Cum să opriți funcția ecran tactil la iPhone și iPad înainte de a le da copiilor

Cum să dezactivați ecranul tactil pe iPhone și iPad înainte de a le oferi copiilor
⏱️ 6 min read

Dacă intenționați să oferiți iPhone-ul sau iPad-ul copilului dumneavoastră, ar putea fi o idee bună să dezactivați ecranul tactil. Acest lucru va preveni copilul să apese accidental pe butoane sau să deschidă aplicații care ar putea fi inadecvate. Sunt câțiva pași simpli pe care îi puteți urma pentru a dezactiva ecranul tactil pe dispozitivul iPhone sau iPad. În primul rând, accesați setările dispozitivului și apoi navigați la “General”, urmat de “Accesibilitate”. Aici veți găsi opțiunea “Accesul Guided”, pe care o puteți activa. După ce ați activat această opțiune, puteți utiliza butonul de pornire pentru a dezactiva ecranul tactil. Această caracteristică poate fi utilă și în alte situații, cum ar fi atunci când trageți o fotografie sau moment în care doriți să puneți dispozitivul în buzunar. În general, este o idee bună să aveți un control asupra modului în care copiii utilizează tehnologia, și dezactivarea ecranului tactil pe iPhone sau iPad poate fi o modalitate simplă de a preveni accidentele și incidente nedorite.

Imaginați-vă că vă aflați într-o situație în care nu aveți de ales decât să predați iPhone-ul sau iPad-ul copilului dumneavoastră pentru a viziona videoclipuri educaționale sau a participa la cursuri online prin Zoom. Nu ați fi îngrijorat că fișierele dvs. confidențiale sunt deteriorate sau că copiii dvs. navighează pe alte site-uri web sau videoclipuri? Cel mai probabil ai face-o. De asemenea, dacă înmânați dispozitivul unui copil mic, acesta tind să atingă întregul ecran. Aceștia ar putea să vă strice setările, să vă trimită mesaje sau să sune pe cineva fără să știe. Aici intervine accesul ghidat. Pentru un control parental mai bun, Accesul ghidat în iOS 14 vă permite să dezactivați ecranul tactil de pe un iPhone și iPad înainte de a-l preda copilului dumneavoastră. Cu această funcție, puteți limita accesul copilului la o anumită aplicație, așa că permiteți-mi să vă arăt cum funcționează această funcție de control parental:

Dezactivați ecranul tactil pe iPhone și iPad pentru copii

Pentru a profita la maximum de această caracteristică de accesibilitate, ar fi înțelept să scoateți mai întâi elementele de bază din drum. Puteți utiliza oricând tabelul de mai jos pentru a naviga la o secțiune relevantă.

Ce este accesul ghidat în iOS?

Accesul ghidat este conceput pentru limitează-ți iPhone-ul sau iPad-ul la o singură aplicație, permițându-vă să controlați ce caracteristici sunt disponibile pentru utilizare în perioada respectivă. Pentru a fi precis, vă permite să acordați oricui acces restricționat la dispozitivul dvs.

Dincolo de controlul parental, abilitatea de a bloca iPhone-ul într-o aplicație și de a dezactiva complet atingerea poate fi, de asemenea, utilă atunci când vă aflați într-o vizionare prelungită. Da, ai citit bine! Puteți profita de această funcție pentru a preveni atingerea accidentală sau lovirea pentru a opri redarea lină.

Deoarece iOS oferă o modalitate simplă de a activa și dezactiva Accesul ghidat pe iPhone, ceea ce este un gest ingenios, puteți merge înainte și înapoi cu ușurință. Acestea fiind spuse, haideți să trecem direct la pași și să vedem cum funcționează.

Activați Accesul ghidat pe iPhone sau iPad

Pentru a începe, va trebui să activați Accesul ghidat și să îl ajustați în funcție de nevoile dvs.

  1. arunca aplicația de setări pe iPhone sau iPad.

2. Acum atingeți Accesibilitate.

Alegeți opțiunea Accesibilitate

3. Apoi, derulați în partea de jos și selectați acces ghidat.

Atingeți Acces ghidat

4. Apoi, activați comutatorul pentru Acces ghidat.

Activați accesul ghidat

Notă:

  • După ce ați activat Accesul ghidat pe dispozitivul iOS, puteți personaliza setările codului de acces, limitele de timp și puteți afișa blocarea automată. În plus, există și o opțiune pentru a activa comanda rapidă de accesibilitate făcând triplu clic pe butonul lateral/pornire. Pentru a face acest lucru, asigurați-vă că activați comutatorul de lângă Comandă rapidă de accesibilitate.
  • De asemenea, trebuie să configurați codul de acces ghidat și să activați comutatorul pentru Face ID (în funcție de disponibilitate). Vă va permite să faceți dublu clic pe butonul lateral pentru a încheia Accesul ghidat cu Face ID.

Dezactivați ecranul tactil pe iPhone și iPad

5. După ce ați activat Accesul ghidat pe dispozitivul dvs. iOS, lansați aplicația preferată. Pentru acest ghid, voi folosi YouTube. Deci, deschideți aplicația și redați un videoclip. După, faceți triplu clic pe butonul lateral/pornire și apoi atingeți Opțiuni în colțul din stânga jos al ecranului.

Acum selectați opțiunile

6. Apoi dezactivați atingerea pentru a dezactiva ecranul tactil.

Este timpul să dezactivați Touch pe iPhone și iPad

7. Acum, atingeți ÎNCEPE în colțul din dreapta sus al ecranului, apoi setați o parolă de acces ghidat (dacă nu ați setat una înainte).

Apasa incepe

Cam asta e tot! Ați dezactivat cu succes ecranul tactil de pe iPhone/iPad, iar persoana care utilizează dispozitivul este limitată la o singură aplicație, care este YouTube în acest caz.

Ieșiți din modul Acces ghidat și reactivați ecranul tactil pe iPhone și iPad

Ieșirea din Accesul ghidat pe iOS este foarte ușoară. Urmați pașii de mai jos pentru a reactiva ecranul tactil pe iPhone sau iPad:

  1. Faceți triplu clic pe butonul lateral/pornire a dispozitivului dvs.
  2. Acum intră în acces ghidat cod de acces
  3. apoi atingeți Sfârşit în colțul din stânga sus al ecranului.

Mod ușor de a părăsi Accesul ghidat în iOS

Utilizați Accesul ghidat pentru a dezactiva ecranul tactil de pe iPhone și iPad

Cam asta e tot! Acum că știi cum funcționează această bijuterie ascunsă, profită din plin de ea pentru a-l împiedica pe copilul tău să exagereze sau pentru a-și îmbunătăți experiența de vizionare media. Personal, mă asigur că o pun în acțiune înainte de a merge într-o furie de bani sau de vizionarea prietenilor. Țin întotdeauna activat Accesul ghidat pe iPhone, ceea ce înseamnă că pot începe oricând să-l folosesc cu gestul rapid de triplu clic.

Accesibilitatea în iOS 14 are o gamă largă de funcții utile, inclusiv Lupă, Control comutator, VoiceOver și Acces ghidat. Spune-mi preferatul tău și motivele pentru care îți place cel mai mult în comentariile de mai jos.

Accesul ghidat în iOS 14 este o caracteristică utilă pentru a limita accesul copiilor la anumite aplicații și pentru a proteja fișierele confidențiale împotriva deteriorării. Dezactivarea ecranului tactil pe iPhone și iPad este o caracteristică utilă pentru a preveni atingerea accidentală sau deteriorarea dispozitivelor. Utilizând acest instrument, puteți să vă controlați mai bine experiența de vizionare media și să-l ajutați pe copilul dvs. să fie mai eficient în a-și învăța în modul online. Accesibilitatea în iOS 14 oferă o gamă largă de funcții utile, iar aceasta este doar una dintre ele.
Încheiem această postare cu un gând pozitiv: în ciuda tuturor provocărilor și greutăților, tehnologia ne oferă mereu soluții inovatoare pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții. Sperăm că informațiile prezentate au fost utile și v-au inspirat să explorați lumea tehnologică și mai mult. Ne vedem curând cu o altă postare interesantă!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x