Cum să obțineți iMessage pe un dispozitiv Android

Cum să obțineți iMessage pe un dispozitiv Android
⏱️ 10 min read

Hai sa recunoastem; iMessage nu vine pe dispozitivul dvs. Android în viitorul apropiat sau îndepărtat, deoarece este destinat să funcționeze exclusiv pe gadget-urile Apple.

Cu software-ul potrivit, câteva cunoștințe tehnice și un pic de răbdare, există totuși o modalitate de a obține iMessage pe Android și de a vă bucura de caracteristicile interesante cu care se laudă utilizatorii de dispozitive iOS.

De ce nu pot folosi iMessage pe Android

După cum am afirmat deja, iMessage este construit exclusiv pentru dispozitivele iOS, motiv pentru care nu îl puteți utiliza în mod normal pe un dispozitiv Android.

În plus, iMessage securizează mesajele de pe dispozitivul de trimitere, prin intermediul serverelor Apple către dispozitivul receptor, utilizând un sistem special de criptare end-to-end. Din acest motiv, rețeaua iMessage poate fi utilizată numai de dispozitive similare care știu cum să decripteze astfel de mesaje.

Celălalt motiv este pur comercial – astfel încât mai mulți oameni să cumpere produse Apple.

Există două programe pe care le puteți utiliza pentru a obține iMessage pe dispozitivul dvs. Android: weMessage sau AirMessage. Să vedem cum puteți configura fiecare dintre ele, astfel încât să puteți ști pe care să alegeți când sunteți gata.

weMessage

Acest program vă direcționează mesajele text prin rețeaua iMessage utilizând criptarea Apple, pentru a le trimite către și de la macOS, iOS și dispozitivul dvs. Android.

Pentru a utiliza weMessage, veți avea nevoie de ID-ul dvs. Apple existent sau de contul iMessage, un telefon Android (Lollipop sau o versiune ulterioară), o aplicație weMessage de pe dispozitivul dvs. Android, un Mac care rulează Yosemite sau o versiune superioară și Java 7 sau o versiune ulterioară.

Configurați weMessage pentru a utiliza iMessage pe dispozitivele Android

Înainte de a face pașii de mai jos, asigurați-vă că computerul Mac pe care îl utilizați are Java 7 sau o versiune ulterioară instalat pe acesta pentru a utiliza weMessage. Puteți accesa „Finder -> Aplicații -> Utilități -> Terminal” și tastați java. Faceți clic pe Return. Dacă vedeți o eroare, Java nu este instalat pe Mac.

1. Descărcați weMessage, instalați-l și rulați-l pe computerul dvs., apoi accesați „Preferințe sistem -> Securitate și confidențialitate” și faceți clic pe fila Confidențialitate. Faceți clic pe Accesibilitate pentru a activa unele funcții din acesta.

2. Veți vedea o pictogramă de blocare în partea din stânga jos a ecranului. Faceți clic pe acesta pentru a debloca setările, apoi faceți clic pe pictograma „+” (plus) și accesați „Aplicații -> Utilități” pe hard disk. Faceți clic pe „Terminal -> Deschidere”.

Obțineți terminalul Wemessage pentru dispozitivul Android Imessage

3. Faceți dublu clic pe weMessage „run.command” pentru a deschide programul. Se va deschide o fereastră Terminal în care veți introduce adresa de e-mail iMessage și o parolă.

Obțineți Imessage Android Wemessage Runcommand

4. Apoi, configurați aplicația weMessage pe dispozitivul dvs. Android descărcându-l și instalându-l din Google Play Store. Deschide aplicația și atinge Continuă. Pe computerul dvs. Mac, accesați „Preferințe sistem -> Rețea”.

Obțineți Imessage Android Wemessage System Preferences Network

5. Faceți clic pe Avansat și faceți clic pe TCP / IP pentru a obține adresa IP a Mac-ului. Acest lucru va permite Mac-ului și WeMessage să vorbească cu aplicația de pe dispozitivul dvs. Android.

Obțineți Imessage dispozitiv Android Wemessage Network Advanced Tcpip Adresa Mac

6. Introduceți adresa IP a Mac-ului dvs. în câmpul respectiv din aplicația weMessage pentru Android, tastați e-mailul și parola iMessage pe care le-ați utilizat în pașii anteriori, apoi atingeți Conectare.

Obțineți Imessage dispozitiv Android Wemessage Intrați conectați-vă

7. În ecranul Conversații, puteți trimite acum un mesaj text, dar testați-l cu iPhone-ul dvs. dacă aveți unul sau cu cineva care are unul. Dacă mesajul dvs. apare într-un balon albastru iMessage, înseamnă că utilizați acum iMessage cu dispozitivul dvs. Android.

Obțineți conversații Imessage pentru dispozitive Android Wemessage

Notă: Pentru ca setarea să funcționeze, dispozitivul dvs. Mac și Android trebuie să se afle în aceeași rețea Wi-Fi. Dacă doriți să utilizați iMessage din orice locație, puteți configurare Redirecționare port pentru a vă configura rețeaua Wi-Fi pentru a permite conexiunilor externe să acceseze rețeaua. În acest fel, dispozitivul dvs. Android se va reconecta la weMessage de pe Mac, indiferent de locația dvs.

AirMessage

AirMessage vă poate ajuta, de asemenea, să obțineți iMessage pe dispozitivul dvs. Android. Pentru a utiliza acest program, veți avea nevoie de un Mac cu Yosemite sau o versiune ulterioară și de un dispozitiv Android care rulează Marshmallow sau o versiune ulterioară.

1. Primul pas este să instalați serverul care va face legătura între iMessage și aplicația AirMessage. Descărcați-l pe Mac și stocați-l în folderul Aplicații. Ar trebui să-l lăsați să ruleze, astfel încât să puteți primi și trimite mesaje oricând, indiferent de locația dvs.

2. Apoi, lansați AirMessage și faceți clic pe „Deschideți preferințe” din mesajul de întâmpinare. Faceți clic pe „Editați parole …” Introduceți o parolă nouă, închideți fereastra pentru a salva modificările.

Obțineți promptul Imessage pentru dispozitivul Android Airmessage

3. Activați accesul la automatizarea AirMessage accesând „Preferințe sistem -> Securitate și confidențialitate”. Faceți clic pe „Confidențialitate -> Accesibilitate”. Acest lucru vă va ajuta atunci când doriți să trimiteți mesaje, deci dacă ați primit solicitarea anterior, dar nu l-ați permis, puteți face acest pas.

Obțineți accesibilitate de confidențialitate pentru dispozitivul Imessage Android Airmessage

4. Dacă utilizați macOS Mojave 10.14 sau o versiune ulterioară, permiteți AirMessage să citească datele mesajelor dvs. adăugând AirMessage. Pentru a face acest lucru, accesați „Preferințe sistem -> Securitate și confidențialitate -> Confidențialitate -> Acces complet la disc”, adăugați AirMessage.

Obțineți Imessage Dispozitiv Android Airmessage Confidențialitate Acces complet pe disc

5. Dezactivați setările de somn de pe Mac pentru a permite AirMessage să funcționeze tot timpul, astfel încât să poată primi și trimite mesaje. Pentru aceasta, accesați „Preferințe sistem -> Economisire energie” și modificați setarea. Asigurați-vă că agenda de adrese a computerului dvs. este goală pentru ca serverul să funcționeze la nivelul său optim.

Obțineți Imessage Dispozitiv Android Preferințe Airmessage Economizor de energie Dezactivați somnul

6. Următorul pas este configurarea conexiunii pentru a asigura o utilizare fiabilă a aplicației AirMessage. La fel ca weMessage, puteți utiliza redirecționarea porturilor și cu AirMessage, astfel încât să vă puteți conecta din orice locație, astfel încât să găsiți adresa IP locală a computerului accesând „Preferințe sistem -> Rețea” și să selectați rețeaua. Notați adresa dvs. IP pentru utilizare ulterioară.

Obțineți adresa IP Imessage pentru dispozitivul Android Airmessage

7. Configurați redirecționarea porturilor în funcție de router, conectându-vă la adresa implicită a gateway-ului. O puteți găsi accesând „Preferințe sistem -> Rețea (Wi-Fi selectat) -> Avansat … -> TCP / IP”, apoi faceți clic pe „Router”.

Obțineți redirecționarea portului Imessage pentru dispozitivul Android Airmessage

8. Accesați Setări redirecționare port (dacă nu este disponibil imediat, verificați în Setări avansate) și creați o nouă intrare de redirecționare port cu adresa IP locală a Mac-ului și portul serverului (de obicei 1359 în mod implicit). Tastați TCP și apoi salvați și aplicați modificările.

Obțineți routerul de redirecționare a portului Imessage pentru dispozitivul Android Airmessage

Notă: Când se schimbă adresa IP, AirMessage nu se va putea conecta la server, dar puteți remedia acest lucru utilizând un furnizor DNS dinamic, cum ar fi No-IP. Acest instrument urmărește modificările adresei IP, astfel încât AirMessage să se poată conecta întotdeauna.

Configurați AirMessage pentru a vă conecta la serverul dvs. deschizând aplicația și introducând adresa serverului (numele de gazdă DNS dinamic) și parola pe care le-ați ales în pașii inițiali.

Odată conectat, sincronizați mesajele pentru o tranziție perfectă între computer și dispozitivul Android.

Învelire

Pașii de mai sus pot părea destul de tehnici pentru un începător, dar odată ce îl veți obține, veți fi pe drumul cel bun pentru a vă bucura de experiența iMessage pe dispozitivul dvs. Android.

Legate de:

  • Cum se schimbă culoarea bulei iMessage în iOS

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x