de Roxy Ayaz

Cum să obțineți un loc de muncă după un bootcamp de codificare

Cum sa obtineti un loc de munca dupa un bootcamp
Fotografie de Jannis Brandt pe Unsplash

Obținerea unui job tehnologic după un bootcamp de codare este foarte posibilă, dar nu neapărat fără durere.

Zilele / săptămânile / lunile după finalizarea unui bootcamp vin cu o curbă proprie de învățare și includ deseori respingere și contemplații serioase despre ceea ce faci cu viața ta.

(Cu excepția cazului în care veniți cu o ofertă de locuri de muncă sau cu unele oportunități serioase – norocos!)

În bootcamp, veți afla mai multe decât ați avut vreodată într-o perioadă scurtă de timp. Vei construi baze solide pentru a învăța cum să codezi.

Cu toate acestea, nu veți învăța suficient pentru a trece majoritatea provocărilor de codare. Nu veți fi gata să purtați discuții în care vă împărtășiți cu încredere opiniile dvs. despre diferite limbi și tehnologii. În plus, este posibil să nu aveți nicio experiență tehnică profesională care să vă arate valoarea.

Te vei simți ca un impostor.

Datorită lipsei de pregătire, precum și a unor sceptici din industrie care se îndoiesc de legitimitatea acestor programe neacreditate, veți fi respins în mod constant pentru că nu îndepliniți așteptările.

Este nevoie în medie de șase luni pentru a găsi un loc de muncă după un bootcamp de codificare. Din fericire, după aproape șapte luni și după ce m-am mutat în toată țara, nenorocirea mea a luat sfârșit. Am (și am) o slujbă pe care o iubesc.

Dacă vă gândiți la un bootcamp de codificare de 12 săptămâni, amintiți-vă că nu este un hack rapid de 15.000 USD pentru a vă schimba direcția vieții, deoarece sunteți:

A. nu sunt mulțumit de locul de muncă actual sau de viața personală

B. nu sunt mulțumit de cât câștigi

C. presupunând că veți găsi un loc de muncă la scurt timp după încheierea programului

D. oarecum curios / interesat / intrigat de cum este tehnologia

Trebuie să-ți dorești cu adevărat acest lucru pentru a ajunge la final.

Câțiva studenți din cohorta mea s-au întors la vechea lor funcție de industrie / post după câteva luni după bootcamp. Unii au obținut și locuri de muncă foarte râvnite – sincer merge în ambele sensuri!

Iată câteva sfaturi pentru a rămâne motivați și pentru a vă ajuta să obțineți primul loc de muncă după bootcampul de codificare.

Obțineți o experiență voluntară din lumea reală

Este important să vă îmbunătățiți abilitățile în timp ce lucrați și la abilitățile dvs. de lucru în echipă. A avea codul dvs. acolo, care este de fapt în producție și în utilizare activă, este cel mai bun mod de a vă dovedi și de a contribui.

Fundația Taproot conectează organizațiile nonprofit cu voluntari calificați.

Am folosit acest site pentru a găsi oportunități în zona mea, precum și de la distanță. Am lucrat ca dezvoltator frontend pentru un site de sănătate mintală, part-time, de la distanță.

Rolul meu a fost să convertesc Wireframes (creat pe Zeplin) în componente React. Îmi împart „timpul liber” între căutarea unui loc de muncă / interviuri și voluntariat.

Am avut conferințe telefonice săptămânale și învățam mult mai repede și mai eficient decât dacă aș găsi un alt tutorial / proiect YouTube pe care să-l urmez.

Nu numai că am contribuit la o cauză la care țineam, dar mi-au fost oferite o mulțime de mentorat de către colegii mei și mi s-a oferit, de asemenea, o marjă de manevră dacă aveam o săptămână aglomerată dacă aveam ceva în desfășurare – cum ar fi interviurile. Verifică Aici.

Obțineți o experiență reală, în general

Mai bine decât să lucrezi solo, să lucrezi la propriile tale proiecte este acolo.

Fiți deschis la stagii și ucenici. Multe dintre ele sunt deschise pentru cursanții de bootcamp, iar șansele ca dvs. să fiți acceptați în aceștia sunt mult mai mari decât să obțineți un loc de muncă cu normă întreagă la aceeași companie. Șansele ca dvs. să fiți angajați la finalizarea unui stagiu la aceeași companie sunt prea mari!

Întrebați în jurul rețelei dvs. pentru a vedea dacă cineva are nevoie de ajutor cu ceva – poate un site web profesional are nevoie de o remediere sau întrebați o companie locală dacă puteți oferi ajutor. Acestea sunt minunate pentru a le adăuga în portofoliu!

Aveți un site de portofoliu decent – pentru că este judecat

Nu este o industrie în care CV-ul dvs. spune totul. CV-urile sunt însoțite de site-uri web. Acestea sunt cele două active ale dvs., pe măsură ce trimiteți cererea fără chip.

Site-ul dvs. web este o prezentare continuă a unora dintre cele mai bune lucrări ale dvs.

Acolo îți spui povestea ta. Profitați de această oportunitate pentru a demonstra competență și profesionalism.

În timpul multor interviuri pe care le-am continuat, site-ul meu a fost comentat. Articolele mele Medium au fost uneori menționate.

Iată o listă de verificare a lucrurilor pe care ar trebui să le includeți:

❏ Secțiunea Bio / despre

❏ Proiecte (implementate în mod ideal) cu cod sursă documentat (Github)

❏ CV descărcabil

Profiles Profiluri sociale relevante: LinkedIn, Twitter

❏ Informații de contact ușor de găsit

❏ Adresa URL personalizată

❏ Proiectare receptivă

Aici este o oarecare inspirație.

Folosiți LinkedIn eficient

LinkedIn este fața pe care o expui lumii, așa că pune-te într-o lumină bună. Adesea, de îndată ce este luată în considerare cererea dvs., angajatorii se uită la LinkedIn.

În primul rând, asigurați-vă că profilul dvs. este complet, cu cât mai multe detalii, cu atât mai bine. Aveți o fotografie profesională, o biografie detaliată și un CV.

Cu cât includeți mai multe detalii despre istoricul dvs. de muncă, cu atât mai puțini recrutori / manageri de angajare vor trebui să ghicească despre experiența dvs. Cu cât ai mai multe șanse de a fi contactat.

Ajută recrutorii Te-am găsit având preferințele corecte în secțiunea de interese de carieră a LinkedIn, unde puteți informa recrutorii că sunteți deschis la locuri de muncă. Puneți unde vă aflați în căutarea unui loc de muncă, la ce titluri de locuri de muncă sunteți deschis, la ce orașe / locații și tipuri de locuri de muncă sunteți deschis.

Cum sa obtineti un loc de munca dupa un bootcamp

De asemenea, puteți căuta mentori în industria dvs. de la care ați dori sfaturi de carieră, ca un program de mentorat. Puteți selecta ce fel de preferințe aveți pentru a obține recomandări.

Puteți alege să primiți sfaturi de la cineva care se află în regiunea dvs., de la colegiu sau este conexiunea dvs. LinkedIn de gradul 1 sau 2.

Participați la evenimente de rețea, Meetup-uri, Hackathons

Mesajul cheie aici este să vă puneți acolo.

PUNEȚI-VĂ ACOLO.

Nu vă ascundeți în spatele unui ecran, aplicându-vă la sute de aplicații și sperând că veți avea noroc.

Concurezi împotriva a mii de absolvenți de bootcamp, care au aceeași experiență tehnologică ca tine, așa că mergi acolo și pune-ți o față și o personalitate pe numele tău.

Faceți cunoștință cu oameni, participați la evenimente. Am întâlnit oameni minunați care doreau, de asemenea, să își sporească cunoștințele de tehnologie, să obțină un loc de muncă și unii chiar m-au ajutat la căutarea unui loc de muncă.

O modalitate excelentă de a găsi aceste tipuri de evenimente este accesând Meetup.com și căutând în categoria grupului Tech. Puteți căuta după oraș sau cod poștal.

(FYI: multe dintre aceste evenimente au pizza, gustări și băuturi gratuite!)

Adăugați cu cine vă conectați pe LinkedIn și acest lucru vă va ajuta doar să fiți mai relevant în căutările recrutorilor.

Un alt eveniment extraordinar la care să participi este un Hackathon. Nu numai că este o modalitate excelentă de a arăta că sunteți implicat activ în comunitatea tehnologică, dar veți dobândi abilități legate de industrie, veți afla mai multe și veți face rețea cu colegi și experți la nivel de industrie.

Studiu pentru interviu: provocări de codare

Managerii care angajează vor pune cu siguranță întrebări dacă aveți abilitățile necesare pentru a vă ocupa de job, mai ales dacă nu aveți experiență tehnologică profesională anterioară.

Provocările de codificare variază de la simpla provocare FizzBuzz sau ceva mai complex, cum ar fi construirea unei aplicații întregi. Va trebui să petreceți timp suplimentar dincolo de bootcamp-ul de codificare

Puteți utiliza acest site web pentru a practica întrebări de interviuri tehnice: https://interviewing.io/

De asemenea, am exersat mergând pe Glassdoor și citind ce întrebări au postat oamenii pe care i le-au pus. Aș practica aceste întrebări și subiecte pe care le-au abordat.

Uneori, pun exact aceleași întrebări!

Aveți un grup de sprijin pe care să vă bazați

Nu poți trece prin asta fără prietenii tăi. Cel mai bun sprijin pe care l-am primit a fost de la alți studenți din cohorta mea sau foști absolvenți de bootcamp care mi-au înțeles călătoria și punctele de durere.

Personal, uneori, a fost cam greu să te bazezi pe prieteni non-tech / bootcamp (și să te descurci cu ei). Adesea, prietenii mei bine intenționați întrebau după doar două luni de șomaj: „cât timp crezi că va dura înainte de a te întoarce la vechea ta slujbă?”

Dar nu lăsați acest lucru să vă descurajeze … continuați!

1611988389 810 Cum sa obtineti un loc de munca dupa un bootcamp
Fotografie de Priscilla Du Preez pe Unsplash