google-chrome-settings

Cum să opriți site-urile web să solicite afișarea notificărilor

În postarea mea anterioară v-am arătat cum să blocați site-urile web să nu vă solicite locația. Dar acesta nu este singurul lucru enervant pe care browserele moderne le permit site-urilor web să facă. De fapt, majoritatea site-urilor, inclusiv YouTube, nu vă vor cere locația, ci permisiunea de a vă arăta notificări.

Notificările web nu sunt atât de rele și pot fi utile uneori. De exemplu, făcând clic pe „Permiteți”, acordați permisiunea acelui site web pentru a vă afișa notificări ori de câte ori un articol nou este publicat pe un blog sau când articolele din lista dvs. de dorințe sunt disponibile pentru vânzare.

Pe de altă parte, această permisiune poate fi abuzată. Unele site-uri vă pot trimite spam afișând reclame text pe aceste notificări. Dacă nu intenționați să permiteți niciodată site-urilor să vă afișeze notificări, puteți dezactiva cu ușurință această caracteristică în setări. În această postare vom arunca o privire asupra modului de dezactivare a ferestrelor pop-up de notificare push în browserele Chrome, Firefox și Edge.

Google Chrome

Dezactivarea acestei funcții în Google Chrome este foarte simplă. Pur și simplu urmați pașii de mai jos:

1. Faceți clic pe pictograma meniului (marcată cu 3 puncte verticale) situată în colțul din dreapta sus al barei de adrese și selectați Setări.

2. În fila Setări derulați în jos până la partea de jos a paginii și faceți clic pe butonul „Avansat”.

google-chrome-settings-advanced

3. În secțiunea „Confidențialitate și securitate”, selectați „Setări conținut. ”

google-chrome-settings-content-settings

4. Se va deschide fila Setări conținut. Sub Setări conținut, derulați în jos până la secțiunea „Notificări” și faceți clic pe ea. Aceasta va deschide fila de notificări.

google-chrome-settings-notifications

5. Faceți clic pe opțiunea care spune „Întrebați înainte de a trimite” pentru a opri comutatorul. De asemenea, veți putea vedea o listă a site-urilor care vă solicită adesea să permiteți notificările push și o altă listă a site-urilor pe care ați permis deja să vă trimită notificări.

google-chrome-settings-disable

Pentru a dezactiva accesul de notificare la orice site web pe care l-ați acordat deja permisiunea, faceți clic pe cele trei puncte verticale din partea dreaptă a adresei URL a site-ului și selectați „Eliminare” pentru a revoca permisiunea.

google-chrome-settings-remove

Asta e. Dacă faceți acest lucru, site-ul respectiv nu va mai trimite notificări.

Mozilla Firefox

Spre deosebire de Google Chrome, Firefox nu are o opțiune dedicată pentru a opri site-urile web să trimită notificări push. Cu toate acestea, are o opțiune „Nu deranja” care, atunci când este activată, blochează tot felul de notificări până când reporniți Firefox. Pentru a activa acest tip de caracteristică about:preferences#content în bara de adrese și faceți clic pe Enter. Bifați caseta „Nu mă deranjați”, iar aceasta va dezactiva toate notificările.

Dar dacă doriți să opriți anumite site-uri web să nu vă blocheze permanent cu solicitări de notificare, va trebui să modificați setările din ascuns about:config pagină. Iată cum o faceți:

1. Tastați about:config în bara de adrese a Firefox și apăsați Enter. Va apărea un avertisment; trebuie doar să faceți clic pe „Accept riscul” pentru a continua.

firefox-about-config-page

2. Aceasta va deschide o listă imensă de articole care vă sunt complet străine. Doar ignorați-le și tastați „Notificări” în caseta de căutare.

notificări Firefox

3. Acum căutați opțiunea care citește dom.webnotifications.enabled. Valoarea sa este setată la „Adevărat” în mod implicit.

notificări firefox-web

4. Faceți dublu clic pe acesta pentru a seta valoarea sa la „False”. Această modificare va dezactiva toate notificările web.

firefox-disable-notifications

Setarea acestei funcții la False împiedică toate site-urile web să vă trimită notificări. Firefox nu vă oferă opțiunea de a acorda permisiunea unor site-uri; această caracteristică afectează toate site-urile.

Microsoft Edge

Microsoft Edge a câștigat suport pentru notificările push în actualizarea Windows 10 Anniversary. Din păcate, Edge nu oferă opțiunea de a dezactiva complet notificările push. Singurul lucru pe care îl puteți face este să faceți clic pe „Nu” ori de câte ori un site cere permisiunea de a afișa notificări. Lucrul bun este că Edge își va aminti preferințele și nu va solicita din nou acele site-uri cărora le refuzați accesul. Cu toate acestea, site-urile noi vă vor înșela în continuare cu cereri de permisiune.

Înfășurarea lucrurilor

Mulți webmasteri au adoptat notificări de browser pe site-urile lor web ca o modalitate de a trimite actualizări adepților și vizitatorilor lor. Din păcate, majorității oamenilor nu le place această caracteristică, în special utilizatorii care își petrec cea mai mare parte a timpului pe internet. Sperăm că acest articol vă va ajuta să eliminați supărarea din viața dvs.

Sper că ți-a plăcut să citești articolul. Simțiți-vă liber să comentați și să distribuiți.

Scroll to Top