Cum să mutați e-mailurile dintr-un cont Gmail în altul

Cum să mutați e-mailurile dintr-un cont Gmail în altul
⏱️ 5 min read

Trecerea de la un cont Gmail la alt cont Gmail este doar o înscriere, dar lăsarea tuturor vechilor e-mailuri în urmă nu este o opțiune în majoritatea cazurilor. Pot exista mii de e-mailuri importante pe care s-ar putea să le păstrați. În plus, este posibil să doriți să primiți în continuare e-mailuri primite din vechiul cont Gmail în cel nou.

Din fericire, Gmail oferă un proces simplu pentru a muta e-mailurile dintr-un cont Gmail în altul pentru a primi în continuare e-mailuri noi. Dacă doriți să mutați vechile e-mailuri în noul dvs. cont Gmail, urmați procesul explicat mai jos.

Activați POP în vechiul cont Gmail

POP (Post Office Protocol) este un protocol care preia toate e-mailurile de pe un server și le salvează la client. Activând POP în vechiul dvs. cont Gmail, puteți permite Gmail să preia e-mailuri (vechi și noi) din vechiul dvs. cont și să le transfere în alt cont (noul dvs. cont).

Pentru a activa POP în vechiul dvs. cont Gmail, conectați-vă la vechiul dvs. cont Gmail și faceți clic pe pictograma Gear situată în colțul din dreapta sus al ferestrei. Acum faceți clic pe opțiunea „Setări” pentru a accesa Setări.

În Setări, faceți clic pe fila „Redirecționare și POP / IMAP” și apoi selectați opțiunea „Activați POP pentru toate e-mailurile”. De îndată ce activați POP, veți vedea un meniu derulant de mai jos, care vă va permite să decideți ce doriți să faceți cu e-mailurile care sunt accesate de POP. Puteți salva o copie în vechiul cont, le puteți marca ca citite, le arhivați sau pur și simplu le ștergeți. După ce ați selectat opțiunea dorită, faceți clic pe „Salvați modificările”.

mutați-e-mailurile-între-conturile-Gmail-activate-pop

Există, de asemenea, opțiunea „Activați POP pentru e-mailurile care sosesc de acum înainte”, care va trimite numai noile e-mailuri către noul dvs. cont și nu pe cele stocate în prezent.

mutați-e-mailurile-între-conturile-Gmail-activate-pop-2

Importați e-mailuri din vechiul cont Gmail în noul cont

Acum trebuie să adăugați contul Gmail activat POP la noul dvs. cont, astfel încât Gmail să poată începe să primească e-mailuri de la acesta. Deconectați-vă de la vechiul cont Gmail și conectați-vă la cel nou. În noul cont, faceți clic pe pictograma Gear și selectați „Setări” din meniu.

Faceți clic pe fila „Conturi și import”, apoi faceți clic pe „Adăugați un cont de e-mail”.

mutați-e-mailurile-între-conturi-Gmail-adăugați-mail-cont-x

Se va deschide o nouă fereastră în care vi se va solicita să introduceți o adresă de e-mail. Introduceți vechiul e-mail al contului Gmail aici și faceți clic pe „Pasul următor”.

mutați-e-mailurile-între-conturile-Gmail-adăugați-contul-de-mail-2

Pe pagina următoare, introduceți parola pentru vechiul cont Gmail și faceți clic pe „Adăugați un cont”. În mod implicit, nu trebuie să schimbați nimic, dar cel mai bine este să verificați / să personalizați următoarele opțiuni înainte de a da clic pe „Adăugați un cont”.

  • Server POP: pop.gmail.com
  • Port: 995
  • Debifați: Lăsați o copie a mesajului recuperat pe server.
  • Verifica: Utilizați întotdeauna o conexiune securizată (SSL) atunci când preluați e-mail.
  • Debifează / Verifică: Etichetați mesajele primite – Verifică dacă doriți să etichetați mesajele.
  • Debifează / Verifică: Arhivează mesajele primite – Verifică dacă doriți să arhivați mesaje în loc să le trimiteți în Mesaje primite.

mutați-e-mailurile-între-conturile-Gmail-adăugați-cont

Când faceți clic pe „Adăugați un cont”, veți fi întrebat dacă doriți să răspundeți la e-mailurile primite ca „adresa de e-mail veche” sau cea nouă. Acest lucru poate fi la îndemână dacă doriți să vă asigurați că destinatarul dvs. primește e-mailuri din vechiul dvs. cont pentru a vă identifica. Dacă alegeți „Da”, va trebui să vă verificați vechea adresă de e-mail cu un cod de confirmare. Dacă alegeți „Nu”, configurarea se va încheia și contul dvs. va fi adăugat.

Este posibil să dureze ceva timp pentru a prelua toate e-mailurile, deci este posibil să trebuiască să așteptați puțin. Mai mult, puteți face oricând clic pe butonul „Ștergeți” de lângă contul adăugat sub fila „Conturi și import” pentru a nu mai primi mesaje noi din vechiul cont atașat.

mutați-e-mailurile-între-conturile-Gmail-șterge-contul

Notă: Este posibil să primiți o eroare de „acces neautorizat” atunci când faceți clic pe „Adăugați un cont”. Acest lucru se întâmplă atunci când Gmail nu are încredere în cealaltă aplicație / cont care încearcă să vă acceseze vechiul cont cu POP activat. Mergi doar la Permiteți pagina aplicației și faceți clic pe „Continuați” pentru a permite accesul timp de zece minute. Acum veți avea la dispoziție zece minute pentru a face clic din nou pe butonul „Adăugare cont” și a continua procesul.

Concluzie

Pașii enumerați mai sus sunt cel mai simplu mod de a muta și gestiona e-mailul din vechiul dvs. cont Gmail într-un nou cont Gmail. De asemenea, puteți utiliza opțiunea IMAP și puteți copia e-mailurile de la un client de e-mail, cum ar fi Thunderbird sau Outlook. Cu toate acestea, poate fi un pic complicat și un proces mai obositor. Dacă aveți întrebări, spuneți-ne în comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x