Cum să părăsiți sau să ascundeți automat aplicațiile după inactivitate pe Mac

Cum să părăsiți sau să ascundeți automat aplicațiile după inactivitate pe Mac

Este ușor să deschideți o aplicație pe Mac, să o utilizați pentru o vreme, apoi să deschideți o altă aplicație și să o utilizați și apoi să uitați să închideți prima aplicație. Se întâmplă tuturor celor de aici, care lucrează cu mai multe aplicații, și veți observa acest lucru atunci când bateria de pe Mac începe să se descarce foarte repede.

În timp ce unii oameni uită să închidă o aplicație după ce au folosit-o, alții păstrează cu bună știință o aplicație deschisă doar pentru a arunca o privire pe ea în timp ce fac alte sarcini, iar acest lucru se aplică de obicei aplicațiilor sociale care ne-au făcut sclavi. Pentru utilizatorii de Mac, există acum un utilitar care părăsește sau ascunde automat o aplicație după o anumită perioadă de inactivitate.

Quitter, după cum sugerează și numele, vă ajută să părăsiți aplicațiile de pe Mac care au fost deschise de ceva timp, dar care nu sunt utilizate. În acest fel, veți avea deschise doar acele aplicații pe care le folosiți cu adevărat, ținându-le pe celelalte închise.

Renunțarea sau ascunderea automată a unei aplicații după inactivitate

1. Mergeți la Renunță pagina aplicației și descărcați aplicația pe Mac. Faceți dublu clic pe arhivă pentru a extrage fișierul real al aplicației și apoi faceți dublu clic pe fișierul aplicației pentru a-l lansa.

Veți primi un prompt care vă va întreba dacă doriți cu adevărat să deschideți aplicația. Faceți clic pe „Deschideți”. Mai târziu, lăsați aplicația să fie mutată în folderul Aplicații făcând clic pe „Mutați în dosarul aplicații” în solicitarea de pe ecran.

2. Aplicația se află în bara de meniu de pe Mac-ul dvs. și trebuie să faceți clic pe pictograma sa pentru a trage în jos meniul. Când faceți clic, ar trebui să puteți vedea o serie de opțiuni din care să alegeți.

ad-banner

Din moment ce tocmai ați început să utilizați aplicația, nu vor exista aplicații în Quitter care să fie închise după un anumit timp. Pentru a adăuga o aplicație nouă, faceți clic pe pictograma Quitter din bara de meniu și selectați opțiunea care spune „Editați regulile …”

3. Veți primi o casetă de dialog în care puteți adăuga aplicațiile pe care doriți să le închideți după o anumită perioadă de timp. Faceți clic pe semnul „+” (plus) din partea de jos pentru a adăuga o aplicație nouă.

quitter-add

4. Navigați la folderul Aplicații și selectați o aplicație și faceți clic pe „Adăugați aplicație” pentru a adăuga acea aplicație la Quitter.

quitter-app

5. Când o aplicație a fost adăugată la Quitter, ar trebui să puteți vedea opțiunile pentru aceasta. Aceste opțiuni includ acțiunea care va fi efectuată în aplicație și momentul inactivității în care ar trebui efectuată acțiunea.

Puteți alege să ieșiți sau să ascundeți aplicația și apoi să setați ora în minute în următoarea casetă de introducere. Am ales să renunț la aplicația Firefox dacă a fost inactivă timp de zece minute și iată cum arată configurația mea:

quitter-config

Dacă doriți vreodată ca o aplicație să rămână deschisă indiferent de timpul în care a fost inactivă, puteți elimina aplicația din Quitter făcând clic pe numele aplicației și apoi făcând clic pe semnul minus.

Concluzie

Dacă se întâmplă să lansați multe aplicații pe Mac, dar uitați să le închideți, deoarece o altă aplicație vă ține ocupat, puteți folosi ghidul de mai sus pentru a vă ajuta să închideți orice aplicații inactive.

Scroll to Top