microsoft-edge-web-page

Cum să partajați conținut web utilizând Microsoft Edge în Windows 10

V-ați săturat să copiați și să lipiți adresele URL ale paginilor în casetele Twitter și Facebook pentru a partaja conținutul urmăritorilor dvs.? Microsoft Edge are o soluție pentru dvs. Acest browser de top de la Microsoft vine cu o serie de funcții interesante care îl fac un browser distractiv de utilizat. Funcția de partajare, de exemplu, permite utilizatorilor să partajeze cu ușurință conținut web prin social media, e-mail și prin alte aplicații și servicii. În acest ghid vă vom arăta cum să partajați conținut web utilizând browserul Edge.

Cum să partajați o pagină web în Microsoft Edge

Browserul Edge vă permite să partajați cu ușurință o pagină web, iar opțiunile de partajare variază în funcție de aplicațiile instalate pe sistemul dvs. Următorul este cum să partajați o pagină web.

1. Lansați browserul Edge din meniul Start sau din lansarea rapidă. Puteți consulta articolul nostru despre cum să adăugați bara de lansare rapidă în Windows 10.

2. Navigați la pagina web pe care doriți să o partajați.

3. În colțul din dreapta sus al browserului Edge, faceți clic pe pictograma „Partajare”. Designul pictogramei poate fi diferit în funcție de versiunea de Windows 10 pe care o utilizați.

microsoft-edge-share-icon-1

Dacă faceți clic pe pictogramă, se va deschide un meniu cu toate aplicațiile pe care le puteți utiliza pentru a partaja pagina. Din nou, opțiunile de partajare variază în funcție de aplicațiile instalate pe sistemul dvs.

microsoft-edge-share-apps

4. Alegeți canalul prin care doriți să partajați linkul. Edge acceptă partajarea prin aplicații precum Twitter, Facebook, Mail, One Note și multe altele.

Cum să partajați o captură de ecran folosind browserul Edge

Uneori s-ar putea să doriți să partajați doar o secțiune a unei pagini, mai degrabă decât să partajați un link către întreaga pagină web. Pentru a partaja o captură de ecran, folosim instrumentul Web Note din Edge. Următoarele vă vor arăta cum.

1. Navigați la pagina din care doriți să luați o secțiune. În această pagină, faceți clic pe pictograma Notă web (așezată chiar lângă pictograma de partajare) pentru a o lansa.

microsoft-edge-web-note-tool-1

2. Se va deschide o bara de instrumente Web Note. Navigați la butonul clip și selectați-l.

microsoft-edge-clip-button

3. Faceți clic și țineți apăsat butonul clip, apoi trageți-l peste zona paginii din care doriți să capturați o secțiune.

microsoft-edge-web-note-screenshot

4. În cele din urmă, faceți clic pe butonul de partajare și alegeți aplicația prin care doriți să partajați captura de ecran.

Pași pentru fixarea aplicațiilor în partea de sus a meniului de partajare

Dacă aveți o aplicație preferată pe care o utilizați adesea pentru a partaja conținut prin Edge, o puteți fixa în partea superioară a „meniului de partajare” pentru acces mai ușor. Pentru aceasta, urmați pașii de mai jos.

1. Lansați browserul Edge din meniul Start, Lansare rapidă sau desktop.

2. Navigați în colțul din dreapta sus al browserului Edge și faceți clic pe pictograma partajare.

aplicații microsoft-edge-pin

3. Selectați aplicația pe care doriți să o fixați.

microsoft-edge-pin-apps-2

4. Faceți clic dreapta pe aplicație și faceți clic pe „Fixați” pentru a finaliza sarcina.

Concluzie

Browserul Edge a primit mai multe îmbunătățiri de la introducerea primei versiuni în 2015. În timp ce noile caracteristici, cum ar fi posibilitatea de a seta filele deoparte, oferă o experiență de navigare lină, este important să cunoașteți funcționalitățile ascunse, cum ar fi cum să partajați conținut web sau gestionați parolele în Edge.

A fost de ajutor articolul? Simțiți-vă liber să comentați și să distribuiți.

Scroll to Top