Cum să mutați folderul OneDrive în Windows 10

Cum să mutați folderul OneDrive în Windows 10

Dosarul OneDrive este disponibil în mod implicit în Windows 10 și, dacă utilizați OneDrive, trebuie să ocupe spațiu pe hard disk. Dacă nu aveți spațiu în unitatea unde este instalat OneDrive, atunci mutarea folderului OneDrive pe o altă unitate ar putea ajuta la economisirea unui spațiu.

Cu toate acestea, nu este la fel de simplu ca tăierea și lipirea pe o altă unitate; trebuie să vă asigurați că folderul sincronizează toate datele. Vă vom arăta cum să mutați corect folderul OneDrive pe o altă unitate și să ne asigurăm că sincronizează corect toate fișierele anterioare și viitoare.

Deconectați contul dvs. Microsoft

Înainte de a muta folderul OneDrive, trebuie să vă deconectați contul Microsoft, astfel încât să poată sincroniza fișierele din noua locație atunci când vă reconectați.

1. Pentru aceasta, faceți clic dreapta pe pictograma OneDrive din bara de activități și selectați „Setări” din meniul contextual.

2. În „Setări” accesați fila „Cont” și veți vedea acolo un buton „Deconectați OneDrive”. Doar faceți clic pe acest buton și contul dvs. va fi imediat deconectat; vi se va cere să vă conectați din nou. Deocamdată, minimizați această fereastră și urmați pasul următor.

OneDrive-deconectați-OneDrive

Fereastra de conectare OneDrive

Mutați folderul OneDrive

Acum că contul dvs. este deconectat, să mutăm folderul OneDrive în folderul dorit.

1. Accesați directorul în care se află folderul OneDrive. Dacă nu ați modificat locația implicită, atunci aceasta ar trebui să fie localizată în „C: Users Your User Name .”

2. Faceți clic stânga pe folderul OneDrive pentru a-l selecta, apoi faceți clic pe „Mutare-în” în panglica exploratorului. Din meniul derulant, faceți clic pe „Alegeți locația” și selectați unitatea și locația în care doriți să mutați folderul. Va începe să se miște și va dura timp în funcție de cât de multe date ați stocat în ea.

OneDrive-Choose-Location

OneDrive-Move

Configurați din nou OneDrive

Acum că folderul OneDrive a fost mutat, trebuie să vă conectați din nou contul Microsoft la OneDrive și să alegeți o nouă locație pentru sincronizarea datelor. Introduceți detaliile de conectare ale contului dvs. Microsoft în fereastra OneDrive pe care ați minimizat-o anterior și faceți clic pe „Conectați-vă”.

OneDrive-Sign-in

După ce vă conectați, vi se va afișa locația OneDrive cu un buton „Schimbați locația” de mai jos. Faceți clic pe butonul „Schimbare locație” și selectați locația în care ați mutat folderul OneDrive.

OneDrive-Change-Location

OneDrive-Move-to-new-location

Un prompt vă va întreba dacă doriți să îmbinați folderul OneDrive deja existent sau dacă doriți să alegeți o nouă locație. Aici, faceți clic pe „Utilizați această locație” pentru a îmbina folderul cu folderul vechi. După aceea, apăsați „Următorul” pentru a finaliza configurarea, iar contul dvs. OneDrive va fi sincronizat cu noua locație.

OneDrive-Use-locație-existentă

Concluzie

Procesul de mutare a folderului OneDrive nu este atât de dificil, dar este important să parcurgeți acest proces pentru a vă asigura că toate datele dvs. anterioare și noi sunt sincronizate corect. Este o modalitate excelentă de a economisi spațiu considerabil, așa că parcurgerea acestui mic proces merită probabil. Spuneți-ne cum v-a ajutat mutarea folderului OneDrive.

Scroll to Top