Cum să obțineți acces la folderul WindowsApps în Windows 10

Cum să obțineți acces la folderul WindowsApps în Windows 10
⏱️ 4 min read

Din moment ce Windows 8 Windows are un număr tot mai mare de „aplicații” încorporate, instalate automat – de la lucruri de zi cu zi, cum ar fi Mail și Fotografii, până la jocuri pe care poate nici nu știți că le aveți (Bubble Witch 3 Saga, cineva?). Acestea sunt conținute în folderul WindowsApps de pe hard disk-ul dvs., care nu poate fi accesat fără o mică modificare.

Aici nu vă vom spune doar locația folderului evaziv WindowsApps în Windows 10, ci vă vom arăta câteva moduri în care îl puteți accesa și edita.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Metoda rapidă

Acest ghid va arăta metoda manuală de obținere a accesului la orice folder doriți, dar puteți face o comandă rapidă descărcând și utilizând în schimb opțiunea din meniul contextual „Acceptați proprietatea”.

Aceasta efectuează practic întregul proces de mai jos într-un singur clic. (Dacă partajați un computer și sunteți îngrijorat de faptul că alte persoane își asumă proprietatea asupra diferitelor foldere și fac clic pe un buton al mouse-ului, probabil că ar trebui să derulați în jos până la metoda manuală.)

Pentru a utiliza metoda rapidă, meniul contextual, puteți descărcați acest hack de registru Take Ownership. Pentru a-l instala, extrageți fișierul ZIP, faceți dublu clic pe „InstallTakeOwnership.reg” și urmați instrucțiunile.

Apoi, accesați folderul WindowsApps (C: Fișiere de program în mod implicit, dar poate fi necesar să îl dezvăluiți făcând clic pe „Vizualizare” în partea de sus a File Explorer, apoi bifând caseta „Elemente ascunse”).

Odată ce puteți vedea WindowsApps, faceți clic dreapta pe acesta și faceți clic pe noul buton „Take Ownership” din meniul contextual. Un prompt Powershell se va deschide și va rula o comandă pentru a prelua controlul folderului. După ce ați făcut acest lucru, puteți accesa WindowsApps!

access-windowsapps-folder-location-take-ownership-2

Obțineți manual accesul la folderul WindowsApps în Windows 10

Dacă nu doriți să aveți o comandă „Take Ownership” în meniul contextual din motive de securitate sau din alte motive, puteți accesa manual folderul WindowsApps.

windowsapps-folder-program-files-folder

Dosarul WindowsApps este ascuns de la vedere. Pentru a vedea folderul, mergeți la folderul Program Files, faceți clic pe fila „View”, apoi bifați caseta de selectare „Elemente ascunse”.

windowsapps-folder-check-hidden-files

Această acțiune vă va arăta toate folderele ascunse, inclusiv folderul „WindowsApps”.

folder-windowsapps-folder-windows-aplicații

Deși puteți vedea folderul, nu îl puteți deschide pentru a vedea fișierele din acesta. Dacă încercați să-l deschideți, accesul dvs. va fi refuzat chiar dacă sunteți administrator.

windowsapps-folder-access-refuse

Pentru a obține acces la folderul WindowsApps, faceți clic dreapta pe folder și apoi selectați opțiunea „Proprietăți” din lista de opțiuni din meniul contextual.

windowsapps-folder-select-properties

Acțiunea de mai sus va deschide fereastra Proprietăți. Navigați la fila Securitate și faceți clic pe butonul „Avansat” care apare în partea de jos a ferestrei.

windowsapps-folder-select-advanced

Odată ce fereastra Advanced Security Settings a fost deschisă, faceți clic pe linkul „Change”. Veți primi un prompt UAC (User Access Control). Pur și simplu faceți clic pe butonul „Da” pentru a continua.

windowsapps-folder-click-change

Acum fereastra vă va arăta toate permisiunile folderului WindowsApps. După cum puteți vedea, acest folder aparține sistemului, deci nu îl puteți accesa. Pentru a-l modifica, faceți clic pe linkul „Modificare” care apare lângă „TrustedInstaller”.

windowsapps-folder-click-change-again

Acțiunea de mai sus va deschide fereastra „Selectare utilizator sau grup”. Aici, introduceți numele de utilizator al administratorului și faceți clic pe butonul „Verificați numele”. Această acțiune va completa automat numele obiectului. Acum, faceți clic pe butonul „OK” pentru a continua.

windowsapps-folder-enter-username

Aici, în fereastra principală, puteți vedea că proprietarul folderului a fost schimbat în contul de administrator specificat. Înainte de a aplica modificarea, asigurați-vă că „Înlocuiți proprietarul pe containere și obiecte secundare”Este bifată caseta de selectare, altfel nu veți putea interacționa cu alte fișiere și foldere din folderul WindowsApps.

După ce ați făcut totul, faceți clic pe butonul „OK” pentru a salva modificările.

windowsapps-folder-apply-permission-changes

De îndată ce faceți clic pe butonul OK, Windows începe să schimbe permisiunile de fișiere și foldere. Acest proces poate dura ceva timp, așa că stați pe spate și așteptați până când procesul este finalizat.

windowsapps-folder-permissions-change

Odată ce permisiunile de fișiere și dosare au fost modificate, îl puteți accesa cu ușurință ca orice alt dosar din dosarul Program Files, atâta timp cât sunteți administrator sau aveți drepturi de administrator.

folder-windowsapps-în-folder-windows-aplicații

Concluzie

Indiferent de metodele de mai sus pe care le-ați folosit, ar trebui să aveți acum acces la folderul WindowsApps. Vestea și mai bună este că acum știi cum să preia controlul oricărui folder de pe hard disk. Pentru alte sfaturi și hacks pentru Windows 10, citiți ghidul nostru despre cum să verificați temperaturile procesorului pe computer. Și într-un mic ghid de respingere, am organizat o listă de ecrane de ecran grozave și pentru Windows 10.

Acest articol a fost publicat pentru prima dată în decembrie 2015 și a fost actualizat în iunie 2018.

Credit de imagine: Fotografia unui laptop cu Windows 8.1 de George Dolgikh / Shutterstock

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x