Como aumentar (e diminuir) o zoom no Mac

Cum să măriți (și să micșorați) pe Mac

⌛ Reading Time: 4 minutes

Ecranele clare și de înaltă definiție înseamnă că dorim să putem vedea totul în cele mai mici detalii. Chiar și așa, în ciuda calității impresionante a afișajelor moderne, este posibil să aveți în continuare probleme cu unele imagini. Veți dori adesea să măriți și să micșorați pe Mac pentru a avea o privire mai atentă.

Ca atare, această postare vă arată câteva modalități de a mări și micșora pe Mac. Vom vorbi despre opțiunile native și dacă instrumentele terță parte vă pot duce acolo.

Utilizarea opțiunilor native în macOS

Nu va fi o surpriză faptul că macOS include multe opțiuni de zoom. De fapt, sistemul este flexibil, în funcție de nevoile dvs., și puteți adapta o configurație pentru a se potrivi cerințelor dvs. personale. În primul rând, să aruncăm o privire la trackpad.

Gesturi Trackpad

Desigur, Trackpad-ul Apple este un monstru când vine vorba de navigație. Combinația sa de glisări și gesturi pentru a invoca acțiuni este una fără egal. Ca atare, există și o mulțime de gesturi pentru zoom.

Cel mai simplu mod de a mări și micșora pe Mac este să ciupiți și să extindeți așa cum ați face pe iPhone. Acest lucru vă oferă un control intuitiv asupra zoomului și funcționează suficient de bine încât să nu vă dați seama că faceți acțiunile de cele mai multe ori.

Dacă încercați acest lucru și nu funcționează, poate fi necesar să vă îndreptați către ecranul trackpad-ului din Preferințele sistemului.

În secțiunea „Defilare și zoom”, puteți comuta funcționalitatea de zoom împreună cu o serie de alte gesturi. O altă caracteristică care vă va ajuta este Smart Zoom. Odată ce comutați acest lucru, puteți efectua o atingere rapidă de două ori pentru a mări 100%. O altă atingere dublă vă va micșora din nou.

Acest lucru funcționează pentru fișiere PDF, imagini, în browser și multe alte locuri. Cu toate acestea, nu va funcționa peste tot – de exemplu, pe panourile de preferințe și alte ecrane de sistem.

Optiuni de accesibilitate

De asemenea, Mac are multe opțiuni de accesibilitate, dintre care multe se concentrează pe zoom. Acest lucru este evident pentru cei cu vedere limitată, deși pot fi la îndemână pentru toți utilizatorii.

Pentru a le găsi, accesați panoul Accesibilitate din Preferințe sistem.

Opțiunile de accesibilitate Mac.

Primul panou care se îndreaptă aici este Zoom. Acest lucru vă oferă trei opțiuni pentru a vă apropia și micșora pe Mac, centrate în jurul comenzilor rapide de la tastatură.

Panoul Zoom din ecranul Accesibilitate.

De exemplu, puteți comuta funcționalitatea de zoom utilizând comenzile rapide de la tastatură. De asemenea, puteți combina gesturi cu taste modificatoare pentru a vă realiza zoom-ul în și în afara. O caracteristică interesantă aici este stilul de zoom: o modalitate de a vizualiza elementul dvs. mărit în diferite prezentări.

Alegerea unui stil de zoom.

Există, de asemenea, text cu mouse-ul, care mărește tot ce poartă indicatorul mouse-ului.

Invocarea textului cu mouse-ul pe Mac.

Indiferent dacă sunteți un utilizator care are nevoie de accesibilitate suplimentară sau doresc să preia detaliile fine ale unei imagini, Mac are multe modalități de a mări și micșora. Vestea minunată este că nu aveți nevoie de un instrument terță parte pentru a face treaba.

În concluzie

Ecranele moderne sunt ascuțite. Din această cauză, unii utilizatori doresc să vadă tot ce poate oferi un element. În alte scenarii, poate fi important pentru muncă sau poate exista o nevoie de accesibilitate. Vestea minunată este că există multe modalități de a mări și micșora pe Mac folosind funcționalitatea nativă. Gesturile Trackpad-ului sunt fantastice, în timp ce opțiunile dedicate de accesibilitate oferă și caracteristici utile și îmbunătățitoare.

Dacă aveți nevoie să renunțați la trackpad-ul de pe Mac, avem un articol care să vă ajute. Veți implementa vreunul dintre aceste moduri de a mări și micșora pe Mac? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Legate de:

  • Cum se adaugă un cont de utilizator nou pe Mac
  • Cum să protejați prin parolă folderele pe Mac
  • Mouse-ul nu funcționează în macOS? Folosiți aceste remedieri

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.