Mac

Indiferent ce versiune de macOS utilizați, Finder este întotdeauna principala modalitate de a interacționa cu fișierele și folderele dvs. Și, de asemenea, este adevărat că Finder are multe modalități de a vă organiza datele, atât manual, cât și automat. Totuși, ce se întâmplă dacă doriți să marcați un folder în Finder pe Mac? Există o modalitate de a face acest lucru (trei, de fapt) și vă arătăm tot ce trebuie să știți mai jos.

1. Adăugați un folder la „Favorite” în bara laterală Finder a macOS

Dacă doriți să aveți acces rapid la un anumit folder, poate cel mai inteligent mod ar fi să îl plasați în bara laterală a Finderului (printre locațiile dvs. preferate). În acest fel, nu veți vedea acel folder în orice moment, dar veți fi întotdeauna la doar o secundă de el. Iată ce trebuie să faceți.

1. Mai întâi, lansați o nouă fereastră Finder făcând clic pe sigla Finder prin Dock (în partea stângă).

2. Uită-te la stânga. Vedeți o bară laterală? Dacă nu vedeți bara laterală, navigați la „Vizualizare -> Afișați bara laterală” (prin bara de sistem principală în macOS). Alternativ, puteți utiliza următoarea comandă rapidă de la tastatură: Opțiune + Comanda + S.

Marcare folder pe Mac Afișați caracteristica barei laterale

3. Folosind Finder, găsiți folderul pe care doriți să îl marcați pe Mac. Nu-l deschideți – localizați-l. Glisați-l și plasați-l în lista „Favorite” (în bara laterală a Căutătorului) din partea stângă.

ad-banner
Folder de marcaje pe folderul Mac adăugat în bara laterală

4. După ce adăugați folderul la bara laterală, puteți schimba și poziția acestuia. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe el și mutați-l în sus sau în jos. Eliberați mouse-ul sau trackpad-ul odată ce ați găsit locul perfect. Asta este!

2: Adăugați un folder la Dock-ul macOS

Apoi, avem o altă metodă pentru a marca un folder pe un Mac. De data aceasta, îl vom face vizibil pe ecran în orice moment și vom folosi Dock-ul macOS în acest scop.

1. Găsiți folderul pe care doriți să îl marcați. Încă o dată, nu-l deschideți – pur și simplu localizați-l. (Ar trebui să-l vedeți pe ecran.)

Marcare folder pe Mac Folder Dock View

2. Trageți acel folder în Dock-ul macOS (vizibil în partea de jos a ecranului, în mod implicit). Rețineți că puteți adăuga foldere în partea dreaptă a docului. Ar trebui să vedeți pictogramele din Dock mișcându-se la stânga și la dreapta, făcând un loc pentru noul folder.

Folder de marcaje pe folderul Mac adăugat la andocare

3. Odată ce sunteți mulțumit de poziția folderului, eliberați mouse-ul sau trackpad-ul. Acum veți vedea folderul ales între pictogramele prezente ale aplicației, gata pentru a fi accesat cu un singur clic. Asta este!

Rețineți că folderele plasate în doc se comportă puțin diferit. După ce faceți clic pe orice folder din Dock, veți vedea mai întâi o previzualizare a conținutului acestuia. Pentru a deschide acel folder în Finder, faceți clic dreapta și selectați „Open” sau faceți clic o dată și selectați „Open in Finder”.

Marcaj Folder pe Mac Folder deschis în andocare

De asemenea, mai avem un sfat. Pentru a elimina comanda rapidă pe care tocmai ați creat-o, glisați și fixați acel folder pe pictograma Coș de gunoi. Această acțiune va elimina doar comanda rapidă și nu folderul în sine.

3. Creați aliasul unui folder

Și, în sfârșit, există o a treia metodă de marcare a oricărui folder de pe Mac și implică crearea unui „alias”.

1. Găsiți folderul pe care doriți să îl marcați. Încă o dată, nu-l deschideți – localizați-l. Cu alte cuvinte, ar trebui să vedeți numele și pictograma acestuia pe ecran.

2. Faceți clic dreapta pe pictograma acestuia și ar trebui să apară un meniu. Selectați „Creați alias”. Aceasta va crea ceva care va arăta ca o copie a folderului ales. Cu toate acestea, aceasta va fi doar o comandă rapidă.

Marcare folder pe Mac Crearea aliasului

3. În cele din urmă, puteți plasa aliasul nou creat oriunde doriți – pe desktop, Dock sau oriunde în Finder. Și încă o dată, rețineți că vorbim despre o comandă rapidă. Toate fișierele pe care le ștergeți din acel folder vor dispărea și din folderul original.

Folder marcaj pe Mac Alias ​​creat

Concluzie

Acestea sunt cele mai bune trei (și mai simple) modalități de a marca orice folder din Finder pe Mac. Dacă doriți să aflați mai multe, consultați cele mai bune preferințe Finder pentru a vă îmbunătăți experiența de utilizare, precum și cum să personalizați macOS Big Sur.

Legate de:

  • Cum să opriți programele de la deschidere la pornire pe Mac
  • 3 moduri de a remedia avertismentul privind bateria de serviciu pe Mac
  • 3 moduri de a dezvălui o cale de fișier pe Mac
Scroll to Top