Cum să opriți roata de rotație pe Mac

Cum să opriți roata de rotație pe Mac

⌛ Reading Time: 6 minutes

Când ți-ai luat Mac-ul pentru prima dată, șansele sunt că performanța a fost un aspect important. În timp ce computerele Mac funcționează foarte bine în majoritatea cazurilor, probabil veți întâlni câteva probleme în timp ce le utilizați. Una dintre acestea este o roată de culoare curcubeu care provoacă enervare masivă pentru mulți utilizatori. În acest articol, veți descoperi patru moduri de a opri roata rotativă Mac să vă distrugă productivitatea.

Culori roti Mac

S-ar putea să fi observat că există diferite culori ale roții rotative Mac. Practic, roata înseamnă că computerul dvs. este ocupat cu îndeplinirea unei sarcini. De obicei, îl veți vedea când lucrați la ceva care implică dimensiuni mari de fișiere – cum ar fi editarea de fotografii și videoclipuri.

  • Roată rotativă albastră: o roată rotativă albastră este de obicei o aplicație care indică încărcarea acesteia.
  • Roată rotativă curcubeu: Aceasta se afișează atunci când MacOS durează prea mult pentru o sarcină.

Cu toate acestea, roțile se blochează din când în când, deci poate fi necesar să urmați aceste sfaturi de mai jos.

1. Porniți și opriți din nou Mac-ul

Când vedeți roata Mac care se rotește, veți observa că nu puteți face prea multe – dacă e ceva – cu computerul. Acest lucru este valabil mai ales atunci când faceți clic pe diferite ferestre și încercați să închideți aplicația care cauzează probleme.

Cel mai simplu mod de a împiedica computerul să vadă roata care se învârte este să îl opriți și să îl reporniți. Dacă nu puteți utiliza trackpad-ul, faceți clic pe butonul de pornire / oprire de lângă F12 pe tastatură. Veți găsi acest lucru în colțul din dreapta sus.

Dacă roata de rotație s-a oprit, dar sunteți îngrijorat că poate reveni, puteți porni și opri din nou Mac-ul urmând acești pași:

1. Faceți clic pe sigla Apple din colțul din stânga sus al ecranului computerului.

2. Când următoarea listă de opțiuni apare într-un meniu derulant, faceți clic pe „Reporniți”.

Reporniți Mac Select

3. După ce selectați opțiunea de repornire, va trebui să confirmați că doriți să faceți acest lucru în fereastra pop-up care apare.

Reporniți computerul Mac

2. Ștergerea cache-ului Dynamic Link Editor

După ce ați repornit computerul, ar trebui să constatați că roata de rotație Mac dispare. Cu toate acestea, dacă nu este cazul, este timpul să treceți la câteva soluții mai avansate.

O modalitate mai puțin cunoscută de a face față roții de rotație de pe Mac este prin ștergerea cache-ului Dynamic Link Editor. În timp ce faceți acest lucru sună descurajant, veți găsi pașii simpli.

Pentru a șterge Editorul de legături dinamice al computerului Mac:

1. Accesați opțiunea lupă din partea dreaptă sus a barei de instrumente pentru a deschide bara de căutare.

Lupă Mac

2. Tastați „terminal” în bara de căutare și faceți clic pe terminal.app.

3. În terminalul Mac, tastați:

După ce ați făcut acest lucru, va trebui să apăsați butonul Enter de pe tastatură.

Cod terminal Mac

4. Introduceți parola în aplicația Terminal.

După ce computerul a șters Editorul de legături dinamice, redeschideți aplicația cu care ați avut probleme și verificați pentru a vă asigura că totul funcționează.

3. Forțați aplicațiile de renunțare

Uneori s-ar putea să vedeți roata Mac care se rotește, deoarece o aplicație este ocupată la acel moment dat. Dacă acesta este cazul, este posibil să preferați să renunțați forțat la acea aplicație individuală.

Pentru a renunța forțat la o aplicație:

1. Reveniți la sigla Apple din partea stângă sus a barei de instrumente a computerului și faceți clic pe ea.

2. În meniul derulant, navigați la „Forțare ieșire …” Veți găsi această opțiune între „Elemente recente” și „Repaus”.

3. După ce alegeți „Forțare ieșire …” va apărea fereastra „Forțare ieșire aplicații”. Selectați aplicația pe care doriți să o părăsiți; puteți, de asemenea, să evidențiați mai multe aplicații ținând apăsat butonul Comanda în timp ce faceți clic pe fiecare aplicație cu trackpad-ul.

4. Faceți clic pe butonul „Forțare ieșire” din dreapta jos.

Forțează ieșirea din Mac

După ce ați părăsit forțat aplicația, care ar trebui să se întâmple la scurt timp după finalizarea ultimului pas, redeschideți-o pentru a vedea dacă ceea ce ați făcut a făcut diferența.

4. Ștergerea spațiului de stocare

Deoarece roata de rotație de pe Mac este o problemă legată de performanță, eliberarea unui spațiu de stocare este o idee înțeleaptă dacă niciuna dintre metodele anterioare nu a funcționat până acum.

Pentru a goli spațiul de stocare de pe computer, urmați acești pași:

1. Navigați din nou la lupa de căutare din partea de sus a ecranului.

2. După ce computerul a deschis bara de căutare, tastați „gestionarea stocării”. Când apare opțiunea „Storage Management.app”, selectați-o.

3. În aplicația Gestionare stocare, reducerea dezordinii computerului este un loc excelent pentru a începe. Pentru a face acest lucru:

3.1. Căutați secțiunea „Reduceți dezordinea” și faceți clic pe „Examinați fișierele …”

Examinați fișierele de pe Mac

3.2. Parcurgeți fișierele și ștergeți toate fișierele de care nu aveți nevoie.

4. După ce ați redus dezordinea, luați în considerare eliminarea aplicațiilor pe care nu le utilizați. Găsirea listei de aplicații este simplă: faceți clic pe „Aplicații”, pe care îl veți vedea în bara laterală din stânga.

Aplicații Mac Review Files

5. Evidențiați toate aplicațiile pe care doriți să le ștergeți.

6. După ce ați selectat aplicațiile pe care doriți să le eliminați de pe computer, faceți clic pe butonul „Ștergeți…” din partea dreaptă jos a ferestrei.

Mac Șterge aplicațiile selectate

De asemenea, puteți elibera spațiul de stocare golind Coșul Mac.

întrebări frecvente

1. Ce ar trebui să fac dacă continuu să primesc roata Mac?

Dacă continuați să obțineți roata rotativă pe computer după ce ați urmat sfaturile noastre și ați șters computerul, verificați dacă trebuie să vă actualizați software-ul. Alternativ, poate fi necesar să aveți un expert care să diagnosticheze problema sau să vă remedieze computerul.

2. Care sunt alte nume pentru Mac Spinning Wheel?

Există câteva nume pentru roata rotativă Mac:

  • Spinning Pinwheel of Death (SPOD) sau Roata rotativă a morții
  • Balul de plajă Mac
  • Roata curcubeu Mac Spinning
  • Roata de încărcare

3. Există roata rotativă pe toate computerele Mac?

Da, veți găsi Roata spinării morții indiferent de computerul Mac pe care îl utilizați, deoarece face parte din macOS.

Scăpați de roata Mac cu aceste sfaturi

Această roată nu este doar un motiv de frustrare; vă poate deraia întreaga zi și vă poate împiedica să îndepliniți toate sarcinile pe care ați dorit să le îndepliniți. Din fericire, aveți o mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de oprirea acestei probleme. De obicei, roata de rotație nu este o problemă persistentă, dar merită să fii atentă în cazul în care se transformă într-o problemă mai semnificativă.

Aveți alte probleme cu computerul dvs. Mac? Citiți mai departe pentru a afla cum să reparați permisiunile de disc pe Mac și să remediați un mouse care nu funcționează în macOS.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.