Cum să opriți programele să ruleze la pornire pe Mac

Cum să opriți programele să ruleze la pornire pe Mac
⏱️ 4 min read

Una dintre cele mai simple modalități de a încetini Mac-ul este prin supraîncărcarea aplicațiilor de lansare. După un an și ceva, s-ar putea să nu-ți dai seama nici măcar ce aplicații încep în fundal. În timp ce aplicații precum Spotify se ridică în față și se centrează atunci când se lansează, alertând utilizatorul, alte aplicații sunt fericite să se distrugă în bara de meniu cu o interacțiune cu utilizatorul de luni de zile. Dacă descoperiți că Mac-ul dvs. nu pornește la fel de repede ca înainte, sau mouse-ul nu răspunde la prima pornire și conectare la computer, ar trebui să verificați elementele de lansare inutile. Opriți aceste programe să ruleze la pornire și este posibil să accelerați semnificativ procesul de lansare al computerului Mac.

Căile ușoare: elemente de conectare

Aplicațiile pot începe la conectare prin două moduri evidente: sunt lansate de sistem la conectare sau programul se adaugă automat la elementele de conectare.

1. Deschideți Preferințe sistem, apoi navigați la „Utilizatori și grupuri”.

2. Alegeți utilizatorul pe care doriți să îl modificați în listă și faceți clic pe fila „Articole de autentificare”.

3. Selectați aplicația pe care doriți să o eliminați din datele de conectare și apăsați „-” în partea de jos a listei.

opriți-programe-rulați-la-pornire-macos-elemente-de-autentificare

Pentru aplicațiile care își controlează comportamentul de pornire din cadrul aplicației, va trebui să vizitați aplicația direct. Căutați un element în preferințele aplicației despre pornirea la conectare. Debifați caseta respectivă, iar aplicația nu va rula la conectare în viitor.

stop-programmes-run-at-startup-macos-app-control-startup

Acest comportament controlat de aplicație nu este preferat de sistemul de operare, dar nu este complet neobișnuit cu aplicațiile avansate sau cu aplicațiile din meniu. În majoritatea cazurilor, aceste casete controlează dacă aplicația este sau nu adăugată la procesele de lansare menționate mai jos. Eliminarea acestor procese din lansare fără a spune aplicației va duce adesea la reinstalarea lor la următoarea deschidere a aplicației.

Calea grea: agenți și demoni

stop-programmes-run-at-startup-macos-launchctl-list

Procesele de autentificare pot fi, de asemenea, începute folosind launchd. Acest serviciu rulează în fundal, declanșând procesele fără ferestre atunci când vă conectați. Un agent rulează în numele utilizatorului conectat, în timp ce un daemon rulează sub utilizatorul root.

În majoritatea cazurilor, veți căuta agenți, care se găsesc în „~ / Library / LaunchAgents” și rulează în numele utilizatorului conectat. „/ Library / LaunchDaemons” deține demonii care rulează cu permisiuni root. Dacă aplicația dvs. face backup pentru fișiere sau ajustează procesele de sistem, aceasta ar putea fi stocată în această locație.

Cel mai simplu mod de a elimina procesele de lansare este prin eliminarea fiecărei urme a unei aplicații. Puteți șterge aplicația și toate fișierele sale accesorii folosind un instrument precum AppCleaner sau căutând prin folderul „~ / Library” numele aplicației și numele dezvoltatorului.

Dacă nu puteți opri agentul prin intermediul aplicației și nu puteți găsi demonul pe hard disk, îl puteți elimina direct din launchctl. Cu toate acestea, dacă aplicația este încă instalată pe Mac-ul dvs., va fi probabil reinstalată la următoarea lansare. Deci, în general, doriți să eliminați procesele după dezinstalarea aplicației.

Pentru a vedea ce rulează în prezent în fundal, rulați launchctl list în Terminal. Căutați în această listă cu grep comandă pentru un proces cu numele aplicației contraveniente.

stop-programmes-run-at-startup-macos-launchctl-list-grep

După ce ați găsit aplicația, o puteți elimina din launchctl folosind comanda de descărcare.

stop-programs-run-at-startup-macos-launchctl-unload

După ce ați găsit și descărcat aplicația din launchctl, ștergeți fișierul plist asociat și orice scripturi la care face referire fișierul plist.

Concluzie

Cel mai simplu mod de a elimina aplicația de la pornire este prin aplicația însăși. Dacă această setare nu există, panoul de preferințe Utilizatori și grupuri ar trebui să fie următorul dvs. pas. Doar dacă ambele nu reușesc, ar trebui să explorați opțiunile mai dificile.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x