Cum să optimizați cache-ul de optimizare a livrării în Windows 10

Cum să optimizați cache-ul de optimizare a livrării în Windows 10

⌛ Reading Time: 5 minutes

Funcția de optimizare a livrării Windows 10 vă permite să încărcați și să descărcați actualizările Windows 10 și Microsoft Store către și de pe alte computere din rețeaua dvs. locală și de pe Internet. Windows face acest lucru folosind un cache localizat distribuit auto-organizat. În mod implicit, memoria cache de optimizare a livrării va utiliza până la 10 GB din spațiul dvs. de stocare C și păstrează memoria cache menționată timp de trei zile.

Desigur, dacă unitatea dvs. are spațiu redus pe disc sau Windows consideră necesar, va șterge automat memoria cache și va elibera spațiu. Mai mult, odată cu sosirea de noi actualizări, Windows va actualiza memoria cache în consecință.

Dacă credeți că Optimizarea livrării folosește mult spațiu sau nu reține memoria cache suficient de mult, puteți schimba acest comportament folosind Editorul de politici de grup sau Editorul de registry Windows. Iată cum.

Modificați dimensiunea cache-ului și vârsta cache-ului prin optimizarea livrării prin Editorul de politici de grup

1. Deschideți Editorul de politici de grup căutând „gpedit.msc” în meniul Start. Accesați „Configurare computer -> Șabloane administrative -> Componente Windows -> Optimizare livrare”.

2. În panoul din dreapta, găsiți și faceți dublu clic pe politica „Dimensiunea maximă a cache-ului maxim (în GB)”. Această politică vă permite să setați dimensiunea cache-ului în gigaocteți. Dacă preferați să setați dimensiunea cache-ului în termeni relativi, cum ar fi un procent din unitatea C, găsiți și faceți dublu clic pe politica „Dimensiunea maximă a cache-ului (procent)”.

3. În fereastra de proprietăți a politicii selectați opțiunea radio „Enabled”. În secțiunea Opțiuni, introduceți spațiul pe care doriți să îl alocați și faceți clic pe butonul „Aplicați”. Dacă ați ales să setați dimensiunea cache-ului în procente, calculați procentajul pe care doriți să-l alocați în unitatea dvs. C și introduceți valoarea respectivă.

win10-optimizare-livrare-mult-spațiu-în-fereastra-setărilor-politicii

4. Apoi, găsiți și deschideți politica „Vârsta maximă a cache-ului (în secunde)”.

win10-delivery-optimization-open-max-age-policy

5. La fel ca înainte, selectați opțiunea radio „Enabled”. În secțiunea Opțiuni, introduceți intervalul de timp pe care doriți să îl păstrați în câteva secunde și apăsați butoanele „Aplicare” și „OK”. De exemplu, dacă doriți să păstrați fișierele în cache pentru o săptămână, ar trebui să introduceți 604800 în câmpul de valoare.

win10-livrare-optimizare-set-număr-de-zile-în-politică

Reporniți sistemul pentru a aplica modificările. De acum înainte, Windows va folosi doar cantitatea de spațiu alocat de dvs. pentru a memora în cache fișierele de actualizare Windows. În plus, Windows va șterge automat fișierele cache care sunt mai vechi decât numărul de zile stabilit în a doua politică.

Dacă vreți vreodată să reveniți înapoi, selectați „Dezactivat” sau „Neconfigurat” pentru ambele politici și reporniți sistemul.

Schimbați dimensiunea cache-ului de optimizare a livrării și vârsta cache-ului prin Editorul de registry

Dacă sunteți utilizator Windows 10 Home, puteți utiliza registrul pentru a face aceleași modificări. Cu toate acestea, deoarece trebuie să creăm câteva valori, vă rugăm să faceți o copie de rezervă a registrului înainte de a continua.

1. Căutați „regedit” în meniul Start și deschideți Registry. În Editorul de registru mergeți la următoarea locație:

2. Faceți clic dreapta pe tasta „Windows”, apoi selectați „New -> Key”. Denumiți noua cheie drept „Optimizare livrare”. Dacă aveți deja această cheie, continuați cu pasul următor.

win10-delivery-optimization-go-to-delivery-optimization-key

3. În panoul din dreapta, faceți clic dreapta și selectați „Nou -> Valoare DWORD (pe 32 de biți)”. Denumiți valoarea ca „DOAbsoluteMaxCacheSize”. Această valoare vă permite să setați cât spațiu poate utiliza Optimizarea livrării. Faceți dublu clic pe valoarea nou creată.

win10-delivery-optimization-create-max-size-value

4. Primul lucru important pe care ar trebui să-l faceți este să selectați opțiunea radio „Zecimală”. Apoi, introduceți spațiul pe care doriți să îl alocați în GB în câmpul de date valorice și faceți clic pe butonul „OK”.

win10-delivery-optimization-set-max-size-value-data

5. Din nou, faceți clic dreapta și selectați „Nou -> Valoare DWORD (pe 32 de biți)”. Denumiți noua valoare ca „DOMaxCacheAge” și apăsați Enter.

Win10-livrare-optimizare-crea-valoare-max-vârstă

6. Faceți dublu clic pe valoarea nou creată și selectați opțiunea radio „Zecimală”. Introduceți numărul de zile în secunde în câmpul de date valorice și faceți clic pe butonul „OK”. De exemplu, dacă doriți ca memoria cache să fie valabilă timp de șapte zile, ar trebui să introduceți 604800.

Win10-livrare-optimizare-set-max-vârstă-date-date

Asta e. Închideți Windows Registry și reporniți sistemul pentru a aplica modificările.

Dacă doriți să resetați modificările pe care tocmai le-ați făcut, pur și simplu ștergeți atât valorile „DOAbsoluteMaxCacheSize”, cât și valorile „DOMaxCacheAge” din registry.

Comentează mai jos, împărtășind gândurile și experiențele tale cu privire la utilizarea metodelor de mai sus pentru a seta dimensiunea maximă și vârsta maximă pentru optimizarea livrării în Windows 10.