Cum să partajați dispozitive USB și de rețea în VirtualBox

Cum să partajați dispozitive USB și de rețea în VirtualBox

VirtualBox este un instrument popular de virtualizare care vă permite să instalați și să testați sisteme virtuale de calculatoare pe un sistem de operare gazdă. Cu VirtualBox, utilizatorii au capacitatea de a utiliza un sistem complet funcțional, care rulează sistemul de operare la alegere, fără a fi nevoie să facă configurarea pe hardware diferit. Cu toate acestea, partajarea dispozitivelor USB și de rețea între mașina gazdă și invitată nu este atât de simplă pe cât ar trebui. Urmați pașii de mai jos pentru a partaja dispozitive USB între mașina gazdă și invitată în VirtualBox.

Distribuiți dispozitive USB între o mașină gazdă și o mașină invitată

Pentru a accesa dispozitivele USB, va trebui mai întâi să instalați VirtualBox Guest Additions și pachetul de extensii VirtualBox.

Pentru a instala Guest Additions, porniți mașina dvs. de oaspeți VirtualBox. Apoi, din meniul principal VirtualBox, selectați „Inserați imaginea CD-ului Guest Additions” din submeniul Dispozitive.

După aceasta, instalarea ar trebui să înceapă automat. Permiteți procesul de instalare să ruleze până la finalizare. Rețineți că procesul de instalare va varia în funcție de sistemul de operare pe care îl utilizați pe computerul dvs. invitat.

Pentru a instala pachetul de extensii, faceți dublu clic pe fișierul de pachet de extensii. Aceasta ar trebui să deschidă VirtualBox și ar trebui să vedeți o solicitare pentru instalarea pachetului de extensii.

Instalați pachetul de extensii Virtualbox Share Devices

Urmați instrucțiunile furnizate de expertul de instalare și veți fi gata să începeți să utilizați dispozitive USB pe mașina dvs. de oaspeți VirtualBox.

Pentru a monta manual un dispozitiv USB care este conectat la computerul dvs. de pe aparatul dvs. invitat accesați meniul Dispozitive, selectați dispozitivul USB la care doriți să accesați din submeniul USB.

Virtualbox Share Devices Manual Mount Browse

De asemenea, puteți monta dispozitive USB automat în VirtualBox. Pentru a face acest lucru, va trebui să accesați fereastra principală a Virtualbox, să vă selectați mașina virtuală, apoi să accesați Setări și să navigați la secțiunea USB.

Dispozitivele de partajare Virtualbox montează setările automate

Apăsați butonul „Adăugați filtru” și selectați dispozitivul USB pe care doriți să îl montați automat. Trebuie să fie conectat în timp ce utilizați mașina dvs. de oaspeți.

Virtualbox Share Devices Dispozitive USB Filtre Alegeți

După ce ați apăsat OK, dispozitivul dvs. ar trebui să se monteze automat data viitoare când îl conectați în timpul aparatului dvs. invitat selectat.

Cum să partajați dispozitivele de rețea între mașina gazdă și mașina invitată

Setările de rețea sunt, de obicei, configurate în așa fel încât să funcționeze chiar de pe bat pe sistemele de operare VirtualBox guest. Cu toate acestea, dacă nu este cazul sau dacă doriți să modificați configurarea, selectați sistemul de operare pentru oaspeți din fereastra principală a VirtualBox și selectați Setări. În Rețea, puteți alege următoarele opțiuni în „Atasat la”:

  • NAT: cu această setare, mașina dvs. virtuală va avea propria adresă IP și nu poate fi accesată de pe alte dispozitive.
  • Rețeaua NAT: acest lucru este similar cu NAT, dar vă permite să aveți o rețea cu mai multe mașini virtuale.
  • Adaptor cu punte: această setare face ca mașina dvs. virtuală să își ridice adresa IP din aceeași sursă ca și mașina dvs. gazdă.
  • Rețea internă: acest lucru este similar cu configurarea NAT și vă oferă o adresă IP privată.
  • Adaptor numai pentru gazdă: cu această configurare, mașina dvs. gazdă acționează practic ca un router și poate comunica cu mașina invitată. Cu toate acestea, nu veți putea accesa internetul fără modificări.
  • Driver generic: această setare permite comunicarea între oaspeții virtualbox și gazde.

Când vine vorba de Bluetooth, uneori trebuie să activați manual adaptorul Bluetooth. În unele cazuri, adaptorul Bluetooth apare ca un dispozitiv USB. Pentru a o activa, pur și simplu accesați opțiunea USB, care se află sub meniul Dispozitive și selectați adaptorul Bluetooth. Trebuie să rețineți că nu este întotdeauna clar ce dispozitiv este adaptorul Bluetooth. Descoperirea acestui lucru poate necesita unele încercări și erori. După activarea adaptorului, ar trebui să puteți utiliza Bluetooth fără probleme pe sistemul dvs. de operare invitat.

După cum puteți vedea, partajarea dispozitivelor USB cu mașina de oaspeți în VirtualBox este ușoară, deși nu funcționează din cutie. În mod similar, dacă mașina dvs. de oaspeți rămâne fără spațiu, iată o modalitate prin care puteți crește dimensiunea hard diskului virtual în VirtualBox.

Legate de:

Scroll to Top