Cum să partajați fișiere între Mac și PC în rețeaua dvs.

Cum să partajați fișiere între Mac și PC în rețeaua dvs.
⏱️ 4 min read

Aveți un Mac și un PC Windows în aceeași rețea? Poate că lucrați în prezent de acasă și doriți o modalitate ușoară de a transfera fișiere între Mac-ul dvs. de la serviciu și computerul de acasă? Fie că doriți să partajați documente, fotografii, videoclipuri sau muzică, există mai multe moduri de a partaja fișiere între Mac și PC în aceeași rețea. Aici vă vom arăta trei moduri rapide și ușoare de a schimba fișiere între MacOS și Windows PC.

1. Utilizați partajarea de fișiere Windows de la Apple

Dacă sunteți un utilizator macOS, computerul dvs. are partajarea de fișiere încorporată. Cu un pic de configurație, puteți configura partajarea de fișiere între Mac și orice computer Windows din rețeaua dvs.:

1. În bara de instrumente Mac, selectați sigla Apple.

2. Navigați la „Preferințe sistem … -> Partajare”.

3. În meniul din stânga, selectați „Partajare fișiere”.

4. Selectați „Opțiuni …”

5. „Partajarea fișierelor Windows” listează toate conturile de utilizator înregistrate pe acest Mac. Selectați contul pe care doriți să îl partajați cu Windows.

În secțiunea „Partajare fișiere Windows”, selectați fiecare cont de utilizator pe care doriți să îl partajați.

6. Când vi se solicită, introduceți parola pentru acest cont de utilizator.

7. Selectați „Terminat”.

8. Apoi, navigați înapoi la ecranul principal „Preferințe sistem …” și selectați „Rețea”.

9. În meniul din stânga, selectați conexiunea dvs. activă.

În Mac-ul tău "Reţea" , selectați conexiunea dvs. activă.

10. Faceți clic pe „Avansat …”

11. Selectați fila „CÂȘTIGURI”.

Va trebui să introduceți grupul de lucru pentru PC-ul Windows la care doriți să vă conectați.

12. Introduceți numele grupului de lucru utilizat de computerul Windows din rețeaua dvs. Windows utilizează în mod normal fie „WORKGROUP”, fie „MSHOME”. Dacă nu cunoașteți numele grupului de lucru, pe computerul Windows, navigați la „Panou de control -> Sistem și securitate -> Sistem”. Acum ar trebui să vedeți numele grupului de lucru.

13. Înapoi pe Mac, faceți clic pe „OK -> Aplicare”.

14. Sunteți gata să începeți să partajați fișiere cu computerul dvs. Windows.

15. Pentru a schimba fișiere, deschideți o nouă fereastră MacOS „Finder” și selectați „Rețea”. Ar trebui să vedeți acum o listă cu toate dispozitivele cunoscute din această rețea, inclusiv computerele Windows pe care le-ați înregistrat anterior.

2. Schimbați fișiere folosind Snapdrop

Alternativ, dacă doriți doar să schimbați un fișier ocazional, poate doriți să încercați Snapdrop. Dacă ați folosit vreodată AirDrop de la Apple, acest instrument ar trebui să pară ciudat de familiar.

Snapdrop este un instrument de partajare a fișierelor care pare ciudat de familiar.

Snapdrop este un instrument online multiplataformă care vă permite să faceți schimb de fișiere pe o gamă largă de sisteme de operare, inclusiv macOS și Windows. Pur și simplu deschideți Snapdrop pe PC-ul Windows și pe Mac, iar acest instrument ar trebui să detecteze automat ambele dispozitive.

Puteți face apoi schimb de fișiere glisându-le și plasându-le în această fereastră, exact în același mod în care utilizați AirDrop.

3. Încercați norul

Dacă partajați în mod regulat fișiere cu un alt dispozitiv, vă poate ajuta să configurați un cont de stocare în cloud partajat.

Astăzi, există nenumărate instrumente gratuite bazate pe cloud, unde puteți schimba fișiere și chiar colabora cu alte persoane în timp real. Dacă doriți doar să partajați fișiere statice, DropBox este întotdeauna o opțiune populară, în timp ce Google Drive vă permite să lucrați în colaborare la documente.

Care este metoda dvs. de acces la partajarea fișierelor între Mac și PC? Dacă doriți să partajați fișiere între Windows și Android sau Windows cu Linux, avem soluțiile.

Legate de:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...