Cum să opriți comutarea automată a AirPod-urilor între dispozitive

Como parar a troca automática de dispositivos entre AirPods
⏱️ 5 min read

Fără îndoială, iOS 14 este una dintre cele mai interesante versiuni ale sistemului de operare mobil Apple. Aduce o interfață foarte personalizabilă (da, vorbim despre biblioteca de aplicații), capacitatea de a schimba aplicațiile implicite și o mulțime de alte caracteristici. Cu toate acestea, după cum ați observat cu siguranță, AirPod-urile dvs. au primit un tratament interesant și din iOS 14: posibilitatea de a comuta automat între dispozitive.

Deși această caracteristică este incredibil de utilă, ce se întâmplă dacă ascultați muzică pe un dispozitiv și urmăriți videoclipuri pe altul? Aflați cum puteți împiedica AirPod-urile să comute automat între dispozitive.

Rețineți acest lucru atunci când dezactivați comutarea automată a AirPods

Rețineți că puteți împiedica comutarea automată a AirPod-urilor fără a face prea multe lucruri. Totuși, știți, de asemenea, că este o caracteristică per dispozitiv. Cu alte cuvinte, această caracteristică provine de la dispozitivele dvs. individuale și nu de la AirPods.

Pentru a dezactiva complet comutarea automată a AirPod-urilor dvs., va trebui să faceți acest lucru pe fiecare dispozitiv pe care îl dețineți. Acesta ar putea fi iPhone, iPad sau Mac.

Cum se dezactivează comutarea automată AirPods pe iOS

Iată pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a împiedica AirPod-urile dvs. să comute automat între iPhone și / sau iPad.

1. Mai întâi, asigurați-vă că vă conectați AirPod-urile la iPhone sau iPad. Aceasta înseamnă că trebuie să le scoateți din carcasa lor, să le puneți în urechi și să așteptați până când auziți sunetul care indică faptul că împerecherea a fost făcută.

2. Deschideți aplicația Setări și atingeți „Bluetooth”. Nu trebuie să derulați în jos, deoarece veți găsi această opțiune chiar în partea de sus.

3. Găsiți-vă AirPod-urile printre dispozitivele conectate de pe iPhone / iPad. Asigurați-vă că dați clic pe pictograma mică „i” din partea dreaptă a ecranului dispozitivului.

4. Derulați puțin în jos până când vedeți o opțiune pe care scrie „Conectați-vă la acest iPhone – automat” și atingeți-l. După ce faceți acest lucru, veți întâlni două opțiuni: apăsați pe „Când v-ați conectat ultima dată la acest iPhone”.

Preferințe Bluetooth de comutare automată Airpods

Trebuie să menționăm că Apple folosește în acest caz termeni oarecum confuzi. Rețineți că, odată ce ați apăsat „Când v-ați conectat ultima dată la acest iPhone”, AirPod-urile dvs. se vor conecta automat la iPhone numai dacă au fost conectate anterior. Cu alte cuvinte, vor reveni la funcționare la fel ca în trecut, înainte ca iOS 14 să devină disponibil.

Cum se dezactivează pornirea automată a AirPods pe macOS Big Sur

După cum puteți ghici, această caracteristică este disponibilă numai pe macOS Big Sur (versiunile anterioare nu o acceptă). Urmați pașii de mai jos pentru a dezactiva comutarea automată Bluetooth pe Mac.

1. Faceți clic pe sigla Apple din colțul din stânga sus al ecranului, apoi faceți clic pe „Preferințe sistem” și asigurați-vă că selectați „Bluetooth”.

Preferințe sistem de comutare automată Airpods Mac

2. Dacă aveți AirPod-urile în urechi, acestea ar trebui să apară printre dispozitivele conectate. Asigurați-vă că vă conectați la ele apăsând pe „Conectare”. Dacă sunt deja conectați, faceți clic pe „Opțiuni”.

Preferințe sistem de comutare automată Airpods Bluetooth

3. Ar trebui să apară un mic pop-up în acest moment. Trebuie să găsiți opțiunea care scrie „Conectați-vă la acest Mac”. Faceți clic pe partea dreaptă (pentru a afișa un meniu derulant), apoi selectați „La ultima conectare la acest Mac”. Asta este!

Comutarea automată Airpods Dezactivează Mac

Din acest moment, AirPod-urile dvs. se vor conecta la computerul dvs. Mac numai dacă au fost conectate anterior. Dacă le-ați folosit cu un alt dispozitiv, va trebui să le conectați manual. Puteți face acest lucru făcând clic pe „Control Center” în bara de meniu, selectând „Bluetooth” și făcând clic pe AirPods.

Încheierea

Acum, că știți cum să împiedicați AirPod-urile să comute automat între dispozitive, puteți, de asemenea, să găsiți cu ușurință AirPod-urile pierdute și să aflați cum să vă curățați corect AirPods și AirPods Pro. Și, în cele din urmă, nu uitați să consultați ghidul nostru pentru cele mai bune sfaturi și trucuri despre utilizarea AirPod-urilor Apple.

Legate de:

  • Cinci moduri de a împiedica pierderea sau furarea AirPod-urilor
  • 5 dintre cele mai bune căști cu anulare a zgomotului
  • Alternative AirPods: 6 dintre cele mai bune căști fără fir pe care ar trebui să le obțineți

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x