Cum să mutați jocurile instalate pe computer între hard disk-uri

Cum să mutați jocurile instalate pe computer între hard disk-uri
⏱️ 4 min read

Este un scenariu obișnuit. Tocmai v-ați cumpărat un hard disk nou (SSD, presupun) și doriți să transferați cele mai mari jocuri pe el, astfel încât să vă puteți lua la revedere pentru totdeauna de timpurile de încărcare oribile. Dar dezinstalarea și reinstalarea din nou a jocurilor ar putea dura câteva ore, mai ales atunci când ții cont de faptul că probabil va trebui să le descarci din nou.

Soluția constă în mutarea directă a jocurilor instalate pe computer în loc să le reinstalezi. Din păcate, nu este destul de la fel de simplu ca doar să le copiați și să le lipiți acolo unde doriți, dar nici nu este mult mai complicat.

Metoda manuală

Indiferent dacă doriți să mutați un joc pe Steam, Origin sau Uplay, îl puteți face fără software de la terți. Vom folosi Steam ca exemplu, deoarece este cea mai populară platformă, dar același principiu se aplică și pe alte platforme.

Mai întâi, accesați directorul de instalare al jocului și tăiați-l și lipiți-l unde doriți pe noul hard disk. (Dacă lipiți un joc Steam, asigurați-vă că este în dosarele „steamapps / common”, deoarece Steam caută automat acele subdirectoare. Deci, lipiți jocurile în, de exemplu, „Jocurile mele / steamapps / common” sau „Steam” Jocuri / steamapps / comune. ”)

După ce ați făcut acest lucru, dezinstalați jocul de pe computer utilizând Steam navigând la acesta în biblioteca Steam, făcând clic dreapta pe el și făcând clic pe „Șterge conținut local”.

Accesați setările de descărcare Steam, (în Steam, faceți clic pe Steam în partea stângă sus -> Setări -> Descărcări.) Faceți clic pe „Foldere Steam Library -> Add Folder Folder”, apoi selectați directorul în care ați lipit jocul. (Nu includeți partea „steamapps / common” aici, deoarece Steam va aplica automat acest lucru.)

muta-jocuri-altele-conduce-abur-1

Închideți fereastra Setări, accesați jocul (dezinstalat) din biblioteca Steam, apoi faceți clic pe instalare și selectați noul director de instalare pe care tocmai l-ați adăugat la Steam. Deoarece toate fișierele jocului sunt acolo, Steam va sări peste procesul de descărcare și va continua instalarea jocului pe noua unitate.

muta-jocuri-alt-drive-steam-mover-3

Detaliile exacte vor varia, dar puteți face cam același lucru – copiați și lipiți jocul, dezinstalați-l, apoi reinstalați-l fără a re-descărca – pe Uplay, Origin etc.

Folosiți Steam Mover

Alternativ, puteți utiliza un mic instrument extrem de ușor, dar util, numit Steam Mover. Modul în care funcționează Steam Mover este prin mutarea tuturor fișierelor de joc într-o locație la alegere, lăsând un punct de joncțiune în locația inițială. Aceasta înseamnă că nu ar trebui să ștergeți folderele de joc care rămân în locația inițială a jocului, deoarece acest lucru va șterge punctul de joncțiune, iar Steam nu le va putea găsi atunci când încercați să le rulați. În ciuda numelui, puteți utiliza, de asemenea, Steam Mover pentru Origin, GOG, Uplay sau alte jocuri – și orice alte programe și fișiere pe care le doriți!

Poti descărcați Steam Mover aici. (Trebuie să derulați destul de puțin până la sub-capitolul „Descărcați”.) După ce ați făcut acest lucru, extrageți-l și instalați-l oriunde doriți.

muta-jocuri-altele-conduce-abur-mover-1

Deschideți Steam Mover și ar trebui să detecteze și să listeze automat toate jocurile Steam din biblioteca dvs. În caz contrar, faceți clic pe cele trei puncte de lângă „Folderul comun al aplicațiilor Steam” pentru a găsi manual biblioteca Steam pe hard disk, apoi selectați-o și faceți clic pe „Reîmprospătare”.

Apoi, faceți clic pe cele trei puncte de sub „Dosar alternativ” din Steam Mover pentru a selecta locația în care doriți să vă mutați jocurile Steam (probabil, undeva pe noul dvs. hard disk).

Apoi, cu jocurile dvs. listate, selectați-le pe toate pe care doriți să le mutați, ținând apăsat Ctrl în timp ce faceți clic pe fiecare, astfel încât să fie toate evidențiate. După ce ați făcut acest lucru, faceți clic pe săgeata albastră, îndreptată spre dreapta, în partea de jos a ferestrei pentru a muta toate jocurile selectate pe noua unitate. Va apărea o fereastră de prompt de comandă, care va accelera toate fișierele pe măsură ce le mută. Când promptul de comandă se închide și vedeți săgețile albastre pentru fiecare joc în coloana din dreapta, lucrarea este finalizată.

muta-jocuri-alt-drive-steam-mover-2

Concluzie

Posibilitatea de a muta jocurile instalate pe computer cu ușurință între hard disk-uri este o abilitate la îndemână, nu numai pentru că economisește timp, ci și pentru că vă economisește potențial gigaocteți peste gigaocteți de re-descărcări frustrante. Dacă aveți limite pentru descărcări sau conexiunea dvs. se restrânge dacă descărcați prea mult într-un spațiu scurt de timp, atunci acest lucru vă poate economisi o mulțime de dureri de cap!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x