Cum să obțineți o rambursare pentru jocurile cumpărate pe Steam

Cum să rambursați un joc pe Steam
⏱️ 7 min read

Dacă sunteți un gamer dedicat, este posibil să achiziționați jocuri pe platforma Steam cu regularitate. Cu toate acestea, uneori, este posibil să nu fiți mulțumit de jocul achiziționat și să doriți să îl returnați pentru a obține banii înapoi. În această situație, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să accesați pagina Steam de asistență pentru a face o cerere de rambursare. În general, cererea se poate face în primele 14 zile de la achiziționare sau dacă jocul nu a fost jucat mai mult de 2 ore. Este important să țineți cont de aceste reguli pentru a putea beneficia de rambursare. De asemenea, este important să știți că rambursarea poate fi făcută doar pentru banii cheltuiți pe joc, nu și pentru obiectele achiziționate în cadrul lui. Prin urmare, dacă sunteți nemulțumit de un joc achiziționat de pe Steam, nu ezitați să faceți o cerere de rambursare, astfel încât să vă puteți recupera banii cheltuiți și să puteți investi într-un alt joc care să vă placă mai mult.

Ca jucător, cu siguranță vei avea un cont Steam. La urma urmei, este unul dintre cele mai populare magazine de jocuri digitale din lume și găzduiește unele dintre cele mai mari nume din jocuri precum Counter-Strike și Half-Life. Cu toate acestea, la fel ca în orice magazin, există întotdeauna momente în care faci o achiziție din greșeală și ai dori banii înapoi. Dacă vă sună, iată cum să rambursați un joc pe Steam.

Rambursare joc Steam

Există o mulțime de motive pentru care cineva ar putea dori să ramburseze un joc pe Steam. Poate l-ați cumpărat din întâmplare sau poate ați cumpărat versiunea greșită a unui joc. De asemenea, poate exista o problemă cu jocul în sine sau computerul dvs. poate să nu poată rula jocul corect.

Oricare ar fi motivul, vestea bună este că Steam este dispus să asculte și va oferi rambursări pentru astfel de lucruri. Este o veste bună, dar există anumite restricții în ceea ce privește rambursările de care ar trebui să fii conștient.

În acest articol, vom discuta despre cum puteți solicita o rambursare, precum și despre regulile pe care trebuie să le cunoașteți despre rambursări pe Steam. Puteți folosi cuprinsul de mai jos pentru a trece la orice secțiune din acest ghid.

Cum să solicitați o rambursare pe Steam (jocuri, DLC etc.)

Mai întâi, să aruncăm o privire la modul în care puteți solicita o rambursare de la Steam pentru o achiziție pe care ați făcut-o în magazinul Steam. Doar urmați pașii de mai jos și veți fi pe cale să vă recuperați banii în cel mai scurt timp.

  • Accesați Ajutorul Steam site-ul web și conectați-vă cu contul dvs. Steam.
  • Din opțiunile afișate, faceți clic pe „Achiziții”.

  • Alegeți jocul (sau DLC, etc.) pentru care doriți să solicitați o rambursare. Apoi, alegeți motivul pentru care doriți o rambursare. Puteți spune Steam că ați cumpărat jocul din întâmplare sau că există o problemă tehnică sau de joc.

rambursează un joc pe steam pasul 2

  • Faceți clic pe „Aș dori să solicit o rambursare”.

solicitați o rambursare la pasul 3-1 pe abur

  • Alegeți dacă doriți rambursarea prin metoda de plată inițială sau dacă doriți ca fondurile să fie depuse în portofelul dvs. Steam. Aici puteți oferi și mai multe detalii despre motivul pentru care solicitați o rambursare pentru achiziție.

rambursează un joc pe steam pasul 4

Veți primi un e-mail care vă informează că solicitarea dvs. de rambursare a fost primită. Odată ce se face acest lucru, Steam vă va examina solicitarea și o va aproba, după care veți primi banii creditați în contul dvs. în termen de 7 zile.

Cum să vezi dacă achiziția ta este eligibilă pentru o rambursare?

Dacă vă întrebați dacă o achiziție pe care ați făcut-o este eligibilă pentru o rambursare, pur și simplu urmați pașii pentru a trimite o cerere de rambursare. Dacă achiziția dvs. nu este eligibilă, aceasta nu va apărea în lista de achiziții de pe site-ul de asistență Steam.

Acestea fiind spuse, dacă doriți să trimiteți o cerere de rambursare pentru un articol care nu este eligibil conform regulilor, dar doriți totuși să aplicați, puteți. Tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe „Vedeți istoricul complet al achizițiilor” pentru a vedea toate achizițiile dvs. pe Steam și apoi să selectați articolul pentru care doriți să trimiteți cererea.

vizualizați istoricul complet de achiziții pe steam

Reguli de rambursare Steam

În timp ce Steam este în general foarte îngăduitor cu cererile reale de rambursare, există anumite reguli pe care cel mai bine este să le respectați. În această secțiune, vă voi spune pe scurt despre aceste reguli.

Jocuri poate fi rambursat atâta timp cât trimiteți rambursarea în termen de 14 zile de la achiziționarea jocului și atâta timp cât timpul total de joc este mai mic de 2 ore.

DLC poate fi, de asemenea, rambursat în 14 zile, atâta timp cât nu ați jucat jocul de mai mult de 2 ore de când ați achiziționat DLC-ul. În plus, pentru DLC-urile care efectuează acțiuni ireversibile (cum ar fi creșterea nivelului unui personaj), nu vor fi oferite rambursări.

achiziții în joc pentru jocurile Valve sunt rambursabile în 48 de ore, atâta timp cât nu au fost folosite, modificate sau transferate. Pentru titlurile de la terți, politica de rambursare este la latitudinea dezvoltatorilor, dar Steam va menționa articole nerambursabile pe pagina magazinului lor.

Dacă ați primit un Interdicție VAC într-un joc, nu veți putea rambursa achiziția acelui joc.

Există mai multe reguli despre diferitele tipuri de achiziții pe care le puteți face pe Steam. Am menționat cele mai comune tipuri de achiziții aici, dar vă puteți adresa acest link pentru a citi despre toate regulile în detaliu.

Rambursați cu ușurință un joc pe Steam

Ei bine, așa puteți solicita o rambursare pentru un joc pe care l-ați cumpărat pe Steam. Procesul durează puțin, dar Steam oferă în mare parte rambursări destul de ușor. De fapt, chiar dacă jocul tău nu respectă cu strictețe regulile de rambursare, Steam încurajează utilizatorii să solicite o rambursare dacă este necesar și se asigură că o vor lua în considerare în mod corespunzător. Deci, da, data viitoare când cumpărați accidental un joc pe Steam, puteți solicita o rambursare urmând pașii din acest articol și sperăm că vă veți primi banii înapoi în curând.

Steam este unul dintre cele mai populare magazine de jocuri digitale din lume și este destul de ușor să solicitați o rambursare pentru un joc pe care l-ați cumpărat din greșeală sau care are probleme tehnice. Cu toate acestea, există anumite reguli și restricții pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a solicita o rambursare. Steam este dispus să asculte și să ofere rambursări pentru a ajuta jucătorii să își recupereze banii cheltuiți inutil sau pentru jocurile care nu funcționează corect pe computerul lor. În general, procesul de rambursare este facil și ar trebui să primiți banii înapoi în termen de 7 zile sau mai devreme după aprobarea solicitării de rambursare.
Îți mulțumesc că ai petrecut timpul cu mine, citind această postare.Te încurajez să rămâi la curent cu cele mai noi tehnologii și să explorezi întotdeauna ceea ce are de oferit lumea digitală. În timp ce te desparțim, aminteste-ti de cuvintele lui Steve Jobs: “Este important să vorbim despre idei, nu despre produse”. Să ne revedem curând, cu mai multe articole interesante despre tehnologie de ultimă oră.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x