Cum să partajați conexiunea la internet între două PC-uri Windows

Cum să partajați conexiunea la internet între două PC-uri Windows
⏱️ 4 min read

Folosirea dispozitivului Android pentru a partaja conexiunea la internet cu computerul este o procedură destul de standardă în zilele noastre și, de obicei, sunteți la doar câteva atingeri de conectarea cu PC-ul – fie prin USB sau WiFi.

Dar între computere există ceva mai mult decât atât. Concepte precum „ICS” (Internet Connection Sharing) și „Bridging connections” nu se rostogolesc la fel de ușor ca tethering-ul și sunt cu câteva clicuri mai complexe decât omologii lor Android. Nu prea mult, atenție, așa că iată un mic ghid pentru a vă ușura procesul.

Cablat / Ethernet

În primul rând, merită să stabilim că, în scopuri standard de partajare a internetului, partajarea conexiunii la internet și conectarea la rețea îndeplinesc aproape o funcție identică, cu rezultate aproape identice atunci când am testat viteza ambelor conexiuni. Doar în cazul în care unul nu funcționează pentru dvs., iată cum să o faceți folosind ambele metode.

Partajarea conexiunii la internet

Conectați cele două computere printr-un cablu ethernet standard. (Înainte trebuia să folosiți un cablu crossover, dar computerele sunt suficient de inteligente în aceste zile pentru a nu necesita unul.) Apoi accesați Centrul de rețea și partajare din panoul de control, „Modificați setările adaptorului”, faceți clic dreapta pe adaptorul conexiunea la Internet (WiFi în cazul meu) și faceți clic pe Proprietăți.

În caseta Proprietăți, faceți clic pe fila partajare și bifați caseta „Permiteți altor utilizatori de rețea să se conecteze …”. Apoi, faceți clic pe meniul derulant de sub „Conexiune la rețea la domiciliu” și selectați adaptorul Ethernet care conectează cele două computere împreună.

Asta ar trebui să o facă! Dacă nu funcționează din anumite motive, accesați setările adaptorului din Centrul de rețea și partajare de pe computerul pe care încercați să îl conectați, faceți clic dreapta pe adaptorul Ethernet, dezactivați-l, apoi activați-l din nou.

Podul de rețea

Dacă acest lucru nu funcționează pentru dvs., atunci în loc să vă lăudați cu lucruri precum setarea unui IP static, puteți să treceți direct la această metodă similară, care ar trebui să fie mai rapidă.

Mai întâi, dezactivați partajarea conexiunii în rețeaua dvs. debifând caseta „Permiteți altor utilizatori de rețea să se conecteze …” de pe adaptorul conectat și apăsând OK. Acum, în fereastra „Modificare setări adaptor”, țineți apăsată tasta „Ctrl”, apoi faceți clic pe adaptorul conectat la Internet și pe cel pe care încercați să îl conectați.

partajați-internet-buc-rețea-pod

Apoi, faceți clic dreapta pe unul dintre adaptoare și faceți clic pe „Bridge Connections”. Asta ar trebui să o facă. Din nou, poate fi necesar să dezactivați, apoi să reactivați adaptorul de rețea de pe computerul care caută să primească conexiunea pentru ca acest lucru să funcționeze.

partajați-internet-buc-rețea-pod-2

Wifi

Dacă computerul dvs. are WiFi, dar nu se află într-un loc optim pentru a obține un semnal excelent de la router, puteți transforma cu ușurință un alt computer într-un hotspot WiFi. Pentru a face acest lucru, accesați „Setări -> Rețea -> Hotspot mobil”, apoi activați glisorul „Partajați conexiunea mea la internet”. Notați numele și parola de rețea afișate mai jos, apoi conectați-vă la rețea așa cum ați face la o rețea WiFi normală.

share-internet-pc-mobile-hotspot

Concluzie

Microsoft nu reușește totul cu Windows, dar când vine vorba de interconectivitate între dispozitive, fac o treabă destul de bună oferindu-ne opțiuni. Dacă unul nu funcționează, treceți la următorul.

O metodă de rezervă, dacă acestea nu funcționează, este să accesați Centrul de rețea și partajare, faceți clic dreapta pe adaptorul conectat la „Internet -> Proprietăți”, apoi faceți clic pe „Internet Protocol Versiunea 4” din listă, Proprietăți, și introduceți detaliile pentru un IP static în casete (tip ipconfig /all în promptul de comandă pentru a afla detaliile IP). Dar dacă orice altceva eșuează, mergi pentru asta.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x