Cum să opriți Google Chrome să ruleze în fundal

Cum să opriți Google Chrome să ruleze în fundal
⏱️ 3 min read

Google Chrome este renumit pentru consumul de resurse ale sistemului, ceea ce duce la probleme de performanță. Persoanele cu dispozitive low-end trebuie să se gândească de două ori înainte de a deschide o nouă filă Chrome. Aceasta este o mare problemă în timp ce Chrome rulează și se pare că Chrome ne continuă să ne bântuie chiar și atunci când este închis.

În mod implicit, Chrome permite aplicațiilor / extensiilor să ruleze în continuare în fundal pentru a-și oferi serviciile, cum ar fi actualizări și notificări. Acest lucru este la îndemână pentru a vă ține la curent cu notificările de pe Facebook sau cu un nou e-mail în Gmail. Cu toate acestea, consumă resursele sistemului chiar și atunci când nu doriți să fiți actualizat. În această postare vă vom arăta cum puteți opri Chrome să ruleze aplicații de fundal.

Cei buni şi cei răi

Înainte de a opri acest serviciu de bază al Chrome, este bine să cunoaștem atât părțile bune, cât și cele rele pentru a lua o decizie înțeleaptă.

Binele

Când instalați o extensie sau utilizați un serviciu web care oferă actualizări continue, acestea pot fi capabile să ruleze în fundal pentru a oferi notificări chiar și atunci când Chrome este închis. Acest lucru vă permite să fiți mereu actualizat și să luați măsuri chiar din notificările Chrome. De fapt, este foarte util și, dacă nu doriți să vă lăsați viața online în urmă când apăsați pe butonul de închidere, face o treabă excelentă de a vă ține la curent cu lucruri importante. Dezactivarea acestei funcții înseamnă că nu veți putea primi actualizări pe computer și puteți pierde notificări importante.

Răul

În timp ce Chrome rulează în fundal, folosește resursele sistemului și încetinește sistemul. De exemplu, dacă ieșiți din Chrome pentru a obține resurse pentru a juca un joc video greu, acest mic serviciu de fundal vă va împiedica și nu vă va permite să aveți cea mai bună experiență. În plus, notificările constante pot fi, de asemenea, enervante pentru unele persoane, mai ales dacă sunteți foarte activ pe platformele de socializare. Unii oameni doresc, de asemenea, să își lase complet viața online în urmă atunci când apasă butonul de închidere de pe Chrome, dar acest lucru îi va continua să-i bage chiar și atunci când Chrome este închis.

Dezactivați aplicațiile pentru a rula în fundal

Puteți opri Chrome să ruleze în fundal din setările Chrome. Mai jos sunt instrucțiuni pas cu pas.

1. Faceți clic pe meniul principal al Chrome și selectați „Setări”.

2. Derulați în jos și faceți clic pe „Afișați setările avansate”.

Stop-Chrome-Background-process-Advanced-Settings

3. Derulați în jos până la partea de jos extremă și debifați opțiunea „Continuați să rulați aplicații de fundal când Google Chrome este închis” sub titlul „Sistem”.

Stop-Chrome-Background-process-Disable

Aceasta va opri Chrome să ruleze orice aplicație în fundal și va ieși corect atunci când faceți clic pe butonul de închidere. În orice moment mai târziu, dacă doriți să primiți notificări, mergeți din nou la „Setări” și activați această funcție.

Concluzie

Dacă v-ați săturat Chrome să mănânce resurse în fundal, puteți urma instrucțiunile de mai sus pentru a opri cu ușurință Chrome să ruleze în fundal. Dacă există o anumită notificare care vă blochează, nu este necesară dezactivarea completă a acestei funcții. De asemenea, puteți dezactiva extensia sau dezactiva „notificările desktop” în setările serviciului.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x