de Kyle McDonald

Cum să obțineți WiFi gratuit în rețelele publice

Cum sa obtineti WiFi gratuit in retelele publice
Credit foto

Acest scurt tutorial descrie câteva metode pentru a obține acces la internet, un drept fundamental al omului, din rețelele publice fără fir.

Acest tutorial a fost testat pe Mac, ar trebui să funcționeze pe Linux și nu a fost testat pe Windows.

Pregătirea

Asigurați-vă că faceți acest pas inainte de ești blocat fără acces la Internet.

  1. Instalare Python pip.
  2. Faceți o copie a acest depozit și instalați dependențe pentru scriptul pe care îl vom folosi:
git clone https://github.com/kylemcdonald/FreeWificd FreeWifi && pip install -r requirements.txt

Cum să obțineți timp suplimentar

Dacă ai avut acces gratuit la internet, dar timpul tău s-a epuizat, primul lucru pe care trebuie să-l încerci este să deschizi o fereastră privată / incognito. Iată instrucțiuni pentru câteva browsere:

ad-banner

O fereastră privată / incognito va șterge temporar orice cookie-uri care ar fi putut fi utilizate pentru urmărirea timpului petrecut online, făcându-vă să arătați ca un „utilizator nou” și permițându-vă să vă conectați din nou la portalul wireless.

Din păcate, majoritatea sistemelor urmăresc adresele MAC în loc de cookie-uri. O adresă MAC este un identificator unic atribuit fiecărei interfețe de rețea. Aceasta înseamnă că trebuie să obțineți o nouă adresă MAC pentru a obține timp suplimentar. Din fericire, adresele MAC pot fi schimbate în software, fără a schimba hardware-ul. spoof-mac utilitarul liniei de comandă face acest lucru ușor prin introducerea sudo spoof-mac randomize Wi-Fi. Dacă comanda nu se execută, încercați să introduceți spoof-mac list --wifi pentru a verifica care este numele dispozitivului dvs. wireless mai întâi și utilizați-l manual. După ce vă randomizați MAC-ul, încercați să vă conectați din nou la portalul wireless. Când ați terminat de utilizat Internetul, rulați sudo spoof-mac reset Wi-Fi pentru a reseta adresa MAC.

Rețineți că falsificarea adreselor MAC poate fi interpretată ca o activitate ilegală, în funcție de motivul pentru care o faceți. În unele cazuri, cu siguranță nu este ilegal: sistemele de operare mobile recente, cum ar fi iOS 8+ și Android 6+, își randomizează automat adresa MAC atunci când caută rețele fără fir, pentru a evita urmărirea. Dar cand Aaron Swartz a eliberat JSTOR, Falsificarea adreselor MAC a fost revendicată ca un semnal al intenției de a comite o infracțiune.

Cum să obțineți acces gratuit

Dacă rețeaua este deschisă, dar nu puteți obține acces din anumite motive, puteți încerca și falsificarea adresei MAC a unui dispozitiv care folosește deja rețeaua. Pentru router, dispozitivul dvs. și celălalt dispozitiv vor arăta ca un dispozitiv. Acest lucru poate provoca unele probleme minore dacă se întrerup reciproc, dar pentru o navigare ușoară, de obicei funcționează bine.

Pentru a găsi adresele MAC ale altor dispozitive care utilizează rețeaua, mai întâi trebuie să vă conectați la rețea. Nu trebuie să aveți acces la Internet, ci doar o conexiune. Mai întâi, pe Mac OS rulați comanda sudo chmod o+r /dev/bpf* o dată pentru a vă asigura că puteți adulmeca date wireless (trebuie să faceți acest lucru din nou dacă reporniți computerul).

Apoi, în terminalul dvs., executați comanda python wifi-users.py. Ar trebui să vedeți imediat o bară de progres:

SSID: nonoinflightGateway: 00:e0:4b:22:96:d9100%|██████████████████████████| 1000/1000 [00:46<00:00, 21.46it/s]Total of 5 user(s):27:35:96:a8:66:7f   6359 bytes36:fe:83:9c:35:eb   9605 bytes65:01:3c:cc:20:e8   17306 bytes8c:6f:11:2c:f0:ee   20515 bytes0a:4f:b2:b8:e8:56   71541 bytes

Dacă nu există mult trafic în rețea, ar putea dura mai mult. Dacă durează prea mult, tastați CTRL-C pentru a anula sniffing și a imprima orice rezultate sunt disponibile. În cele din urmă, vrem să falsificăm una dintre aceste adrese MAC. De exemplu, în acest caz am intra sudo spoof-mac set 0a:4f:b2:b8:e8:56 Wi-Fi pentru a încerca falsificarea adresei cu cel mai mare trafic (probabil că au o conexiune).

După executarea acestei comenzi, încercați să accesați Internetul. Dacă nu aveți o conexiune, încercați următorul MAC din listă. Dacă conexiunea la Internet se întrerupe în timp ce utilizați această adresă MAC, încercați să vă deconectați și să vă reconectați la rețeaua wireless. Rețineți că utilizatorul original al MAC-ului pe care l-ați copiat poate experimenta aceiași renunțări la conexiune dacă folosiți amândoi în mod activ rețeaua.

Cum functioneaza

wifi-users.py utilizări tcpdump pentru a colecta pachete wireless. Apoi, căutăm prin aceste pachete orice indiciu al adresei MAC (BSSID) a rețelei noastre wireless. În cele din urmă, căutăm pachete de date care menționează MAC-ul unui utilizator, precum și rețeaua BSSID (sau gateway-ul de rețea) și luăm notă de acel MAC folosind o cantitate de date. Apoi sortăm MAC-urile utilizatorului după cantitatea totală de date și le imprimăm.

În loc să adulmece traficul wireless, în unele situații puteți utiliza și comanda arp -a pentru a obține o listă de adrese MAC ale dispozitivelor din rețeaua fără fir. Apoi, puteți folosi spoof-mac pentru a copia adresa sau a o folosi ifconfig direct pe Linux și OSX. Pentru specificul utilizării ifconfig uită-te la implementările set_interface_mac interior SpoofMac’s interfaces.py.

Această postare este dedicată Lauren McCarthy, care m-a învățat cel mai mult despre arta de a obține o afacere bună.