Cum să mutați Unity Launcher în partea de jos a desktopului în Ubuntu 16.04

Cum să mutați Unity Launcher în partea de jos a desktopului în Ubuntu 16.04
⏱️ 3 min read

Ubuntu 16.04 a fost lansat oficial de Canonical și, printre alte câteva caracteristici, aduce și câteva îmbunătățiri care îi vor bucura cu siguranță pe utilizatori. În primul rând, Unity Dash nu mai afișează în mod implicit rezultatele online, deci nu este necesar să dezactivați în mod explicit funcția pentru a face experiența de căutare mai rapidă. Și în al doilea rând, acum puteți muta lansatorul Unity din poziția sa „stânga” implicită.

Cu toate că este cu siguranță o veste bună, merită să subliniem că abilitatea de a muta lansatorul este restricționată – în afară de poziția implicită „stânga”, puteți muta lansatorul doar în partea de jos. Încă nu îl puteți pune în dreapta sau în partea de sus. Dar, din nou, este mai bine decât să nu ai deloc opțiune. În acest articol vom discuta despre modul în care puteți accesa această nouă caracteristică.

Modalități de a muta lansatorul

Puteți personaliza poziția lansatorului dvs. în trei moduri diferite. Să le discutăm pe rând.

1. Utilizarea Unity Tweak Tool

Dacă ați descărcat proaspăt Ubuntu 16.04, va trebui mai întâi să descărcați acest instrument, lucru pe care îl puteți face îndreptându-vă către Ubuntu Software (noua aplicație din centrul software) și căutând instrumentul după numele său.

Odată instalat, deschideți Unity Tweak Tool.

unitate-lansator-tweak-acasă

Aici, faceți clic pe pictograma numită „Launcher” (prima pictogramă din rândul „Unity”). Următoarea fereastră ar trebui să se deschidă.

unitate-lansator-ajustare-meniu-lansator

În această fereastră, selectați butonul radio „Jos” de sub secțiunea „Aspect”. În momentul în care selectați acea opțiune, lansatorul Unity se va deplasa în partea de jos a ecranului computerului.

unitatea-lansator-tweak-instrument-succes

2. Utilizarea Dconf-Editor

O altă opțiune este utilizarea instrumentului „dconf Editor”. La fel ca Unity Tweak Tool, instrumentul dconf Editor poate fi descărcat și din aplicația software Ubuntu.

unitate-lansator-dconf-instalare

După descărcare și instalare, deschideți aplicația și mergeți la schema „com.canonical.Unity.Launcher”.

unitate-lansator-dconf-schema

Faceți clic pe câmpul „poziția lansatorului” și schimbați valoarea acestuia din „stânga” în „jos”. În momentul în care faceți acest lucru, lansatorul dvs. va fi mutat în partea de jos a ecranului.

unitate-lansator-dconf-succes

3. Prin linia de comandă

Acesta este probabil cel mai simplu mod și nu necesită instalarea niciunei aplicații. Pur și simplu deschideți terminalul și tastați următoarea comandă:

Pentru a-l retrage în poziția implicită, rulați următoarea comandă:

Concluzie

Contrar a ceea ce mulți ar crede, schimbarea poziției lansatorului Unity prin linia de comandă este cea mai ușoară dintre toate modalitățile menționate mai sus – nu trebuie să descărcați niciun software separat, plus comanda este ușor de reținut și.

În ceea ce privește caracteristica, este cu siguranță un pas în direcția corectă de la Canonical și ne așteptăm ca compania să adauge și capacitatea de a muta lansatorul spre dreapta și în partea de sus în viitoarele versiuni Ubuntu.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x