Indiferent dacă ați făcut un bootcamp de codare sau v-ați învățat, este greu să obțineți primul loc de muncă pentru dezvoltatori cu doar câteva luni de codare sub centură.

Problemele

Există două probleme principale pe care le veți întâlni atunci când vă aflați în această situație.

  1. Probabil că nu veți avea calificări în informatică sau programare.
  2. Oamenii cred că în câteva luni nu poți fi învățat toate abilitățile necesare pentru a fi pregătit pentru locuri de muncă.

Lipsesc calificări

Din păcate, o mulțime de oameni care iau deciziile de angajare sunt tradiționale în abordarea lor, necesitând adesea o diplomă în informatică sau cel puțin la un subiect STEM. Dacă nu dețineți o diplomă la unul dintre aceste subiecte va însemna că nu veți trece prin etapa inițială de screening CV pentru unele locuri de muncă.

Deși acest lucru este o problemă, soluția nu este să mergi să cheltuiți 3 ani și mii de lire sterline pentru a obține o diplomă. Peisajul se schimbă și cu siguranță există locuri de muncă care nu necesită o diplomă.

Chiar și unele firme foarte mari elimină cerințele de diplomă, deoarece își dau seama că experiența reală este mult mai valoroasă decât educația obscură (în special Goldman Sachs).

Concentrați-vă pe obținerea primului loc de muncă de dezvoltator la o companie care nu necesită o diplomă. Trei ani de experiență comercială valorează mult mai mult decât o diplomă și veți fi plătit tot timpul, fără a vă datora.

Lipsind abilitățile

Majoritatea oamenilor care vă vor intervieva vor fi absolvit o diplomă de 3 sau 4 ani și apoi au mers pe scară până la poziția în care se află acum. Acesta este motivul pentru care nu le vine să creadă că ai putea fi pregătit pentru locuri de muncă în doar 3 luni.

Acest lucru va fi adesea întărit de experiențele cu alți bootcamp sau dezvoltatori autodidacti cu care au lucrat, care nu aveau abilitățile necesare pentru a fi un membru constructiv al echipei.

La urma urmei, 3 luni este un timp foarte scurt pentru a învăța o mulțime de abilități.

Nu spun că este imposibil, dar că va trebui să lucrați incredibil. Probabil vă lipsesc câteva abilități de care aveți nevoie sau aveți unele lucruri de care aveți nevoie. Din fericire, în timp ce o diplomă durează ani și mii de lire sterline, puteți învăța și îmbunătăți abilitățile rapid și ușor.

Cum sa obtineti primul dvs post de dezvoltator cu putina

Ce trebuie să faci

Pentru a depăși rezervele pe care le au intervievatorii, trebuie să vă demonstrați abilitățile și experiența. Aveți o mulțime de proiecte pe care le puteți arăta intervievatorilor. Ar trebui să puteți răspunde la o întrebare tehnologică cu „acesta este răspunsul și acest proiect este locul în care am aflat valoarea de a o face așa”.

Sfatul meu pentru oricine se află în această situație este să faceți tot ce puteți pentru a atrage atenția asupra faptului că ați făcut un bootcamp sau că ați codat doar de câteva luni. Acest lucru nu înseamnă minciună, dar nu-l pune în CV. Dacă te întreabă unde ai învățat să faci ceva, ai putea spune:

`Am devenit cu adevărat priceput cu $ {skill} când lucrez la $ {project name}. M-a împins să-l pot folosi pentru a înțelege cu adevărat cum funcționează și abordarea mea de a-l schimba. Am învățat valoarea de a face $ {ceva ce ai învățat să faci mai bine} .`

Acesta ar fi putut fi un proiect pe care l-ați făcut ca parte a bootcamp-ului sau un proiect suplimentar pe care l-ați făcut ulterior. Dacă vă întreabă dacă ați făcut un bootcamp sau cât timp ați codat, va trebui să fiți sinceri, dar asigurați-vă că evidențiați toate abilitățile pe care le-ați îmbunătățit de atunci.

Acest lucru mă aduce frumos la următorul meu punct:

Nu înceta să înveți. Nu încetați să vă îmbunătățiți.

Dacă absolviți un bootcamp și nu continuați să vă îmbunătățiți, nu îi învinovățesc pentru că nu v-au angajat. Mi-aș petrece cea mai mare parte a timpului practicând abilitățile pe care le-am învățat în bootcamp. Există sute de postări care conțin idei de proiecte grozave.

Personal, am petrecut trei săptămâni construind un site de comerț electronic cu produse dinamice, coșuri, conturi de utilizator și e-mailuri de primire. Aceasta era practicarea în mare parte a abilităților pe care le învățasem din cursurile online pe care le făcusem.

Pentru a adăuga o nouă abilitate, am petrecut săptămâna următoare adăugând un chatbot pe site. Nu făcusem niciodată așa ceva, dar niște tutoriale online și câteva încercări și erori și am reușit.

Construirea acestui chatbot a fost cea mai bună săptămână petrecută din tot timpul liber. Am intervievat la o companie care tocmai construise un chatbot similar pentru un client și căutau să extindă acea parte a afacerii. După ce le-am arătat chatbot-ul meu, am primit o ofertă înainte de a părăsi clădirea și acum am construit o platformă de chatbot care gestionează peste 100.000 de chat-uri pe lună!

În concluzie

  • Aveți o mulțime de proiecte care demonstrează o serie de abilități și experiențe
  • Fii discret cu privire la fundalul tău de bootcamp sau la cât timp ai codat
  • Nu încetați să învățați noi abilități și să vă îmbunătățiți abilitățile pe care le aveți