Cum să ocoliți ecranul de conectare Windows 8 după pornire

Cum să ocoliți ecranul de conectare Windows 8 după pornire
⏱️ 4 min read

Vi se pare dificil să vă conectați cu numele de utilizator și parola în ecranul de conectare Windows 8 după pornire sau repaus? Iată un hack inteligent despre cum să-l ocoliți, ceea ce înseamnă că sistemul vă conectează automat numele de utilizator și parola.

Combinându-l cu opțiunea de dezactivare a blocării ecranului, veți fi direcționat către desktop în câteva secunde. Cu toate acestea, implementarea acestei modificări prezintă riscuri de securitate pentru computerul dvs., mai ales dacă îl partajați cu mai mulți utilizatori, așa că faceți-o pe propriul risc.

Presupunem că știți cum să editați și să creați chei în Editorul de registru și că aveți cunoștințe de bază despre cum să utilizați linia de comandă – cu oricare dintre cele două, putem ocoli ecranul de conectare.

Notă: asigurați-vă că aveți drepturile de administrator în sistem, altfel modificați-le în Control cont utilizator (UAC).

Dezactivați ecranul de conectare a utilizatorului în linia de comandă

Dacă alegeți această modificare, ecranul de conectare va fi dezactivat pentru toți utilizatorii. Vă recomandăm să faceți acest lucru numai dacă sunteți singurul utilizator sau dacă aveți un computer partajat cu membri ai familiei de încredere.

1. Pe tastatură, apăsați “tasta Windows + X”.

2. Alegeți “Promptul de comandă (Admin)”, iar când UAC vă solicită permisiunea, alegeți “Da”.

3. După ce apare caseta Prompt Command, tastați:

Va apărea fereastra de gestionare a UA.

bypasswindows8login-commandprompt

4. Debifați caseta “Utilizatorii trebuie să creeze un nume de utilizator și o parolă pentru a utiliza acest computer”.

bypasswindows8login-uac

5. Faceți clic pe “OK” și “Aplicare” – reporniți computerul pentru ca modificările să aibă efect.

Dezactivați ecranul de conectare a utilizatorului în Registry Editor

O altă modalitate de a dezactiva ecranul de conectare este prin Registry Editor. Urmați pașii de mai jos și asigurați-vă că accesați aceleași foldere sau căi, așa cum este menționat.

1. Pe tastatură, apăsați “tasta Windows + R” pentru a lansa bara Run.

2. În bara Run, tastați regedit.

3. Faceți clic pe “Da” odată ce UAC vă solicită accesul.

4. Răsfoiți folderele Editorului de registry și mergeți la această cale:

Notă: dacă nu găsiți cheia “CurrentVersion”, trebuie mai întâi să creați un folder pentru a păstra sub-cheia “Winlogon” (presupunând că nu o puteți găsi, continuați cu pasul următor).

5. Faceți clic dreapta pe folderul “Windows NT”, apoi deplasați mouse-ul pe “Nou” și alegeți “Cheie”. Etichetați tasta “CurrentVersion”.

6. Apoi, pentru a crea sub-cheia, faceți clic dreapta pe folderul “CurrentVersion”, apoi treceți la “Nou” și alegeți “Cheie”. Etichetați-l “Winlogon”.

bypasswindows8login-newstring

7. Sub tasta “Winlogon”, creați un șir nou – plasați mouse-ul pe “Nou” și alegeți “Valoarea șirului” și etichetați-l cu numele dvs. de utilizator implicit. Formatul este: MicrosoftAccount yourusername.

bypasswindows8login-accountusername

8. Apoi, în același folder, creați o nouă valoare șir și etichetați-o “AutoAdminLogon”.

bypasswindows8login-adminlogon

9. Odată creată, modificați valoarea – faceți clic dreapta și schimbați-o în 1.

10. În cele din urmă, creați un șir nou pentru parolă și etichetați-l “DefaultPassword” – editați valoarea și introduceți parola. Fereastra dvs. ar trebui să arate astfel.

bypasswindows8login-values

11. Închideți Editorul de registry și reporniți / reporniți computerul.

Notă: La prima mea încercare, nu mi-a afectat sistemul. Cu toate acestea, am verificat Editorul de registry și am revenit la aceeași cale de mai sus – aceste foldere (CurrentVersion și Winlogon) au liste de șiruri și valori, pe care nu le-am găsit când le-am creat (de exemplu, cheia Winlogon). Am verificat valorile numelui de utilizator, parolei și autoadminlogonului (observați că valoarea AutoAdminLogon de mai jos este 0; a trebuit să o schimb la 1) încă o dată și am repornit sistemul.

bypasswindows8login-registryvalues

Și, în cele din urmă, Windows 8 s-a autentificat automat în numele meu de utilizator și parola. Nu trebuie să intru în ele din când în când.

Cu toate acestea, dacă treziți computerul, veți întâlni din nou ecranul de conectare, necesitând să introduceți parola. Pe scurt, dacă nu faceți pașii următori, modificările de mai sus funcționează numai după pornire. Soluția? Treceți-ne spre “Politica privind parolele”

1. Din meniul Start, tastați în bara de căutare “utilizatori” – alegeți “Utilizatorii contului”.

2. Faceți clic pe “Opțiuni de conectare”, apoi alegeți “Modificare” în Politica de parolă.

bypasswindows8login-passwordpolicy

3. Caseta de dialog confirmă dacă doriți în continuare să faceți modificări. Faceți clic pe “Modificare”

4. Ieșiți din Setările PC-ului și reporniți computerul. Activați Sleep (pe tastatura mea, este tasta Fn + F4), treziți computerul și verificați dacă apare încă ecranul de conectare.

Concluzie

Promptul de comandă este mai ușor și mai rapid decât modificarea Editorului de registru – dintre cele două, se poate conecta automat la contul dvs. – asigurați-vă că modificați politica de parolă din Setările PC-ului, astfel încât să nu mai aveți nevoie să vă conectați din nou. Dar amintiți-vă, faceți această modificare pe propriul risc.

Ce părere aveți despre această modificare?

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...

Font Resize
Contrast