Cum să obțineți Google Lens pe orice dispozitiv Android sau iPhone

Cum să obțineți Google Lens pe orice dispozitiv Android sau iPhone
⏱️ 4 min read

Într-o epocă în care informațiile sunt cele mai importante, Google dorește să identifice și să adnote totul în lumea dvs. Acest lucru poate părea ușor suspect, dar scopul este de a face accesul la informații mai rapid și mai ușor. Pentru a realiza acest lucru, Google a dezvoltat o aplicație numită Google Lens.

Inițial, Google Lens era disponibil doar pentru cei care dețineau un Pixel sau Pixel 2, unde a devenit rapid una dintre cele mai bune funcții ale telefonului. Din fericire, Google a început să lanseze funcția pe toate telefoanele, Android și iOS.

Ce este Google Lens?

Google Lens este o aplicație de analiză vizuală. Efectiv, transformă camera telefonului într-o cameră inteligentă. Aceasta înseamnă că aplicația Google Lens poate scana lucruri și poate furniza informații relevante despre obiect instantaneu. Gândiți-vă la acesta ca la un motor de căutare vizual. De exemplu, puteți scana un câine prin intermediul aplicației Google Lens și să aflați ce rasă este. Sau puteți scana un restaurant și citi recenzii despre acesta.

google-lens-floare

În plus, aplicația are capacitatea de a scana text și numere și de a salva aceste informații pe dispozitivul dvs. sau chiar de a executa anumite funcții. De exemplu, dacă scanați o carte de vizită, Google Lens va recunoaște automat informații precum nume, numere de telefon și adrese de e-mail. Cu o singură atingere, puteți alege să salvați toate acele informații pe dispozitivul dvs. ca un contact nou, negând necesitatea tuturor acelor tipări greșite.

Ce poate face Google Lens?

Ideea din spatele Google Lens este de a oferi utilizatorilor informații relevante despre un obiect în timp real. Acest lucru îi salvează utilizatorului dificultățile de a deschide un browser, de a naviga la un motor de căutare și de a introduce fizic un termen de căutare. Blogul oficial Google a prezentat câteva dintre modalitățile prin care puteți utiliza Google Lens:

  • Text: Salvați informații din cărțile de vizită, urmați adresele URL, apelați numerele de telefon și navigați la adrese.
  • Repere: Explorați un oraș nou ca un profesionist cu Asistentul pentru a vă ajuta să recunoașteți repere și să aflați despre istoria lor.
  • Artă, cărți și filme: Aflați mai multe despre un film, de la trailer până la recenzii, chiar din poster. Căutați o carte pentru a vedea evaluarea și un scurt sinopsis. Deveniți un guru al muzeului căutând rapid informațiile unui artist și multe altele. Puteți chiar să adăugați evenimente, cum ar fi data lansării filmului sau deschiderea galeriei, în calendarul dvs. chiar de la Google Lens.
  • Coduri de bare: Căutați rapid produse prin coduri de bare sau scanați coduri QR, totul cu Asistentul.

google-lens-composite

Google Lens are capacitatea de a transforma camera smartphone-ului dvs. într-un asistent inteligent de făcut totul. Poate prelua informații relevante, precum și automatiza sarcini meniale. Este sigur să spunem că Google Lens va continua să fie actualizat și va avea funcționalități suplimentare în viitor.

Cum să obțineți Google Lens pe telefon

Dacă utilizați aplicația Google Foto, este posibil să aveți deja Google Lens. Cea mai recentă actualizare Google Photos adaugă automat funcționalitatea Google Lens. Dacă Google Lens lipsește, încercați să actualizați manual aplicația.

settings-google-photos

Pentru aceasta, deschideți aplicația Magazin Google Play. Atingeți butonul Meniu (trei liniuțe) din colțul din stânga sus al ecranului. De aici, selectați „Aplicațiile și jocurile mele”. Aplicațiile care au o actualizare disponibilă vor fi etichetate „Actualizare”. Găsiți aplicația pe care doriți să o actualizați – în acest caz va fi Google Foto – și atingeți „Actualizați”. Alternativ, puteți atinge butonul „Actualizați toate” pentru a descărca și aplica actualizări pentru toate aplicațiile eligibile pentru o actualizare.

google-lens-open

Dacă nu utilizați Google Foto, utilizatorii Android pot descărca aplicația din Magazin Google Play. Utilizatorii iOS pot lua Google Photos de pe Magazin de aplicații. Dacă utilizați deja Google Photos pe iPhone, asigurați-vă că este versiunea 3.15 sau mai mare pentru a utiliza funcția Google Lens.

Este important să rețineți că, în acest moment, Google Lens nu este lansat pe toate dispozitivele în același timp. În schimb, Google a optat pentru lansarea funcției pe anumite telefoane în serie. Se pare că Google vizează mai întâi dispozitive emblematice; cu toate acestea, scopul este să adăugați Google Lens la toate dispozitivele la un moment dat. Dacă ați actualizat Google Photos și constatați că nu aveți acces la Google Lens, înseamnă că nu a fost lansat încă pe dispozitivul dvs. Singurul lucru pe care îl poți face este să ai răbdare și să fii cu ochii deschiși pentru actualizări!

Folosiți Google Lens? Dacă da, ce impresie aveți despre asta până acum? Aveți rezerve cu privire la utilizarea Google Lens? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x