• Fără categorie

Cum să mutați o coloană în Microsoft Excel

Move Column In Excel Featured
⏱️ 9 min read

Microsoft Excel vine cu o listă lungă de comenzi rapide și formule care vă ajută să executați o gamă largă de operațiuni. Desigur, ar putea avea nevoie de ajutor din surse externe pentru a descoperi toate sfaturile și trucurile care pot fi aplicate în cadrul aplicației.

În acest articol, vom analiza trei moduri diferite de a muta o coloană într-o foaie de lucru Microsoft Excel. Următoarele metode se aplică Microsoft Excel 2019 și versiunilor mai noi.

1. Utilizați Drag and Drop pentru a muta o coloană în Excel

Metoda „drag and drop” este o metodă simplă, dar eficientă pentru mutarea oricărui rând sau coloană. Tot ce trebuie să faceți este să selectați și să trageți coloana dorită și să o plasați în locația potrivită în timp ce țineți apăsat butonul Schimb cheie.

 1. Navigați cu cursorul la antetul coloanei pe care doriți să o mutați și faceți clic pe el pentru a selecta întreaga coloană.
Ms Excel Selectați coloana pe care doriți să o mutați
 1. După evidențierea coloanei, mutați cursorul la marginea coloanei selectate. Veți observa că cursorul se schimbă într-o pictogramă cu bară transversală care semnalează că sunteți gata să mutați coloana.
Cursorul în mișcare MS Excel
 1. Acum puteți începe să trageți coloana în timp ce apăsați butonul stâng al mouse-ului și butonul Schimb cheie. Trageți coloana și lăsați-o când coloana selectată se află în locația dorită.
Coloana Ms Excel a fost mutată după ștergere

2. Utilizați Cut and Paste pentru a muta coloanele Excel

Deși este mai potrivită pentru persoanele care doresc să lucreze folosind doar tastatura, metoda tăiere-lipire poate fi folosită și cu o combinație de mouse și tastatură.

 1. Accesați antetul coloanei și faceți clic dreapta pentru a dezvălui meniul contextual. Apoi alegeți opțiunea Cut pentru a iniția procesul. Dacă utilizați doar o tastatură, mutați cursorul în zona antetului coloanei și apăsați „meniul contextual” butonul de pe tastatură pentru a solicita meniul contextual de pe ecran. De acolo, selectați opțiunea Cut.
Tăiați coloana pe care doriți să o mutați

Întreaga coloană va fi apoi evidențiată cu margini punctate pe laturile sale. Arată că secțiunea este tăiată și este gata să fie lipită.

Coloana Evidențiată
 1. Navigați la coloana în care doriți să lipiți coloana pe care ați tăiat-o. Pentru a face acest lucru, mutați cursorul în porțiunea antet a noii zone de coloană și deschideți meniul contextual.
 2. Faceți clic pe „Insert Cut Cells” pentru a înlocui acea coloană cu cea în care doriți să o inserați.
Inserați celule tăiate

Și iată-l. Coloana dvs. a fost mutată cu succes dintr-o locație în alta.

Coloana mutată din nou

3. Utilizați Sortare pentru a comuta coloanele în Excel

Această metodă este ideală atunci când doriți să formulați și să modelați seturi mari de date. Cu toate acestea, este posibil să nu fie cel mai potrivit mod de a muta o coloană dacă lucrați cu seturi de date mai mici.

 1. Navigați la primul rând al foii de lucru și adăugați un nou rând. Pentru a face acest lucru, mutați cursorul în prima celulă a primei coloane sau rând și deschideți meniul contextual cu un clic dreapta. În meniul contextual, faceți clic pe Inserare.
Navigați la primul rând al foii de lucru
 1. Apare o casetă pop-up, care vă solicită să selectați o metodă pentru a adăuga un rând sau o coloană. Alegeți opțiunea „Întregul rând”.
Selectați întregul rând
 1. Acum, veți vedea un rând complet nou, iar celulele existente se vor muta în jos. Deoarece planul nostru este să organizăm setul de date, să numim rândurile, să zicem, 1, 2, 3… pentru a le face ușor de sortat. Asigurați-vă că le numerotați în ordinea în care doriți să apară.
Numiți rândurile
 1. Mergeți la fila Date și faceți clic pe butonul Sortare din bara de instrumente.
Opțiune de sortare în MS Excel
 1. Apare o casetă de dialog „Sortați”, oferindu-vă diverse modalități de organizare a datelor. Aici, faceți clic pe butonul Opțiuni din bara de instrumente pentru a dezvălui un panou pentru a alege cum să sortați datele.
Faceți clic pe Opțiuni
 1. Alegeți opțiunea „Sortează de la stânga la dreapta” și faceți clic pe OK.
Opțiune de sortare de la stânga la dreapta
 1. Acum veți reveni la caseta de dialog Sortare. Aici, de la „Sort de”, alegeți „Rândul 1”, asigurați-vă că datele sunt sortate pe baza valorilor celulelor și faceți clic pe OK.
Alegeți un rând

Acum, veți vedea că coloanele sunt sortate cu succes pe baza intrărilor pe care le-ați dat, mutând astfel coloana relevantă în locația dorită.

Coloanele sunt sortate cu succes

Cum să mutați o coloană de tabel în Excel

Mutarea unui tabel în Excel este simplă. Tot ce trebuie să faci este să tratezi întregul tabel ca pe o singură celulă.

 1. Selectați tabelul făcând clic pe prima celulă și trăgând cursorul până la ultima celulă negoală.
Selectați tabelul Excel
 1. Mutați cursorul la marginea dreaptă a tabelului selectat. Cursorul se va schimba într-o bară transversală care semnalează că sunteți în modul de glisare și plasare.
Cursor pop-up instrument de glisare
 1. Acum, trageți masa și plasați-l oriunde pe foaie. Atâta timp cât întregul tabel este selectat, toate rândurile și coloanele tabelului se vor muta împreună.
Trageți și mutați tabelul în Excel

Aceeași metodă se aplică dacă doriți să mutați mai multe coloane simultan – selectați antetele coloanelor în timp ce țineți apăsat butonul Schimb tasta înainte de a le trage și plasa. Utilizare Ctrl/Comanda (în macOS) în loc de Schimb pentru a selecta coloane necontigue.

Utilizați macrocomenzi

Acestea nu sunt singurele metode de mutare a coloanelor în Excel. Utilizarea macrocomenzilor este, de asemenea, o opțiune. Cu toate acestea, acest lucru necesită să verificați procesul, astfel încât setul de date automatizat să fie corect. Prin urmare, cel mai bine este să folosiți metodele pe care le-am discutat mai sus.

Credit imagine: ©dimarik16/123RF.COM

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x