Cum să opriți cursorul să nu devină mai mare în OS X El Capitan

Cum să opriți cursorul să nu devină mai mare în OS X El Capitan
⏱️ 3 min read

Una dintre noile caracteristici pe care OS X El Capitan le aduce la masă este posibilitatea de a găsi cursorul atunci când ați pierdut accesul la acesta. Mi s-a întâmplat mie și s-a întâmplat tuturor celor care au folosit vreodată un computer. Acest lucru se întâmplă mai ales atunci când puneți mașina în modul inactiv și reveniți și vedeți că cursorul nu se găsește nicăieri. Apoi începeți să vă mișcați mouse-ul pentru a vedea unde este exact.

Odată cu adăugarea acestei funcții la cel mai recent OS X, puteți găsi acum cu ușurință unde se află cursorul doar dând degetele pe trackpad-ul Mac-ului. Când faceți acest lucru, cursorul va deveni puțin mai mare pentru ca dvs. să îl puteți vedea.

Deși aceasta este o caracteristică foarte drăguță, uneori devine enervantă, deoarece un mic tremur pe trackpad face ca cursorul să fie mai mare și nu doriți să se întâmple asta de fiecare dată.

Cu următorul ghid, ar trebui să puteți opri creșterea cursorului pe Mac-ul dvs. care rulează OS X El Capitan.

Casa de la Sibiel | De la structur...
Casa de la Sibiel | De la structură la finisaje

Oprirea cursorului de la a deveni mai mare

Nu aveți nevoie de o aplicație terță parte pentru a face treaba, așa cum se poate face din panoul de sistem al computerului dvs. Mac.

1. Faceți clic pe sigla Apple din colțul din stânga sus al ecranului și selectați „Preferințe sistem …”

2. Când se lansează panoul de preferințe de sistem, selectați opțiunea care spune „Accesibilitate”.

stopcursor-accessibility

3. Când se deschide panoul Accesibilitate, selectați „Afișare” din meniul din stânga. Acolo se află opțiunea pe care urmează să o dezactivați.

După ce ați selectat Afișare din meniul din stânga, ar trebui să vedeți o opțiune în panoul din dreapta care să spună „Scuturați indicatorul mouse-ului pentru a localiza”. Aceasta este opțiunea care mărește cursorul atunci când scuturați degetele pe trackpad. Debifați doar această opțiune, iar caracteristica va fi dezactivată la nivel de sistem pe Mac.

stopcursor-shake

Procedura nu necesită repornirea sau deconectarea sistemului dumneavoastră. Este o acțiune instantanee și deja locul de muncă când ați debifat caseta.

Acum puteți scutura degetele pe trackpad oricum doriți, iar cursorul va rămâne același. Nu va crește, așa cum se făcea înainte, deoarece această funcție este acum dezactivată pe Mac.

În viitor, dacă vreți să aveți vreodată nevoie de această caracteristică pe Mac, puteți să vă întoarceți la panoul Preferințe sistem și să alegeți Accesibilitate urmat de Afișare și să selectați opțiunea pe care ați debifat-o mai sus.

Concluzie

Dacă cursorul care se mărește a devenit o problemă pentru dvs. pe Mac-ul dvs., puteți rezolva problema utilizând ghidul de mai sus.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x