Cum să măriți spațiul pe disc al unei mașini virtuale în VMware

Cum să măriți spațiul pe disc al unei mașini virtuale în VMware
⏱️ 4 min read

Software-ul de virtualizare precum VMware și VirtualBox vă oferă o modalitate ușoară de a instala sisteme de operare într-un mediu virtual. Dacă sunteți familiarizat cu VMWare, veți ști că trebuie să specificați spațiul maxim pe disc în timp ce creați mașina virtuală. Acest lucru permite VMware să aloce cantitatea de spațiu pe disc necesară mașinii dvs. virtuale. Cu toate acestea, puteți rămâne ușor fără spațiu dacă nu ați alocat suficient spațiu pe disc inițial. Iată cum puteți crește spațiul pe disc al unei mașini virtuale în VMWare.

Înainte de a face ceva, asigurați-vă că aveți o copie de rezervă bună a mașinii dvs. virtuale, deoarece există șanse mari ca ceva să nu funcționeze în timp ce extindeți fișierul discului virtual. Mai mult decât atât, presupun, de asemenea, că știți cum să utilizați instrumente regulate de gestionare a partițiilor.

Notă: acest tutorial este pentru VMWare. Dacă doriți să faceți același lucru pentru VirtualBox, iată tutorialul pentru redimensionarea spațiului pe disc în VirtualBox.

Măriți spațiul pe disc de pe linia de comandă

Pentru a crește spațiul pe discul virtual în VMware din linia de comandă, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să opriți sau să opriți mașina virtuală (nu-l suspendați) și, de asemenea, să vă asigurați că nu există instantanee. Dacă aveți instantanee anterioare, ștergeți-le folosind managerul de instantanee VMware.

Acum deschideți promptul de comandă Windows apăsând “Win + R” și tastați cmd.

Navigați la folderul de instalare VMware. În general, puteți utiliza comanda de mai jos pentru a face acest lucru pe sistemele pe 64 de biți. Schimbați calea fișierului dacă ați instalat VMware într-un alt folder.

expand-vmware-disk-vmware-folder

Acum, pentru a mări dimensiunea discului, executați comanda de mai jos. Nu uitați să schimbați spațiul pe disc (în GB) și locația fișierului pe disc virtual, după cum este necesar. Dacă aveți mai multe fișiere “vmdk”, utilizați fișierul care nu include -flat sau -s0 în numele fișierului.

comanda expand-vmware-disk

Odată ce ați executat comanda, VMware va crește dimensiunea discului virtual. Spațiul pe disc mărit va apărea ca spațiu nealocat în sistemul dvs. de operare pentru oaspeți. Utilizați instrumentul de gestionare a partiției încorporate pentru a extinde partiția de sistem sau pentru a crea o nouă partiție pentru fișierele și folderele dvs.

Măriți spațiul pe disc utilizând VMware GUI

Notă: deși afișez acest lucru în stația de lucru VMware, aceiași pași sunt valabili și pentru VMware Player.

Pentru a crește spațiul pe discul virtual din interfața cu utilizatorul VMware, deschideți aplicația VMware, selectați mașina virtuală și faceți clic pe linkul “Editați setările mașinii virtuale”. De asemenea, asigurați-vă că mașina virtuală este oprită și nu are instantanee.

extindeți-vmware-disk-editează-setările-mașinii

Acțiunea de mai sus va deschide fereastra de setări a mașinii virtuale. Aici navigați la categoria “Hard disk” și faceți clic pe opțiunea “Expand” din secțiunea “Utilități disc”.

expand-vmware-disk-hard-disk-tab

De îndată ce faceți clic pe buton, VMware va deschide fereastra “Expand Disk Capacity”. Aici introduceți spațiul pe disc pe care îl doriți în GB și faceți clic pe butonul “Expand”. De exemplu, am introdus spațiul pe disc ca 16 GB pentru mașina mea virtuală Windows XP.

expand-vmware-disk-enter-disk-space

Cu acțiunea de mai sus, VMware redimensionează discul după cum este necesar și afișează un mesaj de confirmare care vă anunță același lucru.

expand-vmware-disk-disk-space-crescut

Acum conectați-vă la sistemul dvs. de operare pentru oaspeți și utilizați instrumentul de gestionare a partițiilor pentru a gestiona noul spațiu nealocat.

Asta este tot ce trebuie făcut și este atât de ușor să creșteți dimensiunea discului virtual în VMware prin linia de comandă sau interfața grafică cu utilizatorul.

Sperăm că acest lucru vă ajută și faceți comentarii dacă vă confruntați cu probleme sau doar pentru a vă împărtăși gândurile și experiențele.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x