Cum să obțineți clientul Trello Desktop pe Linux

Cum să obțineți clientul Trello Desktop pe Linux

Nu există nicio îndoială că Trello este un program grozav. Ajută atât echipele, cât și indivizii să devină mai productivi. Programul emulează experiența utilizării notelor Post-it pentru a urmări progresul muncii. A devenit rapid unul dintre instrumentele de facto în realizarea muncii colaborative și gestionarea proiectelor personale.

Trello este disponibil pentru web, mobil (App Store și Google Play) și desktop (Mac și Windows). Suportă majoritatea platformelor. Cu toate acestea, nu există o versiune desktop Linux de la creatori, ceea ce este prea rău pentru utilizatorii Linux. Din fericire, există o soluție, datorită generosului Daniel Chatfield.

Amintiți-vă, acesta nu este un client desktop oficial. A fost construit doar de o persoană generoasă pentru utilizatorii Linux care iubesc Trello. Programul este găzduit în acest sens Pagina GitHub. Să parcurgem procesul de instalare pas cu pas.

Descărcarea aplicației Zip

Acest legătură ar trebui să vă ducă la pagina de descărcare. Selectați opțiunea Linux pentru a descărca fișierul zip. De asemenea, puteți descărca sursa, dar construirea durează mai mult și este mai complexă; Voi ignora această opțiune în acest tutorial. Dezarhivați fișierul descărcat în orice locație la alegere. Asigurați-vă că vă amintiți calea către directorul în care ați dezarhivat fișierul.

Rularea Trello Desktop Client

Din directorul în care este instalat Trello, deschideți terminalul și introduceți:

Aceasta ar trebui să deschidă clientul desktop. De aici, vă puteți conecta la contul dvs. sau vă puteți înscrie pentru un cont gratuit.

Client Trello Linux

Rularea clientului desktop astfel, de fiecare dată, devine prea mare la un moment dat, așa că vom crea o pictogramă pentru clientul desktop; în acest fel, un singur clic va fi tot ce este necesar pentru a rula clientul. Procesul de creare a pictogramei a fost testat și funcționează perfect pe Linux Mint. Ar trebui să funcționeze bine pe orice distribuție bazată pe Ubuntu și nu ar trebui să difere pentru alte distribuții. Asigurați-vă că raportați orice problemă cu care vă confruntați în acest proces.

Creați un fișier numit Trello.desktop în folderul „~ / .local / share / applications”. Fișierul ar trebui să aibă următorul conținut:

Acum, din meniul de aplicații, pictograma Trello ar trebui să fie vizibilă pentru dvs. Acum puteți lansa aplicația doar făcând clic pe pictogramă. O modalitate alternativă de creare a pictogramei pe Linux Mint este folosirea Editorului de meniu pentru a adăuga un nou element de meniu. Pentru opțiunea de comandă, introduceți:

Pentru pictogramă, navigați la „resources / app / static /” din directorul Trello, apoi selectați pictograma.

Concluzie

Trello este un instrument care poate crește drastic productivitatea. Deși nu vine cu un client desktop oficial Linux, utilizatorii Linux nu sunt lăsați în afara distracției. Clientul de birou neoficial este un instrument excelent și funcționează bine fără a distruge experiența acumulată folosind versiunea oficială. Distrează-te cu clientul tău Trello!

Scroll to Top